naujienų portalas tv3.lt
2019.11.08 11:41

Televizijos laidoje „Gardu Gardu“ šefas Gian Luca gamins neįprastą lazaniją – tiek skoniu, tiek vaizdu. Ir tai yra – burokėlių lazanija. Labai netikėtas, tačiau ypatingai skanus patiekalas. Kaip juokaus laidos vedėjai – tai yra neklasikinis patiekalas su klasikiniu pavadinimu.

Idėjos savaitgalio pietums

Idėjos savaitgalio pietums

O konditerijos šefas Ali, Gian Lucos džiaugsmui, pagamins desertą su itališku prieskoniu – citrininį pyragą su itališku morengu. Šie skoniai fantastiškai dera tarpusavyje, dėl to jų derinys jau yra tapęs klasika.

Susitinkame šeštadienį 9.00 val. laidoje „Gardu Gardu“ per žiūrimiausią TV3 televiziją!

Burokėlių lazanija

Jums reikės: 2 vidutinio dydžio bulvių; 3 virtų burokėlių; 100 g burokėlių lapų; 50 g žirnelių anksčių; 1 šaukštelio garstyčių; 3 šaukštų majonezo; 50 g smulkintų pistacijų; 3 česnako skiltelių; 1 stiklinės balto vyno; Šlakelio balzaminio acto; Ypač tyro alyvuogių aliejaus; Pipirų.

GAMINIMAS

Išvirti gerai nuplautas ir neluptas bulves. Burokėlius supjaustyti riekelėmis ir apkepti ant grilio keptuvės.

REKLAMA

Į gilią lėkštę įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus, įberti žiupsnelį pipirų, druskos, riekelėmis pjaustyto česnako. Dėti sluoksnį burokėlių, ant jų pilti aliejaus, balzaminio acto, paberti druskos, pipirų, česnako ir taip susluoksniuoti visus burokėlius. Tai yra daroma, kad jie išsimarinuotų.

Į įkaitinta keptuvę su alyvuogių aliejumi suberti žirnelių ankštis ir apkepinti. Suberti susmulkintus burokėlių lapus, užpilti vynu ir patroškinti apie 10 min. Pagardinti druska ir pipirais.

Išvirtas bulves nulupti ir gerai sutrinti. Sumaišyti su majonezu, garstyčiomis, druska ir pipirais. Masę supilti į konditerinį maišelį su norimu antgaliu.

Jau galima sluoksniuoti burokėlių lazaniją. Į lėkštę dėti burokėlio riekelę, ant jos formuoti bulvių masę ir užberti smulkintų pistacijų ir taip padaryti tris sluoksnius. Ant viršaus uždėti žirnelių anksčių su burokėlių lapais, užberti šiek tiek pistacijų ir pagardinti balzamiko actu.

Citrininis pyragas su itališku morengu

Trapiai tešlai reikės: 100 g sviesto (kambario temperatūros); 125 g miltų; 50 g cukraus; Žiupsnelio druskos.

Citrininiam kurdui reikės: 225 g cukraus; 25 g miltų; 3 kiaušinių; 120 g citrinų tyrės; Citrinų žievelės.

Itališkam morengui reikės: 100 g cukraus; 50 g vandens; 25 g cukraus; 3 kiaušinių baltymų.

GAMINIMAS

Tešlai skirtus ingredientus gerai išmaišyti rankomis arba maišykle iki vientisos masės ir sudėti į formą biskvitui. Išlyginti. Storis turi būti apie 6-7 mm. Kepti 180°C temperatūroje apie 15 min.

Birius ingredientus sumaišyti inde. Įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti šluotelės pagalba. Supilti citrinų tyrę, šiek tiek įtarkuoti citrinų žievelės ir dar permaišyti.

REKLAMA

Šį kremą supilti į formą ant iškepusio biskvito. Vėl kepti 160°C temperatūroje apie 30 min. Iš 100 g cukraus ir 50 g vandens išvirti sirupą. Jį virti iki 118-120 °C.

Baltymus plakti su 25 g cukraus. Plakant baltymus palei katiliuko kraštą silpna srovele pilti sirupą. Plakti iki labai standžių putų.

Išplaktą morengą konditerinio maišelio ir antgalio pagalba ant iškepusio pyrago suformuoti bokštelus. Pilnai padengti visą paviršių. Morengą galima apdeginti.

Skanaus!

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

Internautai pašėlo: mama įkėlė įrašą, kaip mažametis vairuoja ir viršija greitį
DABAR RODOMA
Internautai pašėlo: mama įkėlė įrašą, kaip mažametis vairuoja ir viršija greitį
DABAR RODOMA
Negalėjo nenufilmuoti: praeiviai stabtelėjo žiūrėti, ką moteris vedžioja lauke
DABAR RODOMA
Mama slapta užfiksavo šokiruojantį slaugės elgesį su jos negalią turinčiu sūnumi
DABAR RODOMA
Tiesioginio eterio įrašas atskleidė vagystę: kuriozas tapo sensacija
DABAR RODOMA
Dėl gyvūno pikantiško poelgio modeliui teko raudonuoti
DABAR RODOMA
Moteris palikusi atvirus automobilio langus labai greitai to pasigailėjo
DABAR RODOMA
Darbuotojai užfiksavo poros akimirką restorane: visi internautai ėmė jų ieškoti
DABAR RODOMA
Pamačius šalia važiavusį automobilį išsitraukė kamerą: to dar nebuvo regėję
DABAR RODOMA
Keistos išvaizdos žuvis sukėlė sąmyšį: atrodo, kaip su žmogaus veidu
DABAR RODOMA
Venckienės palaikymo mitingo dalyvė: aš buvau pas Neringą kameroje
REKLAMA
Mėsainis  (nuotr. 123rf.com)
Tikriausiai daugelis nė neįsivaizduoja, kad visą gyvenimą mėsainius valgo neteisingai. Bet nesijaudinkite – ekspertas pagaliau atskleidė, kaip teisingai rankose laikyti ...
Kepsniukai „Kepuriukai“ (Nuotr. Kviečiu į virtuvę)
Trokštate savo artimuosius palepinti gardžiais naminiais patiekalais? Siūlome jums prisiminti nostalgišką receptą, kuris tikrai nepaliks abejingų ir patiks visai šeimai. ...
Kijevo kotletai (Nuotr. Laisvalaikis virtuvėje)
„Prigyriau, išpasakojau savo kolegei  kokie jie nuostabūs, kaip paprasta, palyginus su tais tikraisiais Kijevo kotletais, juos pagaminti, ir mėgautis beveik skanesniais už ...
Bulvių užkepėlė (Nuotr. Kviečiu į virtuvę)
Labiau nei bet ko kito šaltais rudens vakarais pasiilgstate keptų bulvių? Tuomet išbandykite šią bulvių užkepėlę, kuri idealiai tiks kartu su stikline kefyro.  Reikės: ...
Skalbimo mašina (nuotr. 123rf.com)
Kai tvarkomės namuose, kaip dažnai pagalvojame apie daiktų, kurie neatrodo nešvarūs, valymą? Tačiau jei reguliariai ignoruojame tam tikras namų vietas, jose gali gyventi ir ...
REKLAMA

TELEVIZIJA

TVPlay
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų