REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
17
Žydra akis (nuotr. 123rf.com)

Tikrai esate girdėję posakį, kad akys – sielos veidrodis. Pasirodo, tai tiesa. Tą patį tvirtina ir mokslininkai, rašo littlethings.com.

17

Tikrai esate girdėję posakį, kad akys – sielos veidrodis. Pasirodo, tai tiesa. Tą patį tvirtina ir mokslininkai, rašo littlethings.com.

REKLAMA

Ne vieną kartą atlikote įvairius asmenybės bruožus atskleidžiančius testus, tačiau šį kartą jokių durų, gėlių ar spalvų rinktis nereikia. Užteks pažvelgti į savo akis.

Švedijos Orebro universiteto mokslininkai atliko asmenybės bruožų ir akies rainelės ryšio nustatymo tyrimą, kuriame dalyvavo net 428 žmonės.

Teigiama, jog akių spalvai įtakos turi tie patys genai, kurie formuoja mūsų priekines smegenis, o tai reiškia, kad panašią akių spalvą turintys žmonės turi tokias pačias ar panašias asmenines savybes.

„Akys yra glaudžiai susijusios su smegenimis, todėl mūsų regėjimo organus galima vadinti smegenimis, kurias galime matyti. Jose slepiasi užuominos apie tai, kaip veikia mūsų protas“, - sakė Edinburgo universiteto profesorius Anthony Fallone.

REKLAMA
REKLAMA

Sužinokite ar jūsų akių spalva atitinka jūsų asmenybės bruožų aprašymą.

Tamsiai rudos ar beveik juodos akys

Esate gimęs būti lyderiu, tačiau jei šis teiginys jūsų neapibūdina, žinokite, kad būtent tokiais jus mato kiti.

REKLAMA

Tamsiai rudų akių, kurios atrodo beveik juodos, savininkai gali pasigirti rečiausia akių spalva. Dėl to jie dažnai laikomi paslaptingais ir uždarais, tačiau moksliniai tyrimai atskleidė, jog šie asmenys taip pat labai malonūs ir pritariantys įvairiems sumanymams.

Kuo tamsesnės jūsų akys, tuo daugiau jūsų organizme yra melanino. Teigiama, jog turintys šios spalvos akis yra linkę vartoti gerokai mažiau alkoholio, nei jų šviesiaakiai draugai. Jie taip pat gerai žaidžia įvairius sportinius žaidimus, ypač tuos, kuriuose reikia pataikyti į tam tikrą taikinį, pavyzdžiui, tenisą.

REKLAMA
REKLAMA

Hormonas melaninas veikia kaip ryšininkas tarp smegenų ląstelių, taigi, kuo daugiau melanino turi žmogus, tuo greičiau dirba jo protas.

Didelė tikimybė, jog ateityje jūs valdysite pasaulį, tačiau, kad tai įvyktų, savyje būtina surasti stiprybę.

Mėlynos akys

Jūs stiprus ne tik iš išorės, bet ir iš vidaus, nors daugelis žmonių mano visiškai kitaip. Tiesą sakant, aplinkiniai, nesupratę, koks jūs esate iš tiesų, ima jus per anksti teisti, jiems atrodote silpnas, nepatikimas ar baikštus.

Mėlynų akių savininkai dažnai laikomi droviais ir neatkakliais. 2006-aisiais metais Vokietijoje atlikti tyrimai atskleidė, jog šią akių spalvą turintys vaikai bijojo išbandyti naujus dalykus ir šalia savo bendraamžių buvo uždaresni.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiti teigia, jog mėlynų akių savininkai turi egoistiškų ir konkurencingų savybių.

Nepaisant šių negatyvių dalykų, Pitsburgo aukštosios medicinos mokyklos mokslininkai išsiaiškino, jog moterys su šviesesnėmis akimis geriau toleruoja skausmą gimdymo metu ir puikiai susitvarko su stresu, atsiradusiu po jo.

Pilkos akys

Ši akių spalva yra gan reta, tačiau pilkoms akims priskiriami iš šviesesni mėlynų akių atspalviai.

Kitaip tariant, jei jūsų akys yra tamsiai pilkos spalvos, tai – vienas iš mėlynos spalvos atspalvių, o jūsų akyse daugiau melanino. Tuo tarpu šviesiai pilkų akių savininkai pastarosios medžiagos turi gerokai mažiau.

Taigi, jei jūsų akys yra tamsiai pilkos spalvos, esate pakankamai subalansuotas žmogus, kuris gali prisitaikyti prie atitinkamos situacijos. Priklausomai nuo to, kaip sugebate kontroliuoti savo emocijas, tai gali būti teigiamu arba neigiamu dalyku.

REKLAMA

Jei jūsų akys šviesiai pilkos, kad parodytumėte, koks žmogus esate, turite įdėti šiek tiek daugiau pastangų nei kiti. Norite, kad žmonės jus laikytu rimtu, tačiau tuo pat metu aplink save pastatote aukštą tvorą, pro kurią prasibrauna tik tie, kurie jums labai rūpi.

Šviesiai rudos akys

Šią akių spalvą apibūdinti sunkiausia, kadangi jai priklauso šviesiai rudos ir nuo žalios prie rudos spalvos pereinančios akys.

Ši spalva taip pat aptinkama gan retai, tačiau būtent dėl to šių akių savininkai yra labai ypatingi žmonės – savarankiški, savimi pasitikintys ir spontaniški.

Pietų Australijos universiteto profesorius Matthew Leachas teigia, jog šviesiai rudų akių savininkai yra linkę sirgti virškinimo sutrikimais.

REKLAMA

Rudos akys

Šie žmones aplinkiniams atrodo labai savimi pasitikintys, atkaklūs ir malonūs. Vieno Prahos universiteto mokslininkai šių akių savininkus apibūdina kaip labai ištikimus, pagarbius ir švelnius, tačiau jie nėra nuolankūs.

Ar sutinkate su šiais mokslininkų teiginiais? Ar dažnai būnate prastos nuotaikos ir pavargę? Galbūt jums reikėtų ilgiau miegoti, nes, pasak moksliniame žurnale pateikto tyrimo išvadų, rudų akių savininkai vidutiniškai miega net 2 valandomis trumpiau nei žmonės, kurių akys yra šviesios. Be to, jų miego ciklai yra gerokai prastesnės kokybės, jiems sunku ryte pakilti iš lovos.

Žalios akys

Jei turite žalias akys, sveikiname. Šie žmonės kitų akyse atrodo labai seksualūs, paslaptingi ir patrauklūs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viename Los Andželo universitete buvo nagrinėjamas žmonių, turinčių skirtingas akių spalvas, patrauklumas. Žalių akių savininkams dažniausiai priskirtas būdvardis buvo „seksualūs“, o paklausus, kokios spalvos akių, jei galėtų tai pakeisti, jie norėtų, dauguma rinkosi žalią.

Žalios akys rodo, jog žmogaus organizme yra normalus kiekis melanino. Šie asmenys mėgsta vadovauti, yra stiprūs, bet tuo pat metu ir atsargūs.

Oftalmologas Hamadis Kallela atliko labai daug su akių spalva susijusių tyrimų ir nustatė, jog žalių akių savininkai aplink spinduliuoja paslaptingumu, savarankiškumu, dažnai yra nenuspėjami ir nelabai mėgsta pavojų.

Jie taip pat apibūdinami kaip originalumo, kūrybiškumo kupini žmonės, kurie puikiai atlieka užduotis net tuomet, kai jiems daromas spaudimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų