naujienų portalas tv3.lt
2020.02.07 11:30

Pagal šį receptą tradiciniai tarkuotu bulvių cepelinai visuomet pavyksta ir gaunasi fantastiškai gardūs.

Firminis močiutės receptas: neatsivalgomi tarkuotų bulvių cepelinai

Firminis močiutės receptas: neatsivalgomi tarkuotų bulvių cepelinai

Reikės: 

Mėsai:

malta kiauliena: 800 gramų svogūnai: 2 (smulkiai supjaustyti) bazilikas: 1,5 šaukštelio pipirai: trijų ketvirtadalių šaukštelio druska: trijų ketvirtadalių šaukštelio (arba pagal skonį)

Bulvėms: bulvės: 4 kilogramų (svoris prieš tarkavimą) virtos maltos bulvės: 500 gramų bulvių krakmolas iš tarkuotų bulvių druska: 1,5 šaukštelio (arba pagal skonį) kumpio gabaliukai: 250 gramų svogūnai: 1 (smulkiai supjaustyto) Vandeniui: vanduo druska: 1,5 šaukštelio (arba pagal skonį)

Ilgiausia dalis: Pirmiausia pasodiname bulves, užauginame jas ir nuimame derlių. Na arba tiesiog nusiperkame parduotuvėje ar pasiskoliname iš kaimyno, jei neturime namie.

Padažas: Sudedame šoninę į keptuvę ir kepame maždaug 10 minučių. Tuomet sudedame supjaustytus svogūnus ir kepame dar apie 2 minutes.

Tada kruopščiai sumaišome visus mėsai skirtus ingredientus tarpusavyje. Po to kruopščiai sumaišome visus bulvėms (bulves sutarkuojame) skirtus tešlos ingredientus tarpusavyje.

REKLAMA

Atgnybiame tešlos ir paskleidžiame ją delne. Įdedame šiek tiek mėsos į vidurį, tuomet uždarome cepeliną bei pavoliojame tarp delnų. Drėkiname rankas vandeniu, kad tešla neliptų prie rankų. Taip pat sudrėkiname skardą (ar kitą paviršių) vandeniu, į kurį dedame cepelinus.

Tuomet į verdantį vandenį įpilame druskos ir krakmolo. Krakmolas nėra privalomas, bet jis išlygina cepelinų paviršių.

Įdedame cepelinus į verdantį vandenį ir verdame juos maždaug 25-30 minučių arba tol, kol jie visiškai išvirs (priklausys nuo jūsų gaminamų cepelinų dydžio).

Galiausiai patiekiame ir skanaujame juos su pasigamintu padažu, grietine ir tuo, kas jums patinka. Pasilepinam!

 

Vida
2020-02-07 12:37:04
Atrado naujieną, nuo senų laikų taip verdami cepelinai.
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Pipirienē 2020-02-07 19:02:47
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Pusantro śaukštelio pipirų   ATSAKYTI
Oho 2020-02-07 18:53:10
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Neatsivalgomi, xexe, bet apsiryjami   ATSAKYTI
Vida 2020-02-07 12:37:04
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Atrado naujieną, nuo senų laikų taip verdami cepelinai.    ATSAKYTI
O 2020-02-07 12:07:52
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Man labiausiai patiko pradzia, kur raso apie bulviu isigijima . Pakelet nuotaika. Aciu.    ATSAKYTI

Top Video

Praeities žvalgas. Lietuvis apsilankė apleistoje Estijos pionierių stovykloje: vaizdai sukėlė gailestį
DABAR RODOMA
Praeities žvalgas. Lietuvis apsilankė apleistoje Estijos pionierių stovykloje: vaizdai sukėlė gailestį
DABAR RODOMA
Farai. Ne iš kelmo spirta pardavėja tapo didvyre – lietuvės gudrybė sustabdė vagišių
DABAR RODOMA
Farai. Vairuotojo elgesys pareigūnus išvertė iš koto: mašina nevažiavo, o vyras „vairavo“
DABAR RODOMA
Pasidalijo, ką mama išdarinėjo lėktuve: dukrai teliko rausti iš gėdos
DABAR RODOMA
Pamačius, kaip bandoma išvažiuoti iš automobilių aikštelės aplinkiniai susiėmė už galvų
DABAR RODOMA
Košmaras autobuse: nufilmuota, kas dėjosi viduje per siaubingą avariją
DABAR RODOMA
Internautai negali patikėti savo akimis: neatskiria, kuri yra dukra, o kuri – mama
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Po 12 metų kartu Dianos gyvenimas virto pragaru: istorija – pamoka kiekvienam
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Gimtadienio šventė porai virto pragaru: atėmė keturis vaikus, tarnybos reikalauja tūkstančių
DABAR RODOMA
Visi mes žmonės. Skambinas įvardijo skyrybų su Krysko priežastį: galutinis taškas padėtas tik dabar
REKLAMA
Perlinių kruopų košė (Nuotr. worldrecipes.eu)
„Ši perlinių kruopų košė pagaminama labai greitai, o taip pat ji yra mano šeimos mėgstamiausia“, – sako recepto autorė. Ingredientai: 100 gramų perlinių kruopų; ~10 gramų ...
Lietuvės konditerės darbai sužavėjo tarptautinio konkurso teisėjus (nuotr. asm. archyvo)
Apie konditerę Daivą Pečiulienę ir jos kuriamus įspūdingus tortus Lietuvoje jau yra girdėjęs ne vienas žmogus. Jos vardas garsiai skambėjo ir tarptautiniame konditerių konkurse ...
Vištienos troškinys su bulvių košės kepurėle (Nuotr. Samčio užrašai)
„Vaikai irgi valgė noriai, o ponas Samtis net pakartojimo prašė. Išvada? O išvada tokia, kad iš paprastų produktų galima susikurti vos ne 10 balų vertą vakarienę“, – sako ...
Rausvi blyneliai su morkų uogiene (nuotr. Organizatorių)
Savaitgalį TV3 laidos „La Maistas“ studijoje šeimininkavo vyrai – šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos svečias Dominykas Bagdonas iškepė gausybę ...
Purvinas kepimo indas  (nuotr. 123rf.com)
Jei mėgstate gaminti maistą, ir taip pat didžiuojatės švara tviskančiais namais, tuomet šis patarimas skirtas jums! Pridegę orkaitės indai su prisvilusiais maisto gabaliukais, ...
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų