„Kai jau galima pietus ir vakarienę valgyti terasoje, man praeina noras valgyti įprastus patiekalus su sunkiu garnyru. Šį kartą dalinuosi labai skaniu šašlykų receptu, kurį jau ne kartą išbandėme savo draugų rate“, – sako tinklaraštininkė Edita.

Šašlykai marinuoti juodoje arbatoje (Nuotr. Samčio užrašai)

Šašlykai marinuoti juodoje arbatoje (Nuotr. Samčio užrašai)

Reikės: 1.5 kg kiaulienos sprandinės; 2 svogūnų; 100 g juodos arbatos; 2 šaukšteliai džiovintų bazilikų; 2 šaukšteliai džiovintų raudonėlių; 1 šaukštelis druskos; 1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų.

GAMINIMAS

Arbatžoles užpilkite verdančiu vandeniu (apie 1 l.) ir palikite pritraukti. Atvėsusią arbatą perkoškite per sietelį. Į atvėsusią arbatą sudėkite supjaustytą gabaliukais kiaulienos sprandinę ir palikite kelioms valandoms pasimarinuoti.

Kai mėsa pasimarinuos arbatoje, nupilkite skystį ir sudėkite smulkintus svogūnus, džiovintas žoleles, pipirus ir gerai  rankomis išmaigykite. Palikite valandai šaldytuve.

Prieš veriant ant iešmų, mėsą pabarstykite druska. Kepkite mėsą suvertą ant iešmų vis pavartant, kol iškeps. Valgome su salotomis.

Šaltinis: Samčio užrašai 

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Marius 2020-04-22 22:05:40
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Aptepti sprandinę garstyčiomis, pamarinuoti 24h, pridėti mėgstamų prieskonių, štai geriausias ir paprasčiausias receptas    ATSAKYTI
Lina 2020-04-21 04:52:29
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Mėsa sprandinė gavosi kieta ir sausa.Arbata buvo puiki.Stipri,airiška.Gaila arbatos.
   ATSAKYTI
Saslas 2020-04-19 21:31:10
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Jei neturi ką veikt gali ekspirementuot. Skonio reikalas.    ATSAKYTI
Marius 2020-04-19 09:37:06
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Išmėgimsim aciu!   ATSAKYTI
Art 2020-04-16 12:37:03
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Vyksta Lietuvoje konkursas - kas stipriau pažemins šašlyka. Šašlykai yra šašlykai, visi kiti - mėsos kepsnys ant iešmo.   ATSAKYTI
Audrius 2020-04-15 19:55:23
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Pabandysim   ATSAKYTI
Gintaras 2020-04-15 11:41:04
Pranešti apie netinkamą komentarą
-6
Norėčiau paragauti   ATSAKYTI

Top Video

TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Advokatas prabilo apie liudijimus, ką Pinikas darė prie žuvusios Didžiūnaitytės kūno
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Nušauto policininko šeimą pasiekė piniginė parama: iš viso – kiek daugiau nei 33 tūkst.
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Dėl vietoj dušinių Palangoje išdygusio namo surengta akcija: žmonės atėjo pasiruošę išsimaudyti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Kaimynai sukrėsti dėl pro langą iškritusio ir žuvusio penkiamečio: tėvai vaikais labai rūpinosi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Su oro balionais į audrą patekę dalyviai papasakojo, ką patyrė skubiai leisdamiesi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Punios šilas ir vėl specialistų akiratyje: šile įsisiautėjo kenkėjai
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Vos tik paskelbus sprendimą apie atidaromą sieną, lietuviai patraukė į Lenkiją
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Lietuva dėl Astravo sulaukė paramos iš Lenkijos: žada taip pat nepriimti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Per Kuršių marias kelte plaukę keleiviai sulaukė netikėtos staigmenos
REKLAMA
Vyras atskleidė Kijevo kotletų gudrybę (nuotr. stop kadras)
Vyras Tviteryje pasidalino viską iš pagrindų keičiančiu maisto gaminimo triuku. Internete žaibiškai išplitęs jo patarimas – Kijevo kotletus kepti ant duonos riekelių ir taip ...
Marinuoti svogūnai (nuotr. vakavimas.lt)
Jeigu mėgstate marinuotus svogūnus, jų užsimarinuoti galite ir patys. Irina pasidalijo receptu, kuris leis pasigaminti skanius ir prie visko tinkančius svogūnėlius. „Daugelis ...
Šaltibarščiai (nuotr. Organizatorių)
Prieš tris savaites prasidėjęs balsavimas už lietuviškus patiekalus, verčiausius atsidurti nacionaliniame meniu, baigėsi. Balsavime dalyvavo daugiau ne 10 tūkst. tautiečių, ...
Raudonųjų serbentų padažas
Šį kartą Irina siūlo pasigaminti tirštą, saldžiarūgščio skonio, raudonųjų serbentų padažą. „Patikėkite, jei pasigaminsite nors vieną mažą stiklainiuką šio padažo ir jį ...
Sumuštiniai su namine užtepėle (Nuotr. Viktorijos virtuvė)
„Suplanuoji vienokius pusryčius, atsidarai šaldytuvą, o ten nieko nėra, ko reikia. Šįryt improvizacija iš turimų produktų. Gavosi puikiai“, – sako tinklaraščio „Viktorijos ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų