REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį svajojate apie gardžius naminius cepelinus? Pagal šį receptą tradiciniai tarkuotų bulvių cepelinai visuomet pavyksta ir gaunasi fantastiškai gardūs.

Savaitgalį svajojate apie gardžius naminius cepelinus? Pagal šį receptą tradiciniai tarkuotų bulvių cepelinai visuomet pavyksta ir gaunasi fantastiškai gardūs.

REKLAMA

Ingredientai

Mėsai: malta kiauliena: 800 gramų; svogūnai: 2 (smulkiai supjaustyti); bazilikas: 1,5 šaukštelio; pipirai: trijų ketvirtadalių šaukštelio; druska: trijų ketvirtadalių šaukštelio (arba pagal skonį).

Bulvėms: bulvės: 4 kilogramų (svoris prieš tarkavimą); virtos maltos bulvės: 500 gramų; bulvių krakmolas iš tarkuotų bulvių; druska: 1,5 šaukštelio (arba pagal skonį).

Padažui: kumpio gabaliukai: 250 gramų; svogūnai: 1 (smulkiai supjaustyto).

GAMINIMAS

Padažas: Sudedame šoninę į keptuvę ir kepame maždaug 10 minučių. Tuomet sudedame supjaustytus svogūnus ir kepame dar apie 2 minutes. Tada kruopščiai sumaišome visus mėsai skirtus ingredientus tarpusavyje.

Po to kruopščiai sumaišome visus bulvėms (bulves sutarkuojame) skirtus tešlos ingredientus tarpusavyje. Atgnybiame tešlos ir paskleidžiame ją delne.

REKLAMA
REKLAMA

Įdedame šiek tiek mėsos į vidurį, tuomet uždarome cepeliną bei pavoliojame tarp delnų. Drėkiname rankas vandeniu, kad tešla neliptų prie rankų. Taip pat sudrėkiname skardą (ar kitą paviršių) vandeniu, į kurį dedame cepelinus.

REKLAMA

Tuomet į verdantį vandenį įpilame druskos ir krakmolo. Krakmolas nėra privalomas, bet jis išlygina cepelinų paviršių.

Įdedame cepelinus į verdantį vandenį ir verdame juos maždaug 25-30 minučių arba tol, kol jie visiškai išvirs (priklausys nuo jūsų gaminamų cepelinų dydžio).

Galiausiai patiekiame ir skanaujame juos su pasigamintu padažu, grietine ir tuo, kas jums patinka. Pasilepinam!

Šaltinis: worldrecipes.eu/ tinklaraštis Romas and MO

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų