REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Juoda katė šįryt perbėgo jūsų kelią? Geriau meskite druskos per dešinį petį, pabelskite į medį ir septynis kartus apsisukite pagal laikrodžio rodyklę, kad išvengtumėte blogos sėkmės.

Juoda katė šįryt perbėgo jūsų kelią? Geriau meskite druskos per dešinį petį, pabelskite į medį ir septynis kartus apsisukite pagal laikrodžio rodyklę, kad išvengtumėte blogos sėkmės.

REKLAMA

Daugelis prietarų yra šimtų metų senumo ir, nors dauguma žmonių tiki, kad tai yra tiesiog būdas suteikti prasmę nepaaiškinamiems dalykams,  tačiau Stuartas Vyse, knygos „Tikėjimas magija: prietarų psichologija“ autorius, sako, kad prietarai gali suteikti psichologinės naudos. Tiems, kurie tiki prietarais, tai gali sumažinti bejėgiškumo jausmą ir padidinti pasitikėjimą savimi bei iniciatyvą, rašo asiaone.com.

Čia yra aštuoni namų prietarai, kurių reikia nepamiršti – jie tapę kultūros dalimi.

1. Skėčiai

Visi žino seną taisyklę, kad negalima išskleisti skėčių viduje. Aštuonioliktojo amžiaus kraštotyra skelbia, kad skėtis apsaugo nuo „gyvenimo audrų“, o atidarius jį viduje, bus įžeisti namų metafiziniai gynėjai, kurie vėliau sukels daugybę bėdos. Žinoma, iš tikrųjų tiesiog nėra praktiška atidaryti skėtį viduje, nes jie paprastai netelpa pro duris atidarant ir gali kelti pavojų, pavyzdžiui, įdurti kam nors į akį.

REKLAMA
REKLAMA

2. Nauji namai – nauja šluota

Naujų namų valymas su sena šluota atneš jums nesėkmę. Geriau naujiems namams įsigykite ir naują šluotą, nes kitaip galite iššluoti sėkmę iš namų.

REKLAMA

3. Kopėčios

Prietaras, kuris sako, kad praėjus pro kopėčių užsitrauksite nesėkmę, galėjo kilti iš krikščionybės. Suprantama, kopėčios, atsiremiančios į sieną, sukuria trikampio arba Šventosios Trejybės formą, tad sulaužyti šį religinį simbolį būtų šventvagiška.

4. Nedėkite batų ant stalo

Padėję batus ant stalo, galite mirti. Pagal senas angliakasių tradicijas, mirus darbininkui, jo batai būdavo dedami ant stalo kaip pagarbos ženklas. Todėl, kol esate gyvas, nedėkite savo batų ant stalo – nežaiskite su likimu.

5. Dužę veidrodžiai

Senais laikais uždengdavo veidrodžius, kai kas nors mirdavo – neleisdavo jų dvasiai įstrigti veidrodyje. Tačiau neskubėkite daužyti veidrodžio, nes tai gali būti dar blogiau – tai gali atnešti jums septynerių metų nesėkmę.

6. Durų skambutis

Keltų kultūra diktuoja, kad varpelio skambėjimas padeda ne tik pranešti žmonėms, kad atvykote, bet ir atbaidyti piktąsias dvasias.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų