„Dar iš vaikystės prisimenu kaip su mama lipdėme cepelinus, pagamindavome jų daug, kad užtektų pavalgyti visai šeimai ir dar rytojui liktų, tada juos apkepdavome aliejuje, skanumėlis. Mano pagrindinis darbas buvo sutarkuoti bulves ir padėti lipdyti, dedami į verdanti vandenį visada skaičiuodavome cepelinų kiekį. Rašau ir šypsausi, atrodo toks nereikšmingas dalykas, o prisiminimai sukelia tikrai gerus jausmus. Iš mamos ir išmokau daryti cepelinus“, – sako recepto autorė.

Cepelinai su mėsa (Nuotr. Baltoje lekštėje)

Cepelinai su mėsa (Nuotr. Baltoje lekštėje)

Tešlai: 3,1 kg skustų bulvių; druskos.

Mėsos įdarui: 500 g maltos kiaulienos; 1 kiaušinio; druskos; juodųjų pipirų; 4 skiltelių česnako.

Spirgučiams: 300 g šoninės; 4 svogūnų.

Virimui: 1 svogūno; lauro lapų; juodųjų pipirų žirnelių.

GAMINIMAS

Į maltą mėsą įmušame kiaušinį, įberiame druskos, pipirų, susmulkintas česnakų skilteles. Viską sumaišome ir paliekame pasimarinuoti. Į 6 l indą įpilame vandens, pasūdome ir pastatome ant ugnies, kad vanduo užvirtų. 

Nuskustas ir išplautas bulves sutarkuojame ir į atskirą indą išspaudžiame iš jų nereikalingą skystį, čia svarbų neišspausti per daug, nes cepelinai bus kieti ir sausi ir na per mažai, kitaip jie nelaikys savo formos.

REKLAMA

Reikia gauti tokios konsistencijos tešlą, kad galima būtų iš jos lipdyti cepelinus. Iš indo su išspaustų skysčiu atsargiai nupilame skystį, o ant dugno likusį krakmolą sudedame į išspaustą tešlą, pasūdome ir maišome, kad druska ir krakmolas pasiskirstytų. 

Kai vanduo užverda įdedame lauro lapus, juodųjų pipirų ir visą svogūną.

Formuojame cepelinus: ant delno paimame šaukštą su geru kaupu tešlos masės padarome blyną, į jo vidurį sudedame įdaro ir apvelkame mėsą tešlos mase, rankomis suformuojame pailgą formą ir lėtai paleidžiame į vandenį. Taip suformuojame visus cepelinus, kai vanduo su cepelinais užvirs, verdame apie 40 min.

Spirgučiams skirtą šoninę supjaustome kubeliais ir apkepame. Susmulkiname svogūnus ir juos apkepame aliejuje. Cepelinus patiekiame su spirgučiais, ir/ar grietine.

Šaltinis: tinklaraštis Baltoje lekštėje

    

We
2020-01-31 14:22:14
Visų pirma, į maltą mėsą nededam kiaušinio, nes jis ketina kietina mėsą.
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Ilja 2020-02-01 11:05:45
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Tai kas, iš jų lieka po 40 min.virimo,verdu 15 min.įdomu rado stebuklą ,jaip virti cepelinus ,katra nenori šeimininkauti ir koldūnų neišvirs ,o kuriuos mėgsta šeimininkauti virtuvėje ,tai neatradimas.
Nepykite ,man juokas suėmė .   ATSAKYTI
nu 2020-01-31 17:55:18
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
kas cia nemoka ...jo i mesa jokio kiausu ,tarkiu daugiau nei virtu turi buti (jokiu manu ir tt)...i vandeni jokiu lauru lapu ir pipiru ..dar tu sunkiu galima ipilti i verdanti vandeni ,ne taip isileidzia cepakai ..irgi ismokau is mamos ,vat ...   ATSAKYTI
Aš2 2020-01-31 15:52:27
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Kodėl jie man visada atsiklijuoja?   ATSAKYTI
nu 2020-01-31 17:56:29
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
tesla bloga padarai ,tarkiu turi buti daugiau ,nei virtu bulviu ..va cia ir yra menas nutaikyt teslos sudeti  
Ilka 2020-02-01 11:09:48
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Darau kartais ,puse ant pusės ir neatsiklijuoja ,tik minkštesni buna ,labai gerai reikia išmaišyti tešlą,galima ir 1 kiaušinį įmušti.  
vetra 2020-01-31 15:51:01
Pranešti apie netinkamą komentarą
-6
paskaitykite knygose jei nemokat daryti cepelinu.
I, TARKIUS DEDASI 1/3 VIETU, SILTU, MALTU, BULVIU,,,,,,
net cepelinu virti zmones nemoka, vat kokia sovietmecio galia.
   ATSAKYTI
Vaidas 2020-02-01 09:12:00
Pranešti apie netinkamą komentarą
-6
Prie ko cia sovietmetis ? Tais laikais zmones daugiau namie maista gamino ir daugiau mokejo. Dar pamirsai parasyti ,,rusai puola,,  
Aras 2020-02-01 12:49:40
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Dabar visi kebabus kemša.tada nebuvo  
vetra 2020-02-01 17:04:46
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
ne tik puola, bet ir i,sitaise, cia mankurtais pasidare  
2020-01-31 14:38:39
Pranešti apie netinkamą komentarą
-2
Tai bent receptas.nieko naujo nesužinojau    ATSAKYTI
We 2020-01-31 14:22:14
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Visų pirma, į maltą mėsą nededam kiaušinio, nes jis ketina kietina mėsą.
   ATSAKYTI
O 2020-01-31 15:50:21
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Ka det, kad mesa butu minksta?  
Ilka 2020-02-01 11:11:25
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Vandens į mėsą dedu.  
Abdula 2020-01-31 13:41:54
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Truksta dar vieno ingredento tešlai   ATSAKYTI
edvisxp 2020-01-31 13:26:02
Pranešti apie netinkamą komentarą
-5
Tobuli ar tiesiog klasikiniai cepelinai? Be to ispaustas sultis nereikai ispilti, o jose virti cepelinus. baaam - In your face!   ATSAKYTI

Top Video

Praeities žvalgas. Lietuvis apsilankė apleistoje Estijos pionierių stovykloje: vaizdai sukėlė gailestį
DABAR RODOMA
Praeities žvalgas. Lietuvis apsilankė apleistoje Estijos pionierių stovykloje: vaizdai sukėlė gailestį
DABAR RODOMA
Farai. Ne iš kelmo spirta pardavėja tapo didvyre – lietuvės gudrybė sustabdė vagišių
DABAR RODOMA
Farai. Vairuotojo elgesys pareigūnus išvertė iš koto: mašina nevažiavo, o vyras „vairavo“
DABAR RODOMA
Pasidalijo, ką mama išdarinėjo lėktuve: dukrai teliko rausti iš gėdos
DABAR RODOMA
Pamačius, kaip bandoma išvažiuoti iš automobilių aikštelės aplinkiniai susiėmė už galvų
DABAR RODOMA
Košmaras autobuse: nufilmuota, kas dėjosi viduje per siaubingą avariją
DABAR RODOMA
Internautai negali patikėti savo akimis: neatskiria, kuri yra dukra, o kuri – mama
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Po 12 metų kartu Dianos gyvenimas virto pragaru: istorija – pamoka kiekvienam
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Gimtadienio šventė porai virto pragaru: atėmė keturis vaikus, tarnybos reikalauja tūkstančių
DABAR RODOMA
Visi mes žmonės. Skambinas įvardijo skyrybų su Krysko priežastį: galutinis taškas padėtas tik dabar
REKLAMA
Gurmaniškos idėjos pusryčiams
Šį savaitgalį TV3 laidos „La Maistas“ studijoje laidos šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia  Gabrielė Žutautaitė dalinsis netradicinėmis, bet ...
Perlinių kruopų košė (Nuotr. worldrecipes.eu)
„Ši perlinių kruopų košė pagaminama labai greitai, o taip pat ji yra mano šeimos mėgstamiausia“, – sako recepto autorė. Ingredientai: 100 gramų perlinių kruopų; ~10 gramų ...
Lietuvės konditerės darbai sužavėjo tarptautinio konkurso teisėjus (nuotr. asm. archyvo)
Apie konditerę Daivą Pečiulienę ir jos kuriamus įspūdingus tortus Lietuvoje jau yra girdėjęs ne vienas žmogus. Jos vardas garsiai skambėjo ir tarptautiniame konditerių konkurse ...
Vištienos troškinys su bulvių košės kepurėle (Nuotr. Samčio užrašai)
„Vaikai irgi valgė noriai, o ponas Samtis net pakartojimo prašė. Išvada? O išvada tokia, kad iš paprastų produktų galima susikurti vos ne 10 balų vertą vakarienę“, – sako ...
Rausvi blyneliai su morkų uogiene (nuotr. Organizatorių)
Savaitgalį TV3 laidos „La Maistas“ studijoje šeimininkavo vyrai – šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos svečias Dominykas Bagdonas iškepė gausybę ...
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų