REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Pasakė, kaip iškepti tobulus lietinius (nuotr. Organizatorių)

Savaitgalį TV3 laidos „La Maistas“ studijoje šeimininkavo vyrai – šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos svečias Dominykas Bagdonas iškepė gausybę įvairiausių blynų. Nors žiemos šiemet nelabai buvo, bet argi tai priežastis nešvęsti vienos smagiausių  ir nuotaikingiausių mūsų švenčių – Užgavėnių?

7

Savaitgalį TV3 laidos „La Maistas“ studijoje šeimininkavo vyrai – šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos svečias Dominykas Bagdonas iškepė gausybę įvairiausių blynų. Nors žiemos šiemet nelabai buvo, bet argi tai priežastis nešvęsti vienos smagiausių  ir nuotaikingiausių mūsų švenčių – Užgavėnių?

REKLAMA

„Užgavėnės pas mus turi tikrai gilias tradicijas. Užgavėnės, tai – žiemos virsmas į vasarą, saulės pergalė prieš tamsą, paskutinis sotus pavalgymas iki Velykų. Senovėje blynai buvo gana dažnas patiekalas mūsų virtuvėje. Blynai buvo panašūs į dabartinius lietinius”, – pasakojo Tomas bei pademonstravo kaip užmaišyti idealių lietinių tešlą bei iškepti tobulai plonus blynus.

„Maišant tešlą lietiniams, svarbu, kad visi ingredientai būtų tos pačios temperatūros, tuomet tešla gausis tolygi, neišsisluoksniuos. Kitas svarbus dalykas – nereikia labai įkaitinti keptuvės, ji turi būti drungna. Vienam blynui užtenka pusantro šaukšto tešlos”, – patarimais dalinosi Tomas.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip iškepti plonus lietinius blynus?

Šefas taip pat pataria į blynų tešlą įpilti šlakelį aliejaus tam, kad kepant blyneliai nepriliptų prie keptuvės. Į kepimo procesą taip pat verta atkreipti dėmesį – keptuvė neturi būti per daug karštai įkaitusi, o tik šiek tiek pašildyta. Taip blyneliai iškeps gražūs, ploni ir gražios spalvos. 

REKLAMA

Kaip iškepti tobulus lietinius blynus pagal Tomą, žiūrėkite vaizdo įraše

Greiti šaldytų uogų ledai

Vylius Blauzdavičius rekomenduoja išbandyti  naminius ledus. Ledai namie gali būti pagaminami greitai ir labai skaniai. Skanu tiekti šalia blynelių, pyragėlio ar valgyti vienus.

Receptą, ką pagamino Vylius, žiūrėkite vaizdo įraše

Karamelinis padažas

Laidos svečias Dominykas Bagdonas – tikras vaflių ir blynų guru. Pasak jo, karamelinis padažas yra puiki idėja ieškantiems kuo pagardinti blynelius ar įvairius kitus desertus. Labai nesudėtingai paruošiamas padažas suteiks puikų skonį.

Receptą, ką pagamino Dominykas,  žiūrėkite vaizdo įraše

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų