REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
25
Eismo įvykis (nuotr. Broniaus Jablonsko)

Situacija Alytuje vis dar kelia paniką daugybei miesto gyventojų. Alytaus rajono gyvenvietė, kurioje šiuo metu matuojamas oro užterštumas ir jo norma viršija 5-8 kartus, yra vos 6 km nuo miesto centro.

25

Situacija Alytuje vis dar kelia paniką daugybei miesto gyventojų. Alytaus rajono gyvenvietė, kurioje šiuo metu matuojamas oro užterštumas ir jo norma viršija 5-8 kartus, yra vos 6 km nuo miesto centro.

REKLAMA

Dalis Alytaus miesto gyventojų nusprendė neleisti savo vaikų į mokyklas ar darželius, kol nebus sukontroliuota situacija, o kai kurie iš miesto išvyksta patys arba išveža savo šeimos narius toliau, kur jų nepasieks iš gaisravietės sklindantys dūmai.

Naujienų portalą tv3.lt pasiekė alytiškės pasakojimas apie dabartinę situaciją Alytuje.

„Mieste jaučiama didelė smarvė. Vedžiojant šunį lauke jau po kelių minučių pradeda graužti gerklę. Vakar lankiausi Alytaus ligoninės priėmimo skyriuje, nes savijauta akivaizdžiai pablogėjo. Pradėjo svaigti galva, graužti gerklę, jaučiau silpnumą. Prieš vykdama į skyrių, vėmiau.

Atvažiavus į priėmimo skyrių viena iš darbuotojų sakė, kad aš buvau ne pirmoji, kuri skundėsi tokiais simptomais. Iš pradžių sakė, kad įtariamas apsinuodijimas, tačiau vėliau tos informacijos nepatvirtino. Ligoninėje praleidau apie 7 valandas. Man buvo sulašintos dvi lašinės.

REKLAMA
REKLAMA

Keletas bendradarbių taip pat jaučia panašius simptomus, tačiau į medicinos įstaigas dar nesikreipė.

Šiandien darbas Pramonės rajone yra visiškai sustabdytas. Užtvertas net įvažiavimas į tą miesto dalį, kad įmonių vadovai sustabdytų darbą, nes rekomendacijų nebuvo paisoma iki pat penktadienio.

REKLAMA

Šiuo metu matosi, kaip virš miesto slenka dūmų debesys. Kvapas tiesiog nepakeliamas, tad šiandien po darbų vyksiu iš miesto.“

Kreipiasi ir vaikai, ir senoliai

Tai nėra vienintelis atvejis, kuomet miestiečiams prireikė medicinos darbuotojų pagalbos.

Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės vadovas Artūras Vasiliauskas nurodo, kad nuo penktadienio iki sekmadienio dėl galima apsinuodijimo dūmais kreipėsi 8 žmonės: penktadienį kreipėsi du asmenys, šeštadienį taip pat kreipėsi du asmenys, tarp jų buvo vos 4 mėnesių kūdikis, o sekmadienį – keturi: 4, 13, 44 ir 72 metų asmenys.

REKLAMA
REKLAMA

„Nėra masinio žmonių plaukimo, yra pavieniai kreipimosi atvejai. Jie skundžiasi bendrojo profilio simptomais: svaigsta galva, pykina, jaučiasi blogai. Niekas nepaguldytas į ligoninę", – teigia jis.

Jis nurodo, kad šiuo metu priėmimo skyriuje yra labai daug įvairiais nusiskundimais besikreipiančių žmonių, tačiau jų negalavimai nėra siejami su gaisru.

Taip pat miestiečiai dalinosi, kad iš Alytaus profesinio rengimo centro, esančio netoli gaisravietės, mokiniai buvo išvežami su greitosios pagalbos automobiliais, tačiau miesto ligoninės vadovės to patvirtinti negalėjo.

Kaip elgtis pajutus apsinuodijimo simptomus

Vaistininkė Dovilė Pilkienė rekomenduoja neiti į lauką, jeigu jaučiate, kad jame tvyro nemalonus kvapas. Norint išvengti apsinuodijimo gali padėti ir angliukas – jis sutraukia toksinus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar viena problema – nuo dūmų gali pradėti ašaroti akys, pradeda jas graužti. Palengvinti nemalonius simptomus gali padėti drėkinamieji arba lašai nuo paraudimo. 

Jeigu pajutote galvos skausmą, bendrą silpnumą, ėmė pykinti, tai jau gali rodyti apsinuodijimą, prašome nedelsti ir kreipkitės į gydytoją.

Alytaus rajono gyventojams rekomenduojama nevalgyti lauke augančių daržovių, vaisių. Žadama, kad bus atliekami tyrimai dėl vandens šulinių ir dirvožemio užterštumo.

Pasak priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktoriaus pavaduotojo Mindaugo Kanapicko, didysis gaisras yra suvaldytas ir visiškai užgesintas turėtų būti per 1-2 dienas.

REKLAMA

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad Alytuje spalio 16 d. naktį kilo gaisras padangų perdirbimo gamykloje, kurios plotas siekia apie 2 tūkst. kvadratinių metrų. Penktadienį gaisras buvo lokalizuotas, ugniagesiai įvykio vietoje dirba toliau. 

Pramonės rajone leista dirbti tik bendrovei „Šilumos tinklai“, čia atvykstantiems įmonės „Dzūkijos vandenys“ ir Bendrojo pagalbos centro darbuotojams. 

Alytaus gyventojams toliau rekomenduojama kuo mažiau laiko praleisti lauke, o labiausiai užterštose vietovėse vykdyti Ekstremalių situacijų komisijos rekomendacijas.

Ugnies ir dūmų košmaras Alytuje tęsiasi. TV3 žurnalistams pavyko gauti medžiagą, kurioje nufilmuota, kad gaisras įmonėje galimai įsiplieskia ne pirmą kartą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų