REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyresnio amžiaus moterys pastebi, kad atsikratyti nepageidaujamų kilogramų yra gerokai sunkiau nei jaunystėje. Deja, su amžiumi išties yra sunkiau paprastai pasiekti norimų svorio rezultatų. Ką daryti? Apie tai – laidoje „Būk sveikas“.

Vyresnio amžiaus moterys pastebi, kad atsikratyti nepageidaujamų kilogramų yra gerokai sunkiau nei jaunystėje. Deja, su amžiumi išties yra sunkiau paprastai pasiekti norimų svorio rezultatų. Ką daryti? Apie tai – laidoje „Būk sveikas“.

REKLAMA

Pasak lieknėjimo programos „Beata Fit“ įkūrėjos, mitybos specialistės Beatos Duko dažniausia priežastis, kodėl vyresnio amžiaus moterims yra sunkiau atsikratyti nepageidautinų kilogramų, yra sulėtėjęs metabolizmas ir sumažėjęs fizinis aktyvumas.

Vyresnio amžiaus moterys dažnai nusivilia trumpalaikėmis dietomis ir ne tokiais rezultatais, kurių tikėjosi – su kaupu sugrįžusiais kilogramais ar net naujomis problemomis, kurių anksčiau nebūdavo.

„Dažnai girdžiu tokią frazę, kad visą gyvenimą kovojo su savimi. Tai atsakau, kad kovoje su savimi niekada nebus laimėtojo. Kovoti reikia dėl savęs. Užtenka to šokio su būgnais, einame racionaliai ir sveikai maitintis“, – pasakojo Beata Duko.

REKLAMA
REKLAMA

Kontroliuoti svorio nepadeda ir nekalti įpročiai.

„Daug tų mitybos įpročių susiformavo dar iš senų laikų, kad maisto šaldytuve turi būti daug, o jeigu daug, tai reikia jį ir suvalgyti. Esą nelabai gražu ir maistą palikti ant lėkštės. Tai reikia visąlaik įtikinti žmones, kad šiais laikais palikti ant lėkštės maistą, jeigu jau esate sotus, nėra nepatogu. Tai yra tavo organizmas ir tik tau spręsti, kiek tau į savo kūną dėti to maisto“, – aiškino mitybos specialistė.

REKLAMA

Kokie turėtų būti vyresnių moterų mitybos principai? Iš tiesų visa paslaptis slypi paprastume.

„Mityba turi būti subalansuota pagal energijos balansą. Mityboje turi būti baltymų, gerųjų riebalų, sudėtinių angliavandenių. Turi būti pakankamai skaidulų. Maistas turi būti tinkamai apdorotas. Mitybos režimas turi būti toks, koks žmogui komfortiškas. Reikia tikrai sumažinti to maisto vartojimą, nuo kurio pats žmogus jaučiasi blogai“, – tikino specialistė.

Beata Duko pateikė ir pavyzdį. Ji dažnai pastebi, kad žmonės savo anketose rašo, jog blogai jaučiasi valgydami, pavyzdžiui, keptas bulves. Esą nuo jų jiems pučia pilvą. O štai atsakydami, kokį maistą valgyti jie mėgsta labiausiai, jie taip pat atsako, kad keptas bulves.

REKLAMA
REKLAMA

„Jums organizmas sako, kad jam yra bloga. Tai išimk, nevalgyk. Reikia mokytis suprasti ir analizuoti savo organizmą“, – teigė specialistė.

Specialistė laidoje „Būk sveikas“ pridūrė, kad vyresniame amžiuje ypač svarbu atsisakyti greitųjų angliavandenių su dideliu kiekiu cukrų ir perdirbtų transriebalų. Taip pat alkoholio.

„Tada ir skysčiai mažiau kaupsis, ir žmogaus metabolizmas pagreitės“, – tikino Beata Duko.

Ką dar reiktų žinoti apie mitybą vyresniame amžiuje, išgirskite vaizdo siužete, esančiame straipsnio pradžioje.

Laidą „Būk sveikas“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 10:30 per TV3 televiziją.

VISĄ LAIDĄ PAMATYKITE ČIA:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų