REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tortas labai gaivus, lengvas, labai vasariškas. Uogas galime dėti kokias tik mėgstame, aš dėjau braškes, šilauoges ir avietes“, – sako tinklaraščio „Baltoje lėkštėje“ autorė Justina.

Tortas labai gaivus, lengvas, labai vasariškas. Uogas galime dėti kokias tik mėgstame, aš dėjau braškes, šilauoges ir avietes“, – sako tinklaraščio „Baltoje lėkštėje“ autorė Justina.

REKLAMA

Biskvitui: 3 kiaušiniai; 60 g rudojo cukraus; 60 g baltojo cukraus; 90 g miltų (70 g).

Biskvitų sulaistymui: 200 ml vandens; ½ citrinos sulčių; 2 valg. šaukštų cukraus.

Kremui: 3 valg. šaukštų želatinos; 150 ml pieno; 700 g grietinės (naudojau 30% riebumo); 60 g rudojo cukraus; 60 g baltojo cukraus; ¼ arb. šaukštelio citrinos rūgšties; apie 700 g mėgstamų uogų.

Biskvito paruošimas

Kiaušinius su cukrumi gerai išplakame (apie 10 min.). Suberiame pusę persijotų miltų, maišome labai atsargiai, keliais mostais, suberiame likusius miltus ir dar pamaišome. Stengiamės padaryti kuo mažiau judesių, kad iš kiaušinių išeitų kuo mažiau oro, kitaip biskvitas neiškils. Kepimo formą (naudojau 22 cm) išklojame kepimo popieriumi.

Joje paskirstome tešlą, orkaitę nustatome 180ºC kepimo režimu ir kepame biskvitą apie 40 min. (biskvitas keliauja į šaltą orkaitę). Iškeptą biskvitą atvėsiname ir perpjauname į 2 dalis.

REKLAMA
REKLAMA

Sulaistymas

Vandenyje ištirpiname cukrų, supilame citrinos sultis, išmaišome.

Kremas

Želatiną užpilame pienu ir paliekame išbrinkti. Suplakame grietinę su cukrumi, kol masė taps puri. Maždaug viduryje plakimo suberiame citrinos rūgštį.Išbrinkusią želatiną ištirpiname garų vonelėje ir plona srovele nuolat maišant supilame į grietinės masę. Įmaišome uogas (kurias reikia – supjaustome). Atsargiai išmaišome, kad nesutrinti uogų.

REKLAMA

Formuojame tortą

Kepimo formą (naudojau 26 cm skersmens) išklojame kepimo popieriumi, šonus išklojau acetato juostele. Ant kepimo formos išdėliojame perpjautas braškes, tai ir bus torto papuošimas. Ant jų atsargiai (kad braškės neišsilakstytų) supilame ½ dalį kremo, sudedame pirmą biskvitą, lengvai paspaudžiame ir jį sulaistome. Ant viršaus sudedame likusį kremą, Antrą biskvitą ant skalo sulaistome ir šlapia puse dedame ant kremo. Lengvai paspaudžiame. Tortą paliekame šaldytuve kelioms valandoms, kad sutvirtėtų. Kai tortas sustingsta, išimame iš formos aukštyn kojomis. Nuimame kepimo popierių ir galime ragauti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų