„Kai jau galima pietus ir vakarienę valgyti terasoje, man praeina noras valgyti įprastus patiekalus su sunkiu garnyru. Šį kartą dalinuosi labai skaniu šašlykų receptu, kurį jau ne kartą išbandėme savo draugų rate“, – sako tinklaraštininkė Edita.

Šašlykai marinuoti juodoje arbatoje (Nuotr. Samčio užrašai)

Šašlykai marinuoti juodoje arbatoje (Nuotr. Samčio užrašai)

Reikės: 1.5 kg kiaulienos sprandinės; 2 svogūnų; 100 g juodos arbatos; 2 šaukšteliai džiovintų bazilikų; 2 šaukšteliai džiovintų raudonėlių; 1 šaukštelis druskos; 1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų.

GAMINIMAS

Arbatžoles užpilkite verdančiu vandeniu (apie 1 l.) ir palikite pritraukti. Atvėsusią arbatą perkoškite per sietelį. Į atvėsusią arbatą sudėkite supjaustytą gabaliukais kiaulienos sprandinę ir palikite kelioms valandoms pasimarinuoti.

Kai mėsa pasimarinuos arbatoje, nupilkite skystį ir sudėkite smulkintus svogūnus, džiovintas žoleles, pipirus ir gerai  rankomis išmaigykite. Palikite valandai šaldytuve.

Prieš veriant ant iešmų, mėsą pabarstykite druska. Kepkite mėsą suvertą ant iešmų vis pavartant, kol iškeps. Valgome su salotomis.

Šaltinis: Samčio užrašai 

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Marius 2020-04-22 22:05:40
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Aptepti sprandinę garstyčiomis, pamarinuoti 24h, pridėti mėgstamų prieskonių, štai geriausias ir paprasčiausias receptas    ATSAKYTI
Lina 2020-04-21 04:52:29
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Mėsa sprandinė gavosi kieta ir sausa.Arbata buvo puiki.Stipri,airiška.Gaila arbatos.
   ATSAKYTI
Saslas 2020-04-19 21:31:10
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Jei neturi ką veikt gali ekspirementuot. Skonio reikalas.    ATSAKYTI
Marius 2020-04-19 09:37:06
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Išmėgimsim aciu!   ATSAKYTI
Art 2020-04-16 12:37:03
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Vyksta Lietuvoje konkursas - kas stipriau pažemins šašlyka. Šašlykai yra šašlykai, visi kiti - mėsos kepsnys ant iešmo.   ATSAKYTI
Audrius 2020-04-15 19:55:23
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Pabandysim   ATSAKYTI
Gintaras 2020-04-15 11:41:04
Pranešti apie netinkamą komentarą
-5
Norėčiau paragauti   ATSAKYTI

Top Video

TV3 Žinios. Narkevičius – vėl įvykių sūkuryje: Trakų rajone sustabdytas keliuko remontas kelia daug klausimų
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Narkevičius – vėl įvykių sūkuryje: Trakų rajone sustabdytas keliuko remontas kelia daug klausimų
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Skaičiai gąsdina: per karantiną 11400 į septintą dešimtį įkopusių asmenų neteko darbo
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Žada masinį tyrimą dėl Covid-19: aiškinsis, kokį imunitetą sugebėjome įgyti
DABAR RODOMA
Farai. Klaipėdoje BMW lėkė tarsi viesulas: taranavo automobilį ir išrovė medį
DABAR RODOMA
„Pasikalbėkim #IŠNAMŲ“ su Zuokiene apie savanorystę COVID-19 židinyje ir nemalonų vyro akibrokštą
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Nausėda gimtadienį sutiko Nidoje, keturių žvaigždučių viešbutyje
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Lietuvoje savaitgalį – susirgimų koronavirusu šuolis
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Egzaminai prasidės birželio 22 d.: aiškėja tvarka, kaip jie vyks
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Koronaviruso židiniai plečiasi globos namuose: sergančiųjų daugėja Antaviliuose, Širvintose
DABAR RODOMA
Vilniaus centre užpultas Anušauskas su žmona: ieško kaltininko
REKLAMA
Rauginti pomidorai (Nuotr. Gamink su Audrone)
„Aš labai mėgstu silpnai raugtas ar marinuotas daržoves ir kai turiu jų daugiau, būtinai užraugiu. Nesenai puslapyje publikavau greitai raugtų agurkų receptą, tad šiandien ...
Užkandžiai ir patiekalai gardžiai iškylai gamtoje (nuotr. Organizatorių)
Kas gali būti geriau už iškylą gamtoje? Tik iškyla su puikiu maistu! Dar vienoje pavasariškoje TV3 laidoje „La Maistas“ virtuvės šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius ...
Šaltibarščiai (Nuotr. Ritos receptai)
„Visa šaltibarščių sėkmė priklauso nuo kefyro ir burokėlių kokybės. Šaltibarčius gaminu ir su marinuotais, ir su virtais burokėliais. Jeigu naudoju virtus burokėlius, ...
Jautienos troškinys (Nuotr. Samčio užrašai)
„Šiandien aš dalinuosi sočiu, aštriu ir labai skaniu jautienos troškiniu“, – sako tinklaraštininkė Odeta. Reikės: 2 šaukštai alyvuogių aliejaus; 1 kg jautienos; 200 g ...
Lašišos kotletukai
Dar vienoje pavasariškoje TV3 laidoje „La Maistas“, nuostabiais žiedais nusėtoje lauko virtuvėje šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius pademonstravo kaip išsivirti tobulą ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų