REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sakoma, kad prieš jaukiausias metų šventes, Šv. Kalėdas, prasideda gerumo ir jautrumo kupinas metas, kai net ir didžiausios žmonių svajonės gali imti ir netikėtai išsipildyti. Savo svajonės išsipildymu tiki ir Šalčininkų rajone gyvenanti Dovilė Kanclerytė (30), kuri sutelkusi visą savo stiprybę pagalbos kreipiasi į visus aplinkinius.

Sakoma, kad prieš jaukiausias metų šventes, Šv. Kalėdas, prasideda gerumo ir jautrumo kupinas metas, kai net ir didžiausios žmonių svajonės gali imti ir netikėtai išsipildyti. Savo svajonės išsipildymu tiki ir Šalčininkų rajone gyvenanti Dovilė Kanclerytė (30), kuri sutelkusi visą savo stiprybę pagalbos kreipiasi į visus aplinkinius.

REKLAMA

Šalčininkų rajone, mažame kaimelyje gyvenanti Dovilė Kanclerytė čia augina tris savo sūnus (10 m., 5 m., 3 m.). Dovilę būtų galima pavadinti tikra kovotoja. Mat ilgą laiką gyvenusi su priklausomybę alkoholiui turinčiu vyru, ji ryžtingai nusprendė su juo išsiskirti ir viena rūpintis trimis sūnumis.

Ir nors moteriai tai sekasi daryti ganėtinai puikiai, ant jos pečių užgulė ne tik buities rūpesčiai. Namo stogas, kuriame Dovilė gyvena su trimis savo vaikais, gali bet kurią akimirką įgriūti.

REKLAMA
REKLAMA

Viena augina tris vaikus

Pati Dovilė – atvira, prašyti pagalbos iš svetimų žmonių jai yra labai sunku, tačiau moteris yra pasiryžusi padaryti viską, kad tik savo trims sūnums suteiktų pilnavertį gyvenimą.

REKLAMA

„Aš turiu tris savo berniukus, kuriuos turiu kelti aukštyn ir tik dėl jų aš nepalūžtų. Stengiuosi dėl jų iš paskutiniųjų, galbūt aš gyvenime kažko neturėjau, noriu, kad jie viską turėtų“, – braukdama ašaras jautriai prisipažįsta trijų vaikų mama.

Prieš metus laiko iš namų išvariusi priklausomybę alkoholiui turintį sūnų tėvą, dabar moteris savo vaikais rūpinasi viena. Tiesa, jai labai padeda ir giminaitės – teta ir sesuo.

„Kai mūsų aplankyti atvažiuoja teta, ji niekada neatvažiuoja tuščiomis. Niekada neklausia manęs, reikia man kažko ar ne. Gyvenime buvo ir tokių momentų, kai neturėjau už ką nupirkti net sauskelnių, o tai pasakius vyrui, jis tik atkirsdavo – „O ką aš padarysiu?“, – prisimena pašnekovė.

REKLAMA
REKLAMA

Svajoja susitvarkyti namo stogą

Šiuo metu Dovilė su trimis sūnumis gyvena likusiame senelių name. Ir nors moteris iš paskutiniųjų jėgų stengiasi visus remonto darbus atlikti pati, vis dėlto susitvarkyti sparčiai krentanti stogą viena ji tikrai nepajėgia.

„Namą remontuoju pati pagal galimybes, o stogo niekaip negaliu susiremontuoti. Jis visai kiauras, nors dar ir galima gyventi, bet jeigu būtų daug sniego – jis gali įgriūti, pati aš net neįsivaizduoju kiek kainuoja medžiagos“, – atvirauja Dovilė.

Šiuo metu visą gyvenimą dirbusi Dovilė yra bedarbė. Jai teko palikti darbą dėl mažiausiojo savo sūnaus, kuriam reikia priežiūros. Tiesa, moteris prasitaria, kad ji labai nori grįžti į darbus, todėl po truputį jau planuoja paieškas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išvažiavo dirbti į Angliją

Dovilės gyvenimas niekada nebuvo lengvas, nors atrodytų, kad jos pažintis su sūnų tėčiu prasidėjo gražiai ir romantiškai. O ir tuomet pati moteris nieko blogo neįtarė.

„Iš pradžių viskas buvo gerai, dirbome viename fabrike. Drauge gyvenome iš pradžių pas jo tėvus, po to persikraustėme į butą Vilniuje. Netikėtai jo sesuo pasiūlė atvažiuoti pas ją į Angliją, todėl išvažiavome ir netrukus atsivežėme savo tuomet dar vienintelį sūnų“, – pasakoja ji.

Kaip dabar prisimena moteris, jos sūnaus tėtis iš pradžių dar bandė dirbti, vėliau darbą apleido. Tuo metu ji pastojo antrą kartą, todėl pora nusprendė grįžti į Lietuvą.

REKLAMA

O čia Dovilės laukė dar skaudesni išbandymai – jos sugyventinis vis labiau pamėgo alkoholį, o ir darbo ieškoti tikrai neketino, nors Dovilė laukėsi antrojo vaiko.

„Nuo to momento, kai grįžome į Lietuvą, jis neieškojo darbo, stovėjo eilėje biržoje, bet atsižymėti nenuvažiuodavo. Gyvenome iš socialinių pašalpų, dar gaudavau motinystės išmokas iš Anglijos“, – sako moteris.

Du kartus pakėlė ranką

Pamačiusi, kad vyras darbo ieškoti neketina, palikusi vos keturių mėnesių sulaukusį savo sūnelį su tėčiu namuose, moteris išėjo dirbti į prekybos tinklą „Maxima“. Mat nuvažiavęs į darbo atranką dar prieš Dovilę, jos vyras tik pasakė – „Aš ten nedirbsiu“.

REKLAMA

Dirbdama pusę etato prekybos centre, moteris bandė suktis kaip tik gali, jai ypač padėdavo sesuo, tėvai.

Nors vyras nuolatos gerdavo, vis dėlto ranką prieš artimuosius jis buvo pakėlęs tik du kartus. Vieną kartą prieš Dovilę, o antrąjį – prieš vieną iš mažamečių sūnų. Pasak moters, abu šie įvykiai yra užfiksuoti policijoje, o dėl smurto prieš vaiką, vyras tuomet buvo uždarytas ir į areštinę.

Su vaikais ryšio nepalaiko

Dovilė skaudžiai prisimena, kad tuo metu ji namuose negalėdavo laikyti net grynųjų pinigų piniginėje, mat vyras greitai juos paimdavo.

„Jis dabar sako, kad aš pirkau jam alkoholį, bet taip tikrai nebūdavo. Aš negalėjau piniginėje net grynųjų laikyti, jie vis dingdavo, todėl viską laikiau banko kortelėje. Net jeigu ir vyresnėlis turėdavo savo pinigų, tėvas nuolatos jų prašydavo. Skaudu tai net prisiminti“, – jautriai prasitaria moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dovilė su savo vaikų tėvu nebuvo susituokusi, o praeitų metų gruodžio mėnesį jos kantrybė pasiekė ribas. Moteris išvarė vyrą iš namų. Šis grįžti net ir nebandė, o ir atvažiavęs pasiimti savo daiktų, pasak Dovilės, sėdėjo mašinoje ir gėrė alkoholį:

„Vaikai nuolatos mane gindavo, aš dar ir dabar nedraudžiu jam bendrauti su vaikais, bet patys vaikai sako, kad tėtis jiems dėmesio nerodo“.

Vos nepagimdė miške

Kartu su vaikų tėvu Dovilė pragyveno dešimt metų. Paklausus, kodėl moteris ilgą laiką kentė vyro priklausomybę ir neišvarė jo anksčiau, ji tik nuoširdžiai patikina, kad vis turėjo viltį.

„Aš ne vieną kartą jį bandžiau išvaryti, bet vis galvodavau, kad susimąstys, pasikeis, o ir jis vis žadėdavo pasikeisti, nebegerti. Vis tikėjau juo, norėjau šeimos, vaikai buvo maži. Jis tik pažadėdavo, bet nieko nedarydavo“, – prasitaria ji.

REKLAMA

Dar ir dabar prisiminti gyvenimą su buvusiu sugyventiniu Dovilei yra ypač skaudu. Moteris pasakoja, kad jai gyventi buvo taip sunku, jog savo trečiojo vaikelio vos nesusilaukė miške.

„Aš labai daug dirbau, uogavau miške ir čia man prasidėjo gimdymas. Gerai, kad teta buvo netoliese, paskambinus atbėgo į mišką ir iškvietė greitąją pagalbą. Būčiau pagimdžiusi miške“, – sako Dovilė.

Tvarkingai gyvenanti moteris dabar svajoja apie stogo pakeitimą, o visa kita buitimi, moteris patikina, bandys pasirūpinti jau ji pati.

Jeigu jūs norite prisidėti prie pagalbos vienišai mamai, tai galite padaryti šiuo būdu: Dovilė Kanclerytė; banko sąskaita: LT117044000027644709 SEB bankas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų