lazanija
                    Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „lazanija“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „lazanija“.
            
 Tokios lazanijos dar nebūsite ragavę: pagrindinė patiekalo žvaigždė – cukinija
                                Kulinarė Kotryna Starkienė laidoje „Kotrynos burtai“ parodė, kaip pagaminti itin lengvai paruošiamą ir gausiai baltymų turintį lazanijos receptą. Šiam receptui puikiai panaudojamos cukinijos. 
Ko reikės:
	9 proc. riebumo varškės
	1 skiltelės česnako
	4 šaukštų grietinės
	2 šaukštų 3,2 proc.
                            
 Tokių skanių makaronų dar nevalgėte: rašykitės receptą
                                Šiandien laida „La maistas. Iššūkis“ nukėlė į Italiją, o kas yra labiau itališko nei makaronai? Tobulus skonius galite susikurti patys namuose – išbandykite Rose Bolognese su grikių makaronais ir naminės lazanijos receptus. 
Pasta Bolognese (arba ragù alla bolognese) kilusi iš Bolonijos miesto Italijoje. Įdomu tai, kad originaliame recepte nebuvo pomidorų – padažas gardintas sultiniu. Tik vėliau pomidorai tapo neatsiejama šio padažo dalimi.
                            
 Naminė Rugilės lazanija nepalieka abejingų: nustebins ir skonis, ir kaina
                                TV3 žiniasklaidos grupės laida „La maistas. Iššūkis“ kiekvieną sekmadienį žiūrovus kviečia išbandyti savo gebėjimus virtuvėje. Nuo populiariausių restoranų patiekalų iki tradicija tapusių lietuviškų valgių – laidos svečiai parodė, kad namuose pasigaminti tikrai galime viską. O šio savaitgalio laida taps tikra dovana itališkos virtuvės gerbėjams. Tegul namai pakvimpa Italija ir gardžiausiais jos skoniais! 
Šį sekmadienį žiūrovų laukia net dviejų itališkos virtuvės šedevrų paslaptys.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Taip gaminta lazanija sužavės visus: skonis vertas 10 balų
                                Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.
                            
 Receptas. Gardusis tortilijų apkepas
                                Lengvai paruošiamas ir itin gardus patiekalas, norintiems kažko naujo ir paprasto pietų stalui.  
 INGREDIENTAI:    8 vienetai   tortilijos    500 gramų   kiaulės faršo    200 gramų   fermentinio sūrio    1 vienetas   svogūnų    1 vienetas   paprikų    1 vienetas   pomidorų pastos    4 valgomieji šaukštai   pieno    3 valgomieji šaukštai   pomidorų padažo    2 valgomieji šaukštai   grietinės    3 skiltelės   česnakų    1 žiupsnelis   druskos    1 žiupsnelis   pipirai    šiek tiek   česnakinio pa...
                            
 Receptas. Lazanija su grybais
                                INGREDIENTAI:    800 mililitrų   pieno    500 gramų   sūris    300 gramų   grybų (virti)    250 gramų   lazanijos lakštų    200 gramų   sviesto 82%    2 vienetai   morkų    2 vienetai   svogūnų    2 valgomieji šaukštai   pomidorų padažo    3 arbatiniai šaukšteliai   miltai    2 skiltelės   česnakų    3 žiupsneliai   bazilikų    2 žiupsneliai   druskos    Paruošimo laikas: Apie 45 min.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Morkas, svogūnus supjaustau ir apkepu 50 gr sviesto.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Receptas. Lazanija su faršu
                                Labai skanu ir paprasta. Manau verta kiekvienam pabandyti.  
 INGREDIENTAI:    700 gramų   kiaulės faršo    500 gramų   lazanijos lakštų    400 gramų   konservuotų pomidorų (savo sultyse)    200 gramų   sūris    250 mililitrų   grietinėlės (12 proc.)    1 vienetas   paprikų    1 galva   svogūnų    1 skiltelė   česnakų    2 žiupsneliai   prieskonių    1 žiupsnelis   druskos    šiek tiek   sviesto    šiek tiek   pomidorų pastos    Paruošimo laikas: Apie 45 min.
                            
 4 patarimai tobulai lazanijai: nuo šiol gaminsite tik taip
                                Jei jums yra tekę valgyti riebią, kietą, su nevyksiu įdaru lazaniją, tai pabandykite pasigaminti ją namuose pagal laidos „La Maistas“ garsių virtuvės šefų Tomo Rimydžio ir Vyliaus Blauzdavičiaus receptus bei patarimus. Tikrai nenusivilsite! 
TV3 laidoje „La Maistas“ žymus virtuvės šefas, grilio ekspertas Vylius Blauzdavičius gamins supaprastintą lazanijos versiją – su kitokiais makaronais. Šis receptas patiks tiems, kas nemėgsta ilgai užtrukti virtuvėje.
                            
 Lazanija su moliūgu ir grybais
                                Receptais su moliūgu šiemet dar nesidalinau, todėl noriu atsigriebti. Nors moliūgų derlius puikiai pragyvena visą žiemą (jei tik nebūna daug sparčiau suvalgytas), man ši daržovė maloniausiai suskamba rudenį. Galbūt taip paveikia įvairiomis spalvomis nusidažiusi gamta, o gal tiesiog norisi pakeisti vasarą džiuginusius ingredientus naujais, sezoniniais.  
Moliūgą dažniausiai naudoju sriubai bei troškiniams, daržovių košėms garnyrui arba su makaronais.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
   
  Savaitgalio pietums – burokėlių lazanija
                                Televizijos laidoje „Gardu Gardu“ šefas Gian Luca gamins neįprastą lazaniją – tiek skoniu, tiek vaizdu. Ir tai yra – burokėlių lazanija. Labai netikėtas, tačiau ypatingai skanus patiekalas. Kaip juokaus laidos vedėjai – tai yra neklasikinis patiekalas su klasikiniu pavadinimu. 
O konditerijos šefas Ali, Gian Lucos džiaugsmui, pagamins desertą su itališku prieskoniu – citrininį pyragą su itališku morengu. Šie skoniai fantastiškai dera tarpusavyje, dėl to jų derinys jau yra tapęs klasika.
                            
 Legendinė Garfildo lazanija: nespėjus atvėsti dings nuo stalo!
                                 Ilgi rudens vakarai, šeima namuose. Kuo nudžiuginti juos arba į svečius užsukusius seniai matytus draugus? Pamenatą smagų filmą visai šeimai - ,,Garfildas“? Jei taip - turėtumėte prisiminti ir legendinę lazaniją.
                            
 Karių valgiaraščiuose atsirado net mėsainiai
                                Nuo gegužės Lietuvos kariuomenė pakeitė karių valgiaraščius. Nuo šiol juose bus įvairesnio maisto, pavyzdžiui, lazanijos ar mėsainių, ketvirtadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM). „Patiekalų pasirinkimas turėtų nustebinti – naujajame valgiaraštyje gausu šviežių daržovių, salotų ir vaisių.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Lazanija su špinatais ir varške
                                Lakštiniai su špinatų-varškės pertepimu. Paprasta pagaminti.
  Jums reikės:  100 gr fermentinio sūrio    2 šaukštai grietinės    pusės pakelio makaronų lakštų    1 stiklinės pieno    300 gr špinatų    100 gr sviesto    1 svogūnas    400 gr varškės  
  Gaminimas:
  Taigi, pradedame gaminti varškės-špinatų košę.
  1. Išlydome sviestą, jame pakepiname smulkiai pjaustytus svogūnus.
                            
 
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 