Grilyje rūkytų braškių kokteilis: nustebins visus svečius

TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius keliasi į lauką ir kviečia pasigaminti kvapnius pavasariškus grilio patiekalus. TV laidos žiūrovų dėmesiui – ne tik grilio gardumynai, kuriuos nesudėtinga patiems pasigaminti, bet ir daugybė naudingų patarimų apie tai, kokias malkas rinktis griliui, kaip ilgiau išlaikyti šviežius smidrus, kaip rūkyti daržoves, ar, kaip išsivytinti mėsą namų sąlygomis.  

Rūkytų braškių desertas (nuotr. Organizatorių)
6

Įprasta matyti istorinės virtuvės žinovą, profesionalų šefą Tomą Rimydį profesionalioje virtuvėje, restorane, tačiau paaiškėjo, kad jis labai mėgsta šeimininkauti ir lauke. „Mėgstu lauke gaminti ir ruošti maistą, nes tai yra tai, ko turime mažiausiai. Puikus oras, grilius, draugų kompanija – kas gali būt geriau. Galima ir be grilio apsieiti, gaminti užtepėles, salotas, bet grilio dūmas ir aromatas tikrai skaniai nuteikia“, – galimybe gaminti lauke džiaugėsi T. Rimydis.

(6 nuotr.)
FOTOGALERIJA. Pavasariški grilio patiekalai ir naudingi patarimai

Kitam laidos „La Maistas“ šefui grilio entuziastui ir ekspertui Vyliui Blauzdavičiui sezoniškumas nelabai egzistuoja, jis ištisus metus gamina lauke. „Grilinu visą laiką, bet vasarą labiausiai tuo mėgaujuosiu – galima niekur neskubėt, ramiai atsipalaiduot, pasistatau kėdutę ir mėgaujuosi procesu“, – sako Vylius. 

Puri duonelė su smidrais

Smidrų pyragas

Naminę duonelę iškepti daug paprasčiau nei atrodo, o šios nereikia net minkyti! Gardi, kvapni, minkštutė ir nesudėtingai paruošiama duonelė sužavės kiekvieną.

Receptą pamatykite čia

Glazūruoti jautienos ir daržovių suktinukai

Jautienos daržovių suktinukai

Gardiems suktinukams paruošti neprireiks daug laiko, o gardžiai pagaminsite tiek grilyje, tiek orkaitėje. Minkštumą, gardų aromatą ir skonį suteikia glazūrą, kurią paruošite akimirksniu. Glazūra reikia aptepti mėsą prieš kepant ir kepimo metu.

REKLAMA

Receptą pamatykite čia

Grilyje rūkytų braškių kokteilis ala Margarita

 

Rūkytų braškių desertas

Ieškantiems gardžių gėrimų receptų, šis išskirtinis kokteilis paliks puikų įspūdį. Papuošus cukruotu rabarbaro gabaliuku, kokteilis tampa tikra puošmena ant stalo, kuri sužavi visus artimuosius tiek patiekimu, tiek skoniu.


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų