mišrainė

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „mišrainė“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „mišrainė“.

Atrado skaniausią kopūstų mišrainę: pigu, greita ir skanu

„Gaivios salotos su šviežiu kopūstu, morkomis, agurku ir ridikėliais. Man labai patiko padažą paskaninti garstyčiomis, kuris tampa dar lengvesnis ir gaivesnis. Kartais pavyksta skanios salotos vos iš kelių mūsų šaldytuve randamų produktų“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 4 – 6. Užtruksite apie 10 min: 1 šviežias kopūstas; 2 morkos; 2 agurkai; Pundelis ridikėlių; Pundelis svogūnų laiškų.
Prieš 17 val.

Atrado superinę mišrainę žiemai: receptą išbandykite šiemet

„Labai skanios salotos žiemai. Tiks prie įvairių patiekalų pateikti kaip garnyrą“, – rašo tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita. Išeiga: ~6 vnt. 0,5l talpos stiklainių: 2 kg agurkų; 0,5 kg paprikos (raudonosios arba geltonosios); 0,5 kg svogūnų; 0,5 kg morkų; 1 nedidelės čili paprikos; 1 galvutės česnako; 1,5 v.š. druskos; 100 g cukraus; 100 g 9proc. acto;  100 g saulėgrąžų aliejaus.
2024-07-23

Ši mišrainė žiemai taps favorite: receptas vertas 10 balų

„Ir vėl atsargos žiemai. Šios salotos tiks prie keptos žuvies, mėsos kepsnių ir steikų“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.  Jums reikės: 2 kg šparaginių pupelių, 1 kg morkų, 1 kg svogūnų, 1,5 kg pomidorų, 5 česnako skiltelės (jei norite), apie 1 stiklinę aliejaus, 3 v.š. druskos, 4 v.š. cukraus, 3 a.š. peletrūno, (vietoje jo galite naudoti mairūną), po 5 juodųjų ir kvepiančių pipirų grudelius, 3 lauro lapai, 1/4 stiklinės 9% acto.
2024-07-19

Kopūstų mišrainė žiemai: tokia skani, kad dingsta žaibiškai

„Labai skani mišrainė, išbandyta ne kartą. Ji puikiai tinka prie visų mėsos patiekalų, todėl nedvejodami galite gaminti“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė. Reikės: 2,5 kg kopūstų; 500 g raudonosios paprikos; 0,5 kg morkų; 0,5 kg svogūnų; 100–150 g cukraus; 200 ml aliejaus; 200 ml 9 proc. acto; 1,5 v.š. druskos. Kopūstų mišrainė žiemai Kopūstus supjaustykite peiliu arba specialia pjaustykle, morkas sutarkuokite, papriką – griežinėliais, svogūną – pusžiedžiais.
2024-07-17

Atrado superinę agurkų mišrainę žiemai: turėkite receptą šių metų derliui

„Labai skanios salotos žiemai. Tiks prie įvairių patiekalų pateikti kaip garnyrą“, – rašo tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita. Išeiga: ~6 vnt. 0,5l talpos stiklainių: 2 kg agurkų; 0,5 kg paprikos (raudonosios arba geltonosios); 0,5 kg svogūnų; 0,5 kg morkų; 1 nedidelės čili paprikos; 1 galvutės česnako; 1,5 v.š. druskos; 100 g cukraus; 100 g 9proc. acto;  100 g saulėgrąžų aliejaus.
2024-07-04

Atrado superinę vasaros mišrainę: kartosite ne kartą

„Tai kažkas naujo mano virtuvėje. Juk reikia kartais įsileisti ir naujų skonių, naujų vėjų. Dalinuosi su jumis skaniomis salotomis“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 3–4. Užtruksite 5 min: 200 g rūkyto kalmaro; 300 g konservuotų žaliųjų žirnelių; 1 raudonas svogūnas; Žiupsnelis čili dribsnių; Žiupsnelis druskos; 2 v. š. majonezo. Žirnelius supilame į kiaura indį ir leidžiame skysčiui išbėgti. Svogūną nulupame ir supjaustome smulkiais kubeliais.
2024-06-30

Šios salotos – tikras vasaros hitas: neišbandyti būtų nuodėmė

„Ir vėl salotos. Šį kart labai lengvos, sočios ir ganėtinai pigios. Kai lauke oras toks, kad nesinori stovėti prie viryklės ar ilgai kuistis virtuvėje, visada gera išeitis yra salotos. Šiandien pas mane sulietuvintos graikiškos salotos, nes vietoj alyvuogių naudojau ridikėlius ir pupeles. Pupelės konservuotos pomidorų padaže, tad jas gerai nuploviau. Taip pat šioms salotoms padažas gaminamas, bet galite valgyti ir be jo.
2024-06-27

Šią mišrainę gamina visą vasarą: skonis vertas 10 balų

„Soti mišrainė su kumpiu. Man visgi skaniausia šita mišrainė paruošta su k. r. kumpiu „Panevėžio filė“. Jeigu jūs mėgstate kitą k. r. kumpį drąsiai gaminkite ir su juo. Ši mišrainė ir soti, ir tuo pačiu gaivi, dėl marinuotų pievagrybių ir kukurūzų. Pamėginkit tikrai rekomenduoju“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
2024-06-14

Šią mišrainę vadina vasaros topu: vienas, du ir yra

„Tai kažkas naujo mano virtuvėje. Juk reikia kartais įsileisti ir naujų skonių, naujų vėjų. Dalinuosi su jumis skaniomis salotomis“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 3–4. Užtruksite 5 min: 200 g rūkyto kalmaro; 300 g konservuotų žaliųjų žirnelių; 1 raudonas svogūnas; Žiupsnelis čili dribsnių; Žiupsnelis druskos; 2 v. š. majonezo. Žirnelius supilame į kiaura indį ir leidžiame skysčiui išbėgti. Svogūną nulupame ir supjaustome smulkiais kubeliais.
2024-06-04

Atrado superines morkų salotas: tiks ir prie mėsos, ir vienos

„Kokios skanios man šios morkytės. Galiu vienas kabliuoti šaukštais, bet žinoma puikiai dera ir prie kepsnio“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 2 – 3. Užtruksite gaminant apie 20 min. 500 g morkų; 4 skiltelės česnako; 1 a. š. druskos; 2 a. š. cukraus; 1 a. š. čili; 1 a. š. maltos kalendros; 80 ml saulėgrąžų aliejaus; 1 svogūnas; 2 v. š. acto. Svogūną pakepiname aliejuje, kol gerai apskrus ir atiduos savo skonį.
2024-05-24
REKLAMA
REKLAMA

Ši Jurgitos mišrainė taps šeimos hitu: pigu, greita ir labai skanu

Įvairūs mišrainių receptai jau seniai pabodo? Tuomet siūlome jums išbandyti Jurgitos siūlomą receptą, kuris tikrai nepaliks abejingų. Reikės: 200–300 gr rūkytos vištienos (naudojau vištienos ketvirtį); 150 gr fermentinio sūrio; 200 gr virtų arba konservuotų pupelių; 100–200 gr konservuotų kukurūzų; 1-2 marinuoti agurkų; kelios riekės juodos duonos; 1 skiltelės česnako; druskos; majonezo. Česnaką susmulkiname ir įtriname į duonos riekeles, pabarstome druska.
2024-05-13

Ši mišrainė taps pavasario atradimu: „Oi, kaip skanu“

„Gaivios, pavasariškos ir žalios salotas, paskanintos traškia, skrudinta šonine. Oi, kaip skanu“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 4 – 6. Užtruksite apie 20 min. 0,5 brokolio; 0,5 žiedinio kopūsto; 0,5 ilgavaisio agurko; 8 ridikėliai; 4 juostelės plonai pjaustytos š. r. šoninės; 0,5 mėlyno svogūno; Saujelė dž. spanguolių. Padažui: 2 v. š. majonezo; 2 v. š. alyvuogių aliejaus; Šlakelis citrinos sulčių; 1 v. š. garstyčių.
2024-05-08

Ši Odetos mišrainė taps pavasario hitu: pigu, greita ir skanu

„Ir vėl salotos. Šį karta labai lengvos,sočios ir ganėtinai pigios. Kai lauke oras toks,kad nesinori stovėti prie viryklės ar ilgai kuistis virtuvėje, visada gera išeitis – salotos. Šiandien pas mane sulietuvintos graikiškos salotos. Nes vietoj alyvuogių naudojau ridikėlius ir pupeles. Pupelės konservuotos pomidorų padaže, tad jas gerai nuploviau. Taip pat šioms salotoms padažas gaminamas bet galite valgyti ir be jo. Tikrai skanu“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
2024-04-15

Ši kopūstų mišrainė taps tikru pavasario hitu: patiks visai šeimai

„Gaivios salotos su šviežiu kopūstu, morkomis, agurku ir ridikėliais. Man labai patiko padažą paskaninti garstyčiomis, kuris tampa dar lengvesnis ir gaivesnis. Kartais pavyksta skanios salotos vos iš kelių mūsų šaldytuve randamų produktų“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Porcijos 4 – 6. Užtruksite apie 10 min. Reikės: 1 šviežias kopūstas; 2 morkos; 2 agurkai; pundelis ridikėlių; pundelis svogūnų laiškų.
2024-04-09

Sunaudokite kiaušinių likučius: ši pikantiška mišrainė nepaliks abejingų

„Oi, kaip seniai jau buvau begaminusi šią pikantišką mišrainę. O kai ją prisiminiau, kelios dienos atgal neradau sau ramybės, kol ėmiau ir pasigaminau. Tai puikus užkandis“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Pikantiškos mišrainės ingredientai: 2 virti kiaušiniai; 150 g fermentinio sūrio; 3 skiltelės česnako; 2–3 v. š. majonezo; Žiupsnis čili dribsnių (nebūtina). Kiaušinius nulupame. Sutarkuojame kiaušinius, sūrį. Česnaką nulupame ir supjaustome smulkiais gabalėliais.
2024-04-01

Turbo greita Jurgitos mišrainė sužavės visus: užtruksite vos kelias minutes

„Labai mėgstu mišraines su skrebučiais – jie valgant suteikia kažkokį lengvumo pojūtį, nors salotos yra pakankamai sočios. Skrebučius dėkite prieš pat patiekiant, kitaip jie suminkštės“, – sako tinklaraščio „Jurgittos receptai“ autorė. Mišrainei reikės: 100 gr krabų lazdelių; 2 kietų virtų kiaušinių; 15 vnt juodųjų alyvuogių; 100 gr fermentinio sūrio; 2 riekių baltos forminės duonos; pusės svogūno; krapų.
2024-03-31

Ši mišrainė taps Velykų hitu: vienas, du ir yra

„Tai gali būti receptas šventiniam stalui, tai gali būti paprasčiausias užkandis savaitgaliui. Jums nebūtina sluoksnius atidengti naudojant specialią formą. Galite sluoksniuoti permatome inde arba paprasčiausioje lėkštėje. Svarbu tik, kad gražuoliai kelmučiai nebūtų pasislėpę ar paskendę majoneze“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
2024-03-30

Ši silkių mišrainė nustebino kaip reikiant: tikrai gamins per šventes

„Kaip jau vakar minėjau iš šios silkės nesitikėjau nieko mandraus, bet...nustebino tai oho. Labai patiko ir gaminsiu tikrai per šventes. Šią mišrainę reikia maišyti su majonezu, bet aš jo nedėjau ir būtent todėl atsiskleidė visi skoniai. Silkę naudojau tradicinę sūdyta, tai ir nekeiskite jos. O visi kiti produktai tikrai šiuo metu yra jūsų namuose, tad galit šiandien pasirepetuoti prieš šventes“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
2024-03-28

Ši Dalios mišrainė taps tikru Velykų atradimu: gamina kasmet

„Patogu, kad šias salotas galima paruošti iš keptos ar troškintos lašišos likučių“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia. Jums reikės: 200 gr keptos ar troškintos lašišos, 110 gr konservuotų pievagrybių, 40 gr fermentinio sūrio, ½ obuolio, 1/3 citrinos, 1/3 raudonos paprikos (arba bulgariško pipiro), tačiau galima ir be jo, truputį pipirų mišinio, majonezo.
2024-03-26

Ši mišrainė – Velykų karalienė: receptą verta išbandyti

„Artėja Velykos ir ta proga noriu parašyti apie vieną mišrainę, be kurios šventinio stalo neįsivaizduoju“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.   Jums reikės: virtų arba keptų burokėlių, virtų morkų, virtų pupelių, marinuotų agurkų (galite naudoti raugintus agurkus), truputis svogūno laiškų ir petražolių, druskos, pipirų, majonezo. Burokėlius suvyniotus į foliją geriausia išsikepti kartu su jau kepamu kepsniu šventiniam stalui.
2024-03-25

Atskleidė superinę kopūstų mišrainę: tiks ir pietums, ir per šventes

„Gaivios salotos su šviežiu kopūstu, morkomis, agurku ir ridikėliais. Man labai patiko padažą paskaninti garstyčiomis, kuris tampa dar lengvesnis ir gaivesnis. Kartais pavyksta skanios salotos vos iš kelių mūsų šaldytuve randamų produktų“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 4 – 6. Užtruksite apie 10 min: 1 šviežias kopūstas; 2 morkos; 2 agurkai; Pundelis ridikėlių; Pundelis svogūnų laiškų.
2024-03-19

Atrado superinę mišrainę Velykoms: skonis nepakartojamas

„Šį kartą aprašysiu paprastą, greitai paruošiamą ir skanią mišrainę. O kadangi ją galima sumaišyti ir su majonezu, ir su aliejumi tai abu variantus – jau aprašiau. Matote, kaip greitai. Ji taip greitai ir ruošiama“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia. Jums reikės: karšto rūkymo žuvies (man skaniausia su ešeriu, bet nieko ir su jūros lydeka), 1 svogūno galvutė, 1 obuolys, konservuotų žirnelių, 5 pipirų mišinio, svogūno laiškų, krapų, aliejaus arba majonezo.
2024-03-15

Prisiminė be reikalo pamiršta mišrainę Velykoms: pagyrų nespėsite skaičiuoti

„Krabų lazdelių ir ryžių mišrainė man visuomet asocijuojasi su pavasariu. Nežinau ar aš viena tokia, bet taip jau yra. Ir manau ne tik todėl, kad mišrainėje susimaišo geltona, žalia, balta ir rausva spalvos. Mišrainė taip pat yra lengva, gaivi, neapsunkinanti ir, žinoma, super paprastai paruošiama. O tas gaivus susmulkintų šviežių krapų ir svogūnų laiškų kvapas! Mišrainės receptas visiškai paprastas ir labai tradicinis.
2024-03-12

Ši Jurgitos mišrainė puikiai tiks Velykų stalui: recepto klaus visi

„Paprasta ir soti mišrainė. Čia labai tinka krienai“, – rašo tinklaraščio „Jurgittos receptai“ autorė. Mišrainei reikės: 1 vnt. vištienos filė; 2 kietai virti kiaušiniai; 50 gr fermentinio sūrio; 60 gr marinuotų perlinių svogūnėlių; prieskoninių žolelių mėsai; druskos; pipirų; svogūno laiškų. Užpilui: 3 v.š. majonezo; 1–2 a.š. krienų (baltų); 2 v.š. jogurto be priedų.
2024-03-11

Ši mišrainė taps Velykų karaliene: visi klaus recepto

Tinklaraščio „Rasos virtuvės užrašai“ autorė siūlo išbandyti šią greitą mišrainę, kuri galbūt taps jūsų šeimos mėgstamiausia.   Reikės: 1 vnt. avokado; 1 vnt. pomidoro; 150 g krabų lazdelių; 150 g fermentinio sūrio; 150 g (pusė skardinės) konservuotų žirnelių; 2-3 skiltelės (galima ir nedėti) česnako; petražolių; krapų; druskos; majonezo. Smulkiai supjaustykite krabų lazdeles, pomidorą, sūrį, avokadą, susmulkinkite krapus, petražoles, česnaką.
2024-03-04

Rita pasidalino mėgstamiausių salotų receptu: skonis vertas 10 balų

„Šiuo metu mano pačios mėgstamiausios salotos. Būtinai sudėkite visus nurodytus ingredientus. Šiek tiek nostalgiškos salotos su nepajudinama klasika – majonezu. Jeigu labai laukiate pavasario ir valgant salotas su majonezu jums ims griaužt sąžinę, valgyti galima ir be jo“, – rašo tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė Rita. 4 alkaniems valgytojams. Paruošimas 20 min.
2024-02-29

Ši pikantiška mišrainė dings žaibiškai: kartosite ne kartą

„Soti, išraiškingo skonio mišrainė, labai tiksianti vakarėliams ir šventėms. Jei mišrainės iš karto nevalgote, skrebučius dėkite prieš patiekdami, nes jie suminkštės“, – sako tinklaraščio „Jurgittos receptai“ autorė. Ingredientai:  200–300 gr rūkytos vištienos (naudojau vištienos ketvirtį); 150 gr fermentinio sūrio; 200 gr virtų arba konservuotų pupelių; 100–200 gr konservuotų kukurūzų; 1–2 marinuoti agurkai; kelios riekės juodos duonos; 1 skiltelė česnako; druskos; majonezo.
2024-02-23

Ši mišrainė taps žiemos atradimu: „Tikrai rekomenduoju“

„Ši mišrainė ir soti, ir tuo pačiu gaivi, dėl marinuotų pievagrybių ir kukurūzų. Pamėginkit tikrai rekomenduoju“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 4. Užtruksite apie 10 min: 300 g kumpio; 1 skardinė konservuotų kukurūzų; 300 ml konservuotų pievagrybių; 1 poras; Žiupsnis druskos; Žiupsnis juodųjų pipirų; Majonezo, pagal poreikį. Kumpį supjaustome kubeliais, porą smulkiais gabalėliais, pievagrybius perpjauname pusiau.
2024-01-16

Atrado superinę žiemos mišrainę: tiks prie kitų patiekalų ir su duonos riekele

„Šiandien prekybos centre, daržovių skyriuje akys užkliuvo už kaliaropių. Ir taip užsinorėjau salotų. O juk sakoma, kad reikia savo organizmo klausyti, jis pasako geriausiai, ko tuo metu reikia. O jūs mėgstate kaliaropes? Gaminate su jomis? Ar tai jums visiškai nepažįstama daržovė?“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 3. Užtruksite apie 10 min.
2024-01-08

Ši mišrainė taps Naujųjų stalo karaliene: vienas, du ir yra

Siūlome jums išbandyti šią sluoksniuotą mišrainę, kuri tikrai nepaliks abejingų.  Mišrainei reikės: 2 skardinių tuno (po 185g); 3 bulvių; 2 morkų; 3 kiaušinių; mažo indelio ikrų (naudojau masago ikrus); 2-3 šaukštų majonezo; pluoštelio petražolių; druskos ir pipirų pagal skonį. Bulves, morkas ir kiaušinius išvirti. Atvėsinti ir nulupti. Nuo tuno nupilti aliejų ar sultis. Bulves, morkas, kiaušinius susmulkinti į nedidelius kubelius.
2023-12-30

Ši mišrainė nuo stalo dings pirma: išbandykite per Naujus metus

Ieškote mišrainių receptų Naujųjų metų stalui? Siūlome išbandyti šią, tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorės Ilonos rekomenduojamą, mišrainės receptą. Mišrainės ingredientai: pipirai; druska; krapai; 2 rauginti agurkėliai; 4-5 šaukštai majonezo; svogūnas; 300 gr sūdytos lašišos 100 gr raudonųjų ikrų 100 gr šaldytų žirnelių 2 kietai virti kiaušiniai 2 virtos morkos 2 virtos bulvės Virtas daržoves supjaustykite kubeliais, lašišą, agurkus, svogūnus taip pat.
2023-12-28

Ši mišrainė taps Naujųjų stalo pažiba: kiti klaus recepto

„Dalinuosi idėja, kuri gal būt jums patiks, kaip užkandis šventiniam stalui. Po visų Kalėdinių vaišių: keptų kalakutų, ančių, karkų, šaltienų ir baltų mišrainių, man Naujametiniam vakarui norisi vos kelių užkandžių ant stalo, daug vaisių, sūrių su alyvuogėmis lėkštės ir lengvo deserto. Ką ruošite naujametiniam stalui jūs?“, – rašo „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
2023-12-27

Turbo greita Odetos mišrainė: vienas, du ir yra

„Mišrainės man patinka dėl daugelio priežasčių. Jų variantų yra apstu, galima sunaudoti likučius, greitai sumaišoma. Jas galima valgyti ir ryte, per pietus ir vakare. Šiandien dalinuosi sveikesne baltos mišrainės versija, tik vietoj bulvių kitas slaptas ingredientas“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
2023-12-25

Šią silkių mišrainę Ingrida vadina tobula: išbandykite šiemet

„Traukiam kruopas iš spintelių ir pakviečiam jas ant  stalo. Soti ir maistinga mišrainė su burokėliais, lęšiais ir silke. Kartosiu ir ruošiu dar ne kartą. Man tai tobulai subalansuoti skoniai“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 3. Užtruksite apie 40 min: 1 burokėlis; 1 morka; 1 svogūnas; 0,5 stiklinė žalių lęšių; Šlakelis aliejaus; Žiupsnis druskos; Žiupsnis juodųjų pipirų; 100 g pievagrybių; 3 silkės filė. Lęšius užpilame vandeniu ir užkaičiame virti.
2023-12-24

Internautų išgirta mišrainė su silke: per šventes visi klaus recepto

„Soti mišrainė su silke“, – sako tinklaraščio „Skanūs kąsneliai“ autorė. Šiuo silkės mišrainės receptu savo naujienų portale dalijomės prieš kelerius metus, tą kartą internautai jai negailėjo pagyrų. Kviečiame šią mišrainę išbandyti šių metų šventėms. Mišrainės ingredientai: 2 juostelės silpnai sūdytos silkės file; 2 vidutiniai virti/kepti burokėliai; skardinė (400g) pupelių arba 200g virtų pupelių; 1/2 svogūno; 3v.š. alyvuogių aliejaus; citrinos sulčių pagal skonį; druskos pagal skonį.
2023-12-22

Šis silkės receptas idealiai tiks šventėms: pasiteisina 100 proc.

Skaniai paruošta šventinė silkė gali suvilioti net ir tuos, kurie žuvies sakosi nemėgstantys. Nebrangi, bet gardi, riebi žuvis Kūčių vakarą virsta įvairiausių kulinarinių šedevrų pagrindiniu ingredientu. Kad jie tikrai pavyktų, visų pirma reikia pasirūpinti pačios silkės skoniu. Neretai jos sūrumas gali užgožti viską – tačiau ne bėda, nuo to išgelbės visai paprasti ir nedaug kainuojantys prekybos tinklo „Iki“ mėsos technologo metodai.
2023-12-21

Šią Kūčių mišrainę vadina tobula: gamina kasmet

„Šią mišrainę darau metai iš metų ir visada ji akimirksniu dingsta nuo stalo. Kiekvienais metais dedu ją ant Kūčių stalo (išskyrus vieną kartą, kai nešant ant stalo sugebėjau išversti ant kilimo). Šiemet ir vėl ji bus. Be proto skani, lengvai pagaminama ir stipri konkurentė stalo karalienei silkei. Tad dalinuosi dar kartą savo tobulo skanumo mišrainės receptu“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
2023-12-21

Atrado superinę silkės mišrainę: „Per šventes tikrai gaminsiu“

„Kaip jau vakar minėjau iš šios silkės nesitikėjau nieko mandraus,bet...nustebino tai oho. Labai patiko ir gaminsiu tikrai per šventes tiek Kūčių vakarui, tiek Kalėdų pasisėdėjimui su draugais. Šią mišrainę reikia maišyti su majonezu, bet aš jo nedėjau ir būtent todėl atsiskleidė visi skoniai. Silkę naudojau tradicinę sūdyta, tai ir nekeiskite jos.
2023-12-20

Per Kūčias visi girs šią mišrainę: Dalia rekomenduoja išbandyti

„Šią mišrainę prisimenu nuo vaikystės. Sovietiniais laikais tikrai nebuvo didelis valgių ir receptų pasirinkimas. Bet yra atmintyje išlikę tikrai skanių patiekalų. Vienas iš jų burokėlių mišrainė su pupelėmis. Kadangi ji ruošiama su aliejumi, nėra labai įmantri, puikiai tinka ir Kučių vakarienei“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
2023-12-19

Šią mišrainę gamina per šventes: receptas pasiteisina 100 proc.

„Soti, išraiškingo skonio mišrainė, labai tiksianti vakarėliams ir šventėms. Jei mišrainės iš karto nevalgote, skrebučius dėkite prieš patiekdami, nes jie suminkštės“, – sako tinklaraščio „Jurgittos receptai“ autorė. Ingredientai: 200–300 gr rūkytos vištienos (naudojau vištienos ketvirtį); 150 gr fermentinio sūrio; 200 gr virtų arba konservuotų pupelių; 100–200 gr konservuotų kukurūzų; 1–2 marinuoti agurkai; kelios riekės juodos duonos; 1 skiltelė česnako; druskos; majonezo.
2023-12-18

Ši mišrainė nuo švenčių stalo dings pirma: giminės klaus recepto

„Šis patiekalas visada labai dailiai papuošia stalą, tai kartu ir užkandis, ir salotos. Silkę pataluose galima patiekti ne tik šiuo būdu, kaip pas mane nuotraukose. Mišrainę galite susluoksniuoti viename dideliame inde arba mažuose, individualiuose indeliuose“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija. Mišrainei reikės: 200 g silkės file aliejuje; 1 didelės bulvės; 1 didelės morkos; 1 vidutinio dydžio burokėlio; 1 mažo mėlynojo svogūno; 2 virtų kiaušinių; 6 valg.
2023-12-16

Šią Odetos mišrainę per šventes girs visi: rašykitės receptą

„O dabar labai skanios mišrainės receptas, kurį gaminu jau eilę metų. Nors pripažįstu, kad maisto su majonezu pas mus būna retai,tad ir šia mišrainę gaminu maksimaliai kartą ar du į metus, kaip ir baltąją mišrainę“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
2023-12-14

Ši Dalios mišrainė taps Kūčių stalo pažiba: rašykitės receptą

„Šį kartą aprašysiu paprastą, greitai paruošiamą ir skanią mišrainę. O kadangi ją galima sumaišyti ir su majonezu, ir su aliejumi tai abu variantus – jau aprašiau. Matote, kaip greitai. Ji taip greitai ir ruošiama“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
2023-12-11

Ši mišrainė populiarumu lenkia baltąją: išbandykite per šventes

Brokolių gal ir nerastume tradiciniame lietuviškų šventinių patiekalų sąraše, tačiau šiais laikais vietoje baltos mišrainės dažnai ieškoma lengvesnių salotų. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, brokoliai gali būti puikus šventinio stalo ingredientas, nes jame gausu sveikatai palankių medžiagų, be to, brokoliai pasižymi ir priešvėžinėmis savybėmis.
2023-12-09

Ši mišrainė nuo šventinio stalo dings pirma: rašykitės receptą

„Kai pamačiau šią mišrainę pas Loretą, tikrai žinojau, kad ją gaminsiu ir nelauksiu jokių švenčių. Taip ir nutiko. Skania mišraine su burokėliais ir kelmučiais mėgaujuosi jau dabar. Bet šią mišrainę būtinai įtraukiu į šventinį meniu“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Porcijos 6. Užtruksite apie 10 min. Reikės: 2–4 virti burokėliai; 2 marinuoti agurkėliai; 2 virtos morkos; 2 virti kiaušiniai; 100 ml marinuotų kelmučių; 100 ml kons. kukurūzų; 100 ml kons.
2023-12-08

Ši karališka mišrainė puikiai tiks Kalėdoms: visi ją giria

„Kalėdų stalui ruošiau šią mišrainę, kurią vienoje maisto grupėje parodė Neringa ir sakė, kad puikūs atsiliepimai apie ją. Išbandžiau. Galima patiekti ir užkandžių krepšeliuose“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė. Ingredientai: 1 apelsinas, 100 gr krabų lazdelių, 100 gr konservuotų kukurūzų, 2 kiaušiniai, 1 skiltelė česnako, 1 šaukštas majonezo, druska, pipirai. Kiaušinius išverdame ir atvėsiname.
2023-12-05

Užsirašykite šį mišrainės receptą Kalėdoms: pravers puikiai

„Tokių receptų pas mane tikrai nėra daug, nes jau matyt išaugau iš to majonezinio amžiaus, kai visos mišrainės buvo maišomos tik juo. Šis receptas skirtas Vaidai (iš parduotuvės), kuri klausė kokia mišrainė skani su pievagrybiais. Tai štai, imkite, gaminkite ir geru minėkite“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė. Mišrainės ingredientai: 300 g marinuotų pievagrybių; 2 virti kiaušiniai; 120 g kons. žirnelių; 100 g fermentinio sūrio; 1 nedidelis poras.
2023-12-03

Ši Jurgitos mišrainė idealiai tiks Kalėdoms: išbandykite šiemet

„Labai mėgstu mišraines su skrebučiais – jie valgant suteikia kažkokį lengvumo pojūtį, nors salotos yra pakankamai sočios. Skrebučius dėkite prieš pat patiekiant, kitaip jie suminkštės“, – sako tinklaraščio „Jurgittos receptai“ autorė. Mišrainei reikės: 100 gr krabų lazdelių; 2 kietų virtų kiaušinių; 15 vnt juodųjų alyvuogių; 100 gr fermentinio sūrio; 2 riekių baltos forminės duonos; pusės svogūno; krapų.
2023-11-29

Atskleidė firminę silkės mišrainę Kalėdoms: gamina kasmet

„Silkės receptų niekada nebus per daug, ypač prieš didžiąsias metų šventes. Kiekvienos šventės pas mus su šiuo skanėstu. Tad imkite mielieji ir gaminkite“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta. Silkės mišrainės ingredientai: 3 vnt silkės filė; 100 g kons. žirnelių; 3 virti kiaušiniai; 1 poro baltoji dalis; 1 didesnis arba 3 mažesni marinuoti agurkėliai; 2 šaukštai majonezo; 1 šaukštelis dižono garstyčių. Silkės filė, agurkėlius ir kiaušinius supjaustome kubeliais.
2023-11-21

Šis mišrainės receptas pravers Kalėdoms: „Tikrai rekomenduoju“

„Ši mišrainė ir soti, ir tuo pačiu gaivi, dėl marinuotų pievagrybių ir kukurūzų. Pamėginkit tikrai rekomenduoju“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 4. Užtruksite apie 10 min. 300 g kumpio; 1 skardinė konservuotų kukurūzų; 300 ml konservuotų pievagrybių; 1 poras; Žiupsnis druskos; Žiupsnis juodųjų pipirų; Majonezo, pagal poreikį. Kumpį supjaustome kubeliais, porą smulkiais gabalėliais, pievagrybius perpjauname pusiau.
2023-11-20
Į viršų