Bulvės bene labiausiai mėgstamas lietuvių garnyras. Išbandykite šį jų receptą, kuris tikrai nepaliks abejingų, o skonį prisimins visa šeima dar ilgai. 

Bulvės šoninės “marškinėliuose“ su česnakiniu padažu (Nuotr. Jurgittos receptai)

Bulvės šoninės “marškinėliuose“ su česnakiniu padažu (Nuotr. Jurgittos receptai)

Reikės: 1 kg bulvių (būtų idealu mažyčių, bet nebūtina), arba iš vakaro likusių virtų bulvių, 200-300 gr. plonai supjaustytų rūkytos šoninės juostelių.

Padažui: 100 gr. grietinės, 2 v.š. majonezo, 2 skiltelės sukapoto česnako, 1 a.š. provanso žolelių (arba kitų mėgstamų), druskos, pipirų pagal skonį, krapų.

Gaminimas:

Bulves nuskutame. Mažesnių nepjaustome, didesnes supjaustome, kaip verdamas garnyrui. Išverdame, bet neperverdame tiek, kad trupėtų. Atvėsiname. Jei turite virtų bulvių, pirmus 3 sakinius tiesiog praleidžiame.

Sumaišome padažo ingredientus, užpilame ant bulvių, atsargiai išmaišome. Jei šoninės juostelės labai plačios, jas galima perpjauti išilgai per pusę - to visiškai pakanka apsukti bulvę. Dedame bulvę ant šoninės, apsukame aplink ir statome į kepimo indą. Taip apsukame visas bulves.

Kepame iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. arba kol šoninė apskrus. Pabarstome krapais. Skanaus!

Rekomendacija. Šis padažas labai skanus, tad rekomenduoju jo pasidaryti daugiau ir baigiant kepti bulves užpilti jo ant viršaus. Arba patiekti atskirame inde, kad valgant galima būtų užsipilti ant bulvių.

Šaltinis: http://aj-receptai.blogspot.se

 

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

TV3 Žinios. Profesorius Kasiulevičius įvardijo Lietuvos ir pasaulio galimus scenarijus dėl koronaviruso
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Profesorius Kasiulevičius įvardijo Lietuvos ir pasaulio galimus scenarijus dėl koronaviruso
DABAR RODOMA
Nepaprasta prieglaudoje gyvenančio keturkojo istorija: visus pasitinka su šypsena
DABAR RODOMA
Sunku patikėti: išsitraukė kamerą pamačius, kaip moteris pilasi kurą
DABAR RODOMA
Farai. „Farų“ operatorius tapo neblaivaus taksisto įniršio taikiniu: tokio protrūkio nesitikėjo
DABAR RODOMA
Moterys parduotuvėje susimušė dėl tualetinio popieriaus: pamatykite vaizdo įrašą
DABAR RODOMA
Užfiksuotas smurto protrūkis vienoje Lietuvos mokykloje
DABAR RODOMA
Farai. Pamatę, kas po avarijos liko iš BMW, pareigūnai liko priblokšti: išgirdo fantastinę istoriją
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Vaikų teisės su tarnybomis laužėsi į butą: mama ir dukra laukė susigūžusios
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Alkoholikės mama kreipėsi į politikus: maldauja dukrą gydyti priverstinai
DABAR RODOMA
Visi mes žmonės. Maldeikienė parodė jautriausią savo pusę: prakalbo apie tėčio mirtį
REKLAMA
Laidos viešnia Karolina Marija Grabinskienė  (nuotr. Organizatorių)
Laidos „La maistas“ viešnia Karolina legendinės „Viduklės koldūnai“ užeigos savininkė, kuri juokiasi, kad pirmiau įkūrė verslą, o tik vėliau išmoko gaminti koldūnus. Mintį apie ...
Avižos (nuotr. Shutterstock.com)
Avižos – ilgai galiojantis produktas, kurio atsargas pastarosiomis savaitėmis pildė mūsų šalies žmonės. Jūsų dėmesiui, mitybos specialistės komentarai apie šio produkto naudą ...
Mišrainė (Nuotr. Jurgittos receptai)
„Tikriausiai prieš Velykas daugelis turi nemažai virtų kiaušinių, tad siūlau šventėms pasigaminti skanią ir sočią mišrainę su kiaušiniais ir rūkyta vištiena”, – ...
Naujos tradicinių itališkų patiekalų interpretacijos (nuotr. Organizatorių)
Visi puikiai žino vienus populiariausių itališkų patiekalų – tiramisu ir pastą su įvairiais padažais. O išradingieji „Gardu Gardu“ laidos vedėjai Ali Gadžijevas ir Gian Luca ...
Patiekalai Velykų stalui (nuotr. Organizatorių)
Artėja spalvingiausios metų šventės – Šv. Velykos, taigi TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia Ieva Pikžirnytė ne tik gamins ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų