REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį laukiate svečių ir norite tinkamai paminėti kovo vienuoliktąją? Palepinkite šia proga savo namiškius ir svečius tikru lietuvišku plokštainiu, kurio receptu su skaitytojais dalinasi „Gamink su Audrone" autorė. 

Savaitgalį laukiate svečių ir norite tinkamai paminėti kovo vienuoliktąją? Palepinkite šia proga savo namiškius ir svečius tikru lietuvišku plokštainiu, kurio receptu su skaitytojais dalinasi „Gamink su Audrone" autorė. 

REKLAMA

Reikės: 4 kiaušinių, 4 šaukštų cukraus, 4 šaukštų miltų,

Įdarui: 300 gr varškės (tinka ir kreminė varškė), 2 šaukštų grietinės, 1 - 2 šaukštų cukraus (pagal skonį), 300 gr vyšnių uogienės (ar bet kokios kitos), 100 gr juodo šokolado 

Gaminimo eiga:

Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi iki purumo ir supilti persijotus miltus, išmaišyti.

Baltymus gerai išplakti (iki standumo) ir po truputį šaukštu įmaišyti į masę.

Kepimo skardoje (iš orkaitės) patiesti kepimo popierių ir supilti masę.

Biskvitą kepti 200 laipsnių temperatūroje 12 - 15 min.

Iškeptą biskvitą perpjauti pusiau ir atvėsinti.

Varškę suplakti su grietine, cukrumi ir uždėti ant pusiau perpjauto biskvito.

Biskvitą sutepti varškės kremu, uždėti uogienę su vyšniomis (be kauliukų).

Ant viršaus uždėti perpjauto biskvito kitą pusę ir pagardinti tirpintu šokoladu.

Galite plokštainį apiberti tik cukraus pudra, čia jau kiekvienam pagal skonį.

Plokštainį pastatyti į šaldytuvą nakčiai.

Štai ir viskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų