REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Šauktiniai (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

Rugpjūtį nuolatinę privalomąją karo tarnybą pradėjo nauja beveik pusės tūkstančių šauktinių pamaina. Iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių buvo atvežti net 495 jaunuoliai.

8

Rugpjūtį nuolatinę privalomąją karo tarnybą pradėjo nauja beveik pusės tūkstančių šauktinių pamaina. Iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių buvo atvežti net 495 jaunuoliai.

REKLAMA

Įdomu tai, kad iš šio skaičiaus – net 13 merginų, kurioms karo tarnyba apskritai nėra privaloma. Į kariuomenę merginos pateko savo noru. Viena tokių – Klaudija Dambinskaitė.

Mergina atskleidė priežastis, kodėl tik baigusi 12 klasių ji pasirinko tokį, sutikite, merginoms neįprastą kelią. Maža to, Klaudija yra tikra: „Jeigu kada nors tektų ginti Tėvynę, net nedvejočiau!“.

Net nesudvejojo

„Visų pirma, į kariuomenę pašaukta nebuvau. Įstatymu dar nėra patvirtinta, kad merginos taip pat privalo atlikti nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą (NPPKT – čia ir toliau).

Tarnauti kariuomenėje pasirinkau savo noru. Tačiau, praėjus visus etapus ir sužinojus, jog esu tinkama tarnybai labai apsidžiaugiau“, - pokalbį su tv3.lt žurnalistu pradėjo Klaudija.

REKLAMA
REKLAMA

Mergina prasitarė, kad tikisi tarnauti kariuomenėje ir ateityje, tad jokių asmeninių planų tarnyba jai tikrai nesujaukė:

„Prieš tarnybą darbo neturėjau. Dar 12 klasės viduryje nuėjau į prievolės centrą Tauragėje ir užsirašiau 9 mėnesių tarnybai.

REKLAMA

Praėjus visus etapus, kuriuos turi praeiti NPPKT karys sužinojau, kad tarnybą LDK Kęstučio MPB pradedu rugpjūtį.“

Jaučia atsakomybę

Klaudijos nuomone, 9 mėnesių tarnyba yra puiki vieta asmeniniam tobulėjimui ir puiki vieta jaunam žmogui pasiruošti gyvenimui.

„Žodžiai ,,Ginti Tėvynę" asmeniškai man yra labai svarbūs. Kariuomenėje esu ne tik dėl savęs.

Visa tai, galbūt, labiau darau dėl kitų. Dabar esu atsakinga už Lietuvos krašto apsaugą ir aš. Tad, jeigu kada nors tektų ginti Tėvynę, net nedvejočiau“, - nedvejodama tikina Klaudija.

REKLAMA
REKLAMA

Naujienų portalo tv3.lt pašnekovė pasakojo, kad jos tikslai 9 mėnesių tarnyboje yra paprasti: „Tarnybą noriu atlikti kuo kokybiškiau. Noriu veikti visu 100 proc. O iš tarnybos tikiuosi labai daug iššūkių, loginio mąstymo lavinimo kritinėse situacijose, tvarkos, bendradarbiavimo ir, žinoma, naujų draugų-antros šeimos.“

Atvyko iš įvairių miestų

Kaip jau minėta, rugpjūtį Lietuvos kariuomenės Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio motorizuotasis pėstininkų batalionas (Tauragės r.) į savo bendruomenę priėmė dar vieną nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos (NPPKT) karių pamainą. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į tarnybos vietą buvo atvežami jaunuoliai iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Kėdainių, Jurbarko, Tauragės, Šiaulių, Šilalės, Šilutės bei kitų Lietuvos miestų ir miestelių. Iš atvykusių 495 šauktinių.

Visi devyni šauktinių tarnybos mėnesiai iš anksto kruopščiai suplanuoti. Tarnyba kariuomenėje prasidės nuo bazinių karinių mokymų, kurių metu kariai prisieks Lietuvai.

Kitas žingsnis – specialistų rengimas. Jo metu kariai susipažins su technika ir ginkluote. Dideli iššūkiai laukia treniruotėse mokantis vykdyti karines užduotis skyriaus, vėliau būrio ir kuopos sudėtyje.

Laukia įtemptas, tačiau labai įdomus ir prasmingas darbas. Baigę tarnybą beveik 500 karių papildys aktyviojo rezervo gretas ir prireikus bus pasiruošę ginti savo Tėvynę.

Tai jau penktoji šauktinių pamaina, pradėjusi tarybą šiais metais. Kitas artimiausias šaukimas, planuojama, vyks rugpjūčio 27 dieną, kai Juozo Vitkaus inžinerijos batalione Kaune tarnybą pradės dar 200 jaunuolių. Iš viso šiais metais planuojama pašaukti 3864 jaunuolius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų