REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gali būti, kad koronaviruso pandemijos metu protingiau būtų nešioti akinius, o ne kontaktinius lęšius, rašoma dailystar.co.uk.

Gali būti, kad koronaviruso pandemijos metu protingiau būtų nešioti akinius, o ne kontaktinius lęšius, rašoma dailystar.co.uk.

REKLAMA

JK sveikatos tarnyba įspėja žmones neliesti veido – tai gali padėti neužsikrėsti COVID–19. Įspėjimas neliesti veido galioja ir akims, todėl turbūt geriausia būtų vengti pakartotinio kontaktinių lęšių įsidėjimo ir išsiėmimo proceso.

Dr. Sonal Tulsi rekomenduoja vietoj jų nešioti akinius. Nešiojant akinius, akys mažiau pavargsta ir mažiau kyla poreikis jas trinti. Amerikos Oftalmologų akademijos ekspertė sakė: „Lęšius pakeitus akiniais, sumažėja dirginimas, o prieš paliečiant akis, esame priversti sekundėlei sustoti.“

Nors toks daug pastangų nereikalaujantis pokytis sumažina tikimybę užsikrėsti virusu, nuo jo dar neapsaugo. Naujausiose sveikatos apsaugos specialistų rekomendacijose raginama laikytis socialinio atstumo.

REKLAMA
REKLAMA

Borisas Johnsonas JK gyventojus įspėja likti namuose, o daugiau nei dviejų žmonių susibūrimai yra uždrausti. Iš namų leidžiama eiti tik esant svarbiam reikalui. Tokiais laikomas ėjimas į parduotuvę įsigyti svarbiausių maisto produktų, minimalus judėjimo poreikis, medicininiai poreikiai ir kelionės į darbą bei iš darbo, bet tik tuo atveju, jei visiškai neįmanoma dirbti iš namų. Uždrausti visi socialiniai renginiai, išskyrus laidotuves.

Siekiant sustabdyti COVID–19 plitimą, taip pat reikėtų laikytis higienos reikalavimų. Privaloma reguliariai plautis rankas bei dezinfekuoti namus, kad juose neužsiliktų mikrobų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų