Reikės: 4 kiaušinių, 4 šaukštų cukraus, 4 šaukštų miltų,
Įdarui: 300 gr varškės (tinka ir kreminė varškė), 2 šaukštų grietinės, 1 - 2 šaukštų cukraus (pagal skonį), 300 gr vyšnių uogienės (ar bet kokios kitos), 100 gr juodo šokolado
Gaminimo eiga:
Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi iki purumo ir supilti persijotus miltus, išmaišyti.
Baltymus gerai išplakti (iki standumo) ir po truputį šaukštu įmaišyti į masę.
Kepimo skardoje (iš orkaitės) patiesti kepimo popierių ir supilti masę.
Biskvitą kepti 200 laipsnių temperatūroje 12 - 15 min.
Iškeptą biskvitą perpjauti pusiau ir atvėsinti.
Varškę suplakti su grietine, cukrumi ir uždėti ant pusiau perpjauto biskvito.
Biskvitą sutepti varškės kremu, uždėti uogienę su vyšniomis (be kauliukų).
Ant viršaus uždėti perpjauto biskvito kitą pusę ir pagardinti tirpintu šokoladu.
Galite plokštainį apiberti tik cukraus pudra, čia jau kiekvienam pagal skonį.
Plokštainį pastatyti į šaldytuvą nakčiai.
Štai ir viskas.