REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip žinia, dantys dygsta visiems… Vieniems lengviau, kitiems sunkiau, bet laikotarpyje nuo 6 iki 30 mėnesių visi mažyliai išsiaugina kramtukus ir tampa pilnaverčiais kramtytojais ir įvairiausių gėrybių valgytojais, rašo portalas „Sąmoningų mamų“ portalas.

Kaip žinia, dantys dygsta visiems… Vieniems lengviau, kitiems sunkiau, bet laikotarpyje nuo 6 iki 30 mėnesių visi mažyliai išsiaugina kramtukus ir tampa pilnaverčiais kramtytojais ir įvairiausių gėrybių valgytojais, rašo portalas „Sąmoningų mamų“ portalas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mano sūneliui dantys dygo gana lengvai, gal kiek pasikamavom su krūminiais, bet šiaip didelių dramų nebuvo. Dažniausiai naują perliuką pamatydavau tada, kai jis jau būdavo išlindęs. Per keturis metus, kol dirbu su mamom, prisiklausiau įvairiausių istorijų. Apie verkiančius, raudančius, užmigti negalinčius mažulėlius ir apie tai, kaip jiems niekas nepadeda

REKLAMA

Paskaitose jau senokai dalinuosi aromaterapiniais patarimais. Kadangi ne visos mamos turi galimybę atvykti į paskaitas, nusprendžiau sukurpti straipsnį ir pasidalinti plačiau, kad kuo daugiau mamų ir vaikų apie tai sužinotų! Kad kuo mažiau mažylių kamuotųsi dantų dygimo periodu ir kuo mažiau širdį skaudėtų mamoms, kurios jau nebežino, kuo pagelbėti tam mažam žmogeliukui…

Tikriausiai visos mamos yra išbandę gydytojų taip rekomenduojamus stomatologinius gelius „Dentinox“ ir „Kamistad“. Aš irgi buvau juos įsigijusi. Ar skaitėte šių vaistų informacinį lapelį?

REKLAMA
REKLAMA

Pavyzdžiui, daugelis mamų nesigilindamos naudoja savo vaikams ne vaikišką „Kamistad“. Jo informaciniame lapelyje kuo aiškiausiai parašyta, kad naudoti galima tik nuo 12 metų.

Ar bandėte užsitepti šių preparatų sau? Aš bandžiau. Mano medicininis smalsumas visada buvo didelis Šių preparatų sudėtyje yra nedidelis kiekis vietinio anestetiko (nuskausminantis preparatas) lidokaino ir ramunėlių ekstrakto. Man asmeniškai gelis veikė vos 2 min. (dantenos buvo lengvai „aptirpę“). Mamos, kurios taip pat bandė priemonę sau, patvirtino tą patį: veikia labai trumpai. Taigi, taigi… Dygstančius dantukus skauda tikrai ne 2 min. Jei gelį galime naudoti tik 2-3 kartus dienoje, išvadą pasidarykite pačios Aš nieko prieš šiuos preparatus, jei Jūsų vaikiui tinka – viskas ok!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kai mano sūnui dygo dantukai ieškojau švelnaus ir veiksmingo varianto. Pasikuitus senuose aromaterapijos mokslų užrašuose, prisiminiau nuostabų dalyką – germaniškąją ramunėlę. Mokytoja minėjo, kad ją galima naudoti kūdikiams, kad ji švelni ir kad ji kuo puikiausiai malšina skausmą bei uždegimą. Pastarosios ekstrakto taip pat yra ir minėtų gelių sudėtyje.

Ramunėlių arbatos, ekstraktai, aliejai nuo senų laikų naudojami skausmui ir uždegimui malšinti prie įvairiausių susirgimų. Dygstantys dantukai taip pat „sukelia“ lengvą dantenų uždegimą: dantenos tampa raudonos, perštinčios, skausmingos, patinę. Neretai dar ir temperatūra sukyla.

REKLAMA

Taigi ramunėlė šioje situacijoje būtų pirmas pagalbininkas. Pagaminau mišinį iš augalinio aliejaus ir ramunėlių eterinio aliejaus. Pakrikštijau jį „Dantukų fėja“ Sudėtis labai paprasta, o poveikis tikrai puikus! Mano Arvydui labai tiko, o dar smagiau, kad daugybė mamų patvirtino, jog nėra bandę nieko efektyviau, nei „Dantukų fėja“.

Receptą pasiskolinau iš aromaterapijos pradininkų prancūzų. Jie tokį gėrį vaikams gamina ir naudoja ne vieną šimtą metų.

RECEPTAS:

30 ml saldžiųjų migdolų aliejaus (tiks ir kiti augaliniai aliejai) 5 lašai germaniškos ramunėlės eterinio aliejaus (Matricaria chamomilla)

REKLAMA

NAUDOJIMAS:

Kas dvi valandas tepkite aliejuku vaikučio skruostus, kaklą, ausis, paausius, smakrą. Nesistebėkite, naudojimas – išorinis. Eterinių aliejų vaikams naudoti „į vidų“ negalima! Patarimas: geriausiai aliejinės priemonės įsigeria į odą, kai ši yra drėgna. Tad jei bus galimybė prieš tepant aliejuku skruostukus, nusprauskite veidelį, nusausinkite ir tada tepkite aliejų. Ir tarpuose tarp tepimų būtinai nuprauskite mažąjį seilių, nes būna, kad seilės susimaišę su aliejumi, sudirgina odelę (paberia rausvais taškučiai, kurie praeina per pusdienį).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

VEIKIMAS:

„Dantukų fėja“ pradeda veikti per 7-10 min., tad po 15 min. tikrai pastebėsite, kad vaikiukui palengvėjo. Poveikis truks 1,5-2val. Vėliau, jei matysite reikalą, procedūrą kartokite.

Dar viena įdomybė: šį mišinuką galite naudoti ir ausų uždegimui gydyti (ir vėl draugų prancūzų išmintis). Tai puiki pagalbinė priemonė, kuri mažina skausmą ir slopina uždegimą. Jei vaikiukas skundžiasi skaudama ausyte, ištrinkite šiuo mišiniu vaiko išorinę ausį ir kuo didesnį plotą aplink ją.

Kadangi šį metodą bandžiau pati sau, galiu pasakyti, kad tikrai palengvėjo! Susigriebiau pirmąją dieną, pasitepliojau tris vakarus prieš miegą ir apsiėjau be jokių vaistų. Žinomą, su vaikais būkite atsargios. Ausų uždegimas – reikalas rimtas. Klausykite ką sako gydytojai, jei reikia naudokite paskirtus vaistus, o ramunėlių aliejų pasilikite tik kaip pagalbinę priemonę. Ir dar: kolegė Irena išbandė „Dantukų fėją“ savo sūnui (8 metukai), kai jis sirgo angina ir jam baisiai baisiai skaudėjo gerklytę. Tiesiog ištepė mišinuku berniuko kaklą, aprišo medvilnine skarele ir paguldė į lovą. Po pusvalanduko vaikas patvirtino, kad jam daug geriau. VALIO!

REKLAMA

Štai kokia stebuklinga ta ramunėlė! Žodžiu, ji pasitarauja visur, kur reikia mažinti skausmą ir uždegimą. Manau, kad puikiausiai pagelbėtų esant gastritui, kolitui, raumenų, sausgyslių patempimams, sąnarių skausmams… Pabandykite ir pasidalinkite rezultatais su mumis!

!!! Kai kurie „aromaterapeutai“ gali Jums patarti tepti GRYNU ramunėliu aliejumi vaikučio dantenas. Dėl Dievo meilės, prašau Jūsų to nedaryti. Ramunėlių aliejus yra labai koncentruota priemonė ir mažiems vaikams neskiestas aliejus yra per stiprus.

Aromaterapinės priemonės yra visiškai natūralios (jei naudosite aukštos kokybės, terapinės klasės eterinius aliejus), tad dažniausiai jokių alerginių reakcijų ar nepageidaujamų poveikių nesukelia. Visgi, jei būtų kitaip – būtinai praneškite mums, kad galėtume įspėti kitas mamas ir kaupti patirtį. Kaip ir kitos natūralios sveikatą gerinančios priemonės, eteriniai aliejai kiekvieną organizmą veikia kitaip.Vieniems šios priemonės bus tikras išsigelbėjimas, kiti sakys, jog aiškaus skirtumo nepastebėjo.

Labai tikiuosi, kad straipsnyje išdėstyta informacija buvo naudinga. Naudokite mūsų patarimus ir dalinkitės jais su kitomis mamomis! Būkime visi sveiki ir laimingi

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų