Lietuvių pamilta mišrainė su silke: vienas, du ir pagaminta

Silkės mišrainė su burokėliais ir pupelėmis yra soti ir gardi, sako tinklaraščio „Skanūs kąsneliai“ autorė. Pasiruoškite Kūčių vakarui ar Kalėdoms.

Silkės mišrainė su burokėliais ir pupelėmis  (nuotr. asm. archyvo)

Ši silkė, panašu, nukonkuruos visus šventinius patiekalus paprastumu ir maloniu skoniu.

Jums reikės: 2 juostelių silpnai sūdytos silkių filė, 2 vidutinių virtų arba keptų burokėlių, 400 gramų (skardinės) pupelių arba 200 gramų virtų pupelių, pusės svogūno, 3 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, druskos.

Silkės mišrainė su burokėliais ir pupelėmis
Silkės mišrainė su burokėliais ir pupelėmis (nuotr. asm. archyvo)

Burokėlius nulupti ir supjaustyti kvadratėliais. Svogūną smulkiai supjaustyti. Suberti pupas. Silkė supjaustyti juostelėmis, dėti prie daržovių, pilti alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių ir druskos, viską permaišyti.

Šaltinis: http://skanuskasneliai.blogspot.com/


Rašyti komentarą...
V
Vida
2020-12-22 14:34:17
Pranešti apie netinkamą komentarą
Vietoje svogūnų-porai, jeigu nesunaudosite, kitai dienai netiks, svogūnai duodą rūgimą
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (1)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų