Balta mišrainė jau yra tapusi visiškai įprastu lietuviams patiekalu, kad kiekviena virtuvės šeimininkė turi savo nuosavą ir labai ištobulintą receptą.

Pati skaniausia močiutės balta mišrainė

Pati skaniausia močiutės balta mišrainė

Nepaisant šios priežasties, labai dažna iš jų daro klaidą, kurią mano močiutė pavadino didžiuliu nusikaltimu kulinarijai. Kad tai yra didžiulis nusikaltimas, supratau tik paragavusi baltos mišrainės pas draugę (pasiūlė savo tradicinį variantą). Viskas tarsi buvo gerai, išskyrus - svogūnus.

Atrodo, patys paprasčiausi svogūnai, sukapoti ganėtinai stambokais gabalais ir šitaip sumaišyti su visomis kitomis daržovėmis. Žalias svogūnas mišrainėse, o ypač baltoje mišrainėje - išskyrus šviežių daržovių salotas - yra didžiulė virtuvės klaida, bet kurį kulinarijos šedevrą paverčianti rūgščiu ir gaižiu maisto ingredientų kratiniu.

Bet viskas ganėtinai paprasta - svogūną privalu apkepinti. Tai yra didžiausia baltos mišrainės paslaptis. O toliau apie viską iš eilės, kaip pagaminti skaniausią baltą mišrainę.

bulvės: 6 morkos: 2 kiaušiniai: 4 rauginti agurkai: 2 švieži ilgavaisiai agurkai: 0,5 konservuoti žalieji žirneliai: 1 stiklainio svogūnai: 1 rapsų aliejus: 6-8 šaukštų kokybiškas majonezas: 4 valgomųjų šaukštų (naudoju Hellmann's) natūralus jogurtas: 2 valgomųjų šaukštų druska: 0,5 arbatinio šaukštelio cukrus: 1 arbatinio šaukštelio malti juodieji pipirai: trečdalio arbatinio šaukštelio

REKLAMA

Pirmiausia baltai mišrainei išvirkite bulves, morkas bei kiaušinius. Bulves ir morkas, nuo tos akimirkos, kai užvirs vanduo, kaitinkite dar apie 30 minučių, kol suminkštės, bet nesukris. Kiaušinius virkite 7 minutes (to visiškai pakanka). Po to juos perliekite šaltu vandeniu, kad lengviau luptųsi.

Kai jau daržovės bei kiaušiniai atvėsta, juos nulupkite.

uomet svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais ir apkepinkite nemažame kiekyje aliejaus. Vienam vidutinio dydžio svogūnui apkepti reikia maždaug 6-8 šaukštų rapsų aliejaus.

Aliejų keptuvėje įkaitinkite, suberkite susmulkintus svogūnus ir, nuolatos maišydamos mentele, kepinkite ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol svogūnai pabals ir suminkštės. Saugome, kad svogūnai nesudegtų, nes tokie iškart apkartins visą baltą mišrainę.

Bulves bei morkas supjaustykite maždaug pusės centimetro dydžio kubeliais. Ant daržovių supilkite atvėsusius kepintus svogūnus su visu aliejumi, atsargiai išmaišykite.

Tada supjaustykite kiaušinius, taipogi - raugintus bei šviežius agurkus. Šviežias agurkas baltą mišrainę padaro kur kas gaivesnę bei skanesnę.

Po to suberkite konservuotus žalius žirnelius.

Padažas: Sumaišykite kokybišką majonezą (majonezas šioje mišrainėje labai svarbus) su keliais šaukštais natūralaus riebaus jogurto. Natūralus riebus jogurtas paverčia mišrainę daug gaivesne.

Paskui į padažą įberkite pusę šaukštelio druskos, šiek tiek maltų juodųjų pipirų bei šaukštelį cukraus. Pastarasis ingredientas yra privalomas (pamatysite patys)! Cukrus tarsi "suriša" visų ingredientų skonius, juos sustiprina bei pabrėžia. Tik, žinoma, nekraukite šaukštais - nurodytas kiekis yra pats optimaliausias.

Sumaišykite padažą su balta mišraine, patiekite ir skanaukite. Jeigu niekur neskubate, galite dar kuriam laikui palikti šaldytuve, kad skoniai susidraugautų.

Ela
2019-10-31 15:12:00
Prieš rašydami visų pirma pamėginkit pasigaminti tokią mišrainę, ypač su keptais svogūnais, gyvenime neberašytumėt tokių nesąmonių. Straipsnis vadintusi" Šlukščiausia balta mišrainė"

Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Kacaps 2019-11-08 19:25:52
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Nepatinka negaminkit, pdc verkia cia komentatoriai...   ATSAKYTI
Gyncia 2019-11-01 13:01:57
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Ale atsiranda visokiu guru,kurie moko valgyt daryt,patys budami tik valgytojai. Indus pirmas ismokit issiplaut,po to rasinekit   ATSAKYTI
Lietuviai 2019-11-01 10:32:11
Pranešti apie netinkamą komentarą
-3
200 metų proseneliai gamino baltą mišrainę tik be majonezo, o su keptu svogūnu aliejuje, kažkas atsibudo ir atėjo iš tamsaus miško mokinti kaip gaminti baltą mišrainę.PASIKAVOK.   ATSAKYTI
Virėjas 2019-11-01 06:21:29
Pranešti apie netinkamą komentarą
-4
Cukrus nuodai ką čia durina tauta. Reikia smegenų neturėti kad taip gaminti.    ATSAKYTI
vita 2019-10-31 22:00:03
Pranešti apie netinkamą komentarą
-7
tikrai nesąmonė ,į mišrainę nereikia jokių svogūnų ,jie ten visai ne prieko.   ATSAKYTI
Ieva 2019-10-31 21:46:19
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Geriausia svogūną sugrūsti su druska - gabaliukai nesijaučia, skonis ir kvapas geras. Kepinti svogūnai tinka mišrainėse su aliejumi ar ne majonezo užpilu.    ATSAKYTI
Juraja 2019-10-31 20:28:40
Pranešti apie netinkamą komentarą
-5
Puse valandos virti bulve? Kose is jos liks...   ATSAKYTI
Aidas 2019-10-31 18:02:56
Pranešti apie netinkamą komentarą
-6
Nu kas per švieži agurkai ir svogūnai ? Nuo senų šeimininkių su mediniu šaukštu gerai per nagus gautumėte   ATSAKYTI
Ela 2019-10-31 15:12:00
Pranešti apie netinkamą komentarą
-3
Prieš rašydami visų pirma pamėginkit pasigaminti tokią mišrainę, ypač su keptais svogūnais, gyvenime neberašytumėt tokių nesąmonių. Straipsnis vadintusi" Šlukščiausia balta mišrainė"

   ATSAKYTI
Lina 2019-10-31 19:56:59
Pranešti apie netinkamą komentarą
-9
Gaminau mišrainę su pakepintais svogūnais visai skani mišraine ir čia visai ne nesamone  
Petras 2019-10-31 13:33:54
Pranešti apie netinkamą komentarą
-8
Be kiaušinių ir tik naminis majonezas.    ATSAKYTI

Top Video

Darbuotojai užfiksavo poros akimirką restorane: visi internautai ėmė jų ieškoti
DABAR RODOMA
Darbuotojai užfiksavo poros akimirką restorane: visi internautai ėmė jų ieškoti
DABAR RODOMA
Pamačius šalia važiavusį automobilį išsitraukė kamerą: to dar nebuvo regėję
DABAR RODOMA
Keistos išvaizdos žuvis sukėlė sąmyšį: atrodo, kaip su žmogaus veidu
DABAR RODOMA
Venckienės palaikymo mitingo dalyvė: aš buvau pas Neringą kameroje
DABAR RODOMA
Šokiruojantis įrašas: policija elektra kratė vyrą, kurio rankose – vienerių metų vaikas
DABAR RODOMA
Vyras renka žmonių nagus: nepatikėsite, kam juos naudoja
DABAR RODOMA
Šuo tapo sensacija – šeimininkui moka pasakyti žodžiais, ko nori
DABAR RODOMA
Linksmos sesučių Emilijos ir Martynos pamokos, kaip kepti pyragą
DABAR RODOMA
„X faktoriaus“ dalyvės istorija: juodžiausios mintys ir netikėtai užklupusi sėkmė
DABAR RODOMA
Mikutavičius atskleidė, kokios aistros verda „X faktoriaus“ užkulisiuose
REKLAMA
Naujus įpročius galima ugdyti pamažu. Shutterstock nuotr.
Per dieną žmogus vidutiniškai sugeneruoja 2 kilogramus atliekų, tarp jų – nemaža dalis maisto likučių. Pasaulyje vis labiau plintant judėjimo be atliekų (angl. zero waste) ...
Bulvių mišrainė (Gamink su Audrone nuotr.)
Tinklaraštininkė Audronė Zemenskienė siūlo net dvi mišraines kiekvienam skoniui. Sako, kad prie jų tiks ir mėsos, ir žuvies patiekalai. Kiekvienai prireiks vos 4 ...
Bulviniai blynai (Nuotr. Oditėlės blogas)
„Bulviniai blynai niekada nepabostantis patiekalas. Mano pamėgtas būdas – tarkuoti per smulkią burokinę tarką, kas blynams priduoda papildomo traškumo. O įdėjus papildomų ...
Maisto banko nuotr.
Su maisto švaistymo problema kovojantis paramos ir labdaros fondas „Maisto bankas“ kasdienėje veikloje susiduria su daugybe iššūkių. Vertindamas išdalinamo maisto kiekius ir ...
Taip ruoštų bulvių dar neragavote: kirsite ir ausys linksės (worldrecipes nuotr.)
Pats metas pagalvoti, kuo nustebinsite šeimą vakarienei. Įdarytas bulves pagaminti paprasta, tačiau skoniu džiaugsitės. Jums reikės: 6 didelių bulvių, 600 gramų maltos ...
REKLAMA

TELEVIZIJA

TVPlay
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų