Ekspertė atskleidė didžiausią ryžių gaminimo klaidą: tampa lipnia mase

Ar ir jūsų išvirti ryžiai visuomet būna rūgštelėję ir krakmolingi? Gali būti, kad juos verdate neteisingai.

Ryžiai  (nuotr. YouTube)

Laidos „Inside the Factory“ vedėja Cherry Healy su ekspertais konsultavosi, kaip išsivirti tobulų ryžių. Profesionali virtuvės šefė Manisha atskleidė tris geriausius savo patarimus, kaip elgtis su šiomis kruopomis – pasirodo, daugelis žmonių virtuvėje labai klysta, rašoma dailystar.co.uk.

Manisha paaiškino, kodėl taip svarbu prieš ryžius verdant juos gerai nuplauti. Ji sakė: „Pradėkime nuo ryžių skalavimo, nes ryžiuose lieka truputis krakmolo.“

Ji ryžius po tekančiu vandeniu laikė tol, kol pro juos praleistas vanduo tapo skaidrus. Pasirodo, ši technika užkerta kelią ryžių sulipimui virimo metu. Tuomet Manisha pasirenka geriausiai ryžius virti tinkantį puodą.

Ji pataria: „Geriausia rinktis puodą storu pagrindu ir sandariu dangčiu. Garai turi likti puodo viduje, kad ryžiai gerai išvirtų. Ryžiai sugeria visą puode esantį vandenį, todėl garų reikia neišleisti.“

Pasirodo, ryžiai neturi būti verdami verdančiame vandenyje kaip, pavyzdžiui, makaronai. Manisha šias kruopas verda sugėrimo technika. Ji pamatuoja tikslų reikiamą vandens kiekį – taip ryžiai sugeria būtent tiek vandens, kiek reikia, kad neištežtų ar neišdžiūtų.

Ji priduria: „Taigi, ryžius verdu sugėrimo technika. Vandens reikia lygiai du kartus daugiau, nei ryžių tūris. Tai – esminis dalykas.“


Rašyti komentarą...
H
Hehe
2020-07-17 08:47:08
Pranešti apie netinkamą komentarą
O kaip pamatuoti reikiamą vandens kiekį ir dėl per mažo jo kiekio nelrisvilinti ryžių "šefē" ir neparašė.. pseudo šefas iš instagramo??
Atsakyti
-2

J
Jolita
2020-07-17 23:43:14
Pranešti apie netinkamą komentarą
Ryżius pilu į šaltą vandenį ,kai uźverda nukošiu ir vèl užpilu šaltu vandeniu ,kai uźverda vèl nukošiu ir trečią kartą užpilu šaltu vandeniu ,kai użverda ryžiai būna išvirę ir birūs.Pabandykite gal patiks ,tuo labiau niekada neprisvila.Nebent jums reikia lipniu ryźiú sušiams ,tada virkite įprastai pamaišant dideliame kiekyje vandens
Atsakyti
0

K
Kestutis
2020-07-18 08:11:10
Pranešti apie netinkamą komentarą

Normaliai parasyta, ryziai ir du kartus daugiau vandens
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (5)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų