REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip pasigaminti natūralių velykinių margučių dažų? Tai padaryti, pasirodo, visai nesunku. 

Kaip pasigaminti natūralių velykinių margučių dažų? Tai padaryti, pasirodo, visai nesunku. 

REKLAMA

Vidutinio dydžio puode sumaišykite 1 litrą vandens ir 2 valgomuosius šaukštus acto. Puodą užvirkite ir pridėkite savo pasirinktos spalvos dažų ingredientus: natūralių geltonų, mėlynų, rožinių ir oranžinių dažų ingredientai nurodyti žemiau. Skysčiui užvirus kaitrą sumažinkite. Virkite dar apie 30 minučių. Tuomet palikite atvėsti.

Prieš į skystį dedami kiaušinius, jį nukoškite. Tuomet sudėkite kiaušinius ir palikite juos dažuose 30 minučių. Jei norite ryškesnės spalvos, kiaušinius dažuose galite mirkyti ir ilgiau. Kai gausite norimą spalvą, atsargiai virtuvinėmis žnyplėmis kiaušinį iš dažų išimkite ir nudžiovinkite popieriniu rankšluosčiu.

Rožiniai margučiai

Vandenyje su actu 30 minučių pamirkykite keturis puodelius supjaustytų burokėlių. Nukoškite ir kiaušinius palikite mirkti 30 minučių ar ilgiau, priklausomai nuo to, kokio ryškumo spalvos norite.

REKLAMA
REKLAMA

Oranžiniai margučiai

Į vandenį su actu įdėkite 4 puodelius geltonųjų svogūnų lukštų. Kiaušinius mirkykite 30 minučių, nukoškite ir gautame skystyje kiaušinius palikite dar apie 30 minučių. Jei norite ryškesnės oranžinės spalvos, puodą su svogūnų lukštais ir kiaušiniais šaldytuve palikite pernakt.

REKLAMA

Geltoni margučiai

Į verdantį vandenį įberkite 3 valgomuosius šaukštus ciberžolės. Pamirkykite 30 minučių, palikite atvėsti, ir tuomet mišinyje kiaušinius palikite tol, kol jie įgaus norimą spalvą. Beje, ciberžolė greitai nudažo ir rankas, todėl ruošdami geltonus margučius geriau dėvėkite gumines pirštines.

Šviesiai mėlyni margučiai

Į vandenį su actu sudėkite 3 puodelius supjaustytų raudonųjų ar mėlynųjų kopūstų. Kiaušinius mirkykite 30 minučių, nukoškite ir palikite pernakt, jei norite ryškesnės spalvos.

Tamsiai mėlyni margučiai

Į vandenį su actu įdėkite 4 puodelius mėlynių. Kiaušinius mirkykite 30 minučių, nukoškite, o jei norite ryškesnės spalvos, gautame skystyje kiaušinius palikite dar apie 30 minučių.

Dalyvauk Margučių čempionate – pasidalink savo margučiu! Siųskite nuotraukas ar video medžiagą ir galbūt jūsų margučių vaizdai papuoš TV3 Laidą „Velykos #IšNamų“. Kurkime šventę ir gerą nuotaiką kartu! Anketą rasite čia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų