„Šnicelio pagaminimas iš tiesų yra labai nesudėtingas, beveik kaip gaminant paprastus kotletus, tik manau dar greitesnis“, – sako tinklaraštininkė Liucija.

Šnicelis (Nuotr. Lithuanian in the USA)

Šnicelis (Nuotr. Lithuanian in the USA)

Reikės: 200 g kiaulienos faršo; 200 g jautienos faršo; 100 g kalakutienos faršo (arba naudokite tiek pat kiaulienos/jautienos faršo); 2 nedidelės riekelės baltos duonos; 2 kiaušinių; 80 ml pieno; 1 nedidelio svogūno; 1 skiltelės česnako; ¾ arb. š. druskos; 1/3 arb. š. juodųjų pipirų.

Kepimui: 240 ml džiūvėsėlių; aliejaus.

Padažui: 240 ml pieno; 2 valg. š. grietinės; 1 valg. š. sviesto; 1 valg. š. miltų; 1 saujos šviežių, susmulkintų krapų; druskos, juodųjų pipirų.

GAMINIMAS

Nupjauname duonos plutelę, sutrupiname minkštimą, užpilame pienu ir išmaišome. Paliekame brinkti 10 min.

Nulupame svogūną ir česnako skiltelę. Svogūną labai smulkiai susmulkiname, o česnako skiltelę sutriname česnako spaustuku. Viename dubenyje sumaišome faršą, 1 kiaušinį, nuspaustą duonos minkštimą, ¾ arb. š. druskos ir pipirus.

Kitame dubenėlyje išplakame kiaušinį su žiupsneliu druskos, įpilame 2 valg. š. pieno, likusio nuo duonos. Išmaišome. Į lėkštę supilame džiūvėsėlius.

REKLAMA

Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies.

Imame saujelę faršo, suformuojame ploną (~1 cm storio) šnicelį, įmerkiame į kiaušinio plakinį, tada apvoliojame iš abiejų pusių džiūvėsėliuose ir dedame į keptuvę. Kepame iš abiejų pusių, kol šnicelis įgauna dailų rudą atspalvį. Taip suformuojame ir iškepame visus šnicelius. Iškepusius šnicelius sudedame į lėkštę.

Padažas – keptuvėje ištirpdome sviestą and vidutinės ugnies, suberiame miltus ir pakepiname, kol šie pasidaro auksinės spalvos. Tada supilame pieną, gerai išmaišome ir pakaitiname, kol padažas vos sutirštėja.

Sudedame grietinę, krapus ir išmaišome. Padažą nuolat maišant kaitiname kelias minutes, kol pasidaro šiek tiek tirštesnis. Pagardiname druska ir pipirais.

Padažą užpilame ant šnicelių prieš patiekiant. Skanaus!

Šaltinis: Lithuanian in the USA 

Šnicelių mėgėja
2019-07-22 15:31:55
Kaip tik šnicelis ir daromas iš maltos mėsos,kai kurie komentuoja patys tikrumo nežinodami.
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Rasa 2019-09-11 16:09:25
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Deja, šnicelis yra plonas mėsos gabalas, paniruotas džiūvėsėliuose. Ir tikrai ne maltos mėsos.   ATSAKYTI
Šnicelių mėgėja 2019-07-22 15:31:55
Pranešti apie netinkamą komentarą
-2
Kaip tik šnicelis ir daromas iš maltos mėsos,kai kurie komentuoja patys tikrumo nežinodami.   ATSAKYTI
Klaida 2019-07-22 12:14:43
Pranešti apie netinkamą komentarą
-8
Čia ne šnicelis,bet frikadelė.Šnicelis vokiečių patiekalas ir pats pavadinimas tai sako:pjausnis!!!O gaminamas ir labai mėgstamas vokiečių ,iš kiaulienoskumpio atpjaustant plonas jo riekeles ,išmušant,paniruojant pačiais įvairiausiais būdais(pvz plakta grietinėlė)ir kepant karštuose riebaluose .Daro jį ir iš veršienos tai jau subtilus.Niekaip lietuviai neišmoksta vadinti patiekalus tikrais vardais ,vis dar sovietmetis.   ATSAKYTI

Top Video

100-metį atšventusios dvynės atskleidė paprastą savo ilgo gyvenimo paslaptį
DABAR RODOMA
100-metį atšventusios dvynės atskleidė paprastą savo ilgo gyvenimo paslaptį
DABAR RODOMA
Užfiksuotas šokiruojantis tėvų poelgis su kūdikiu: istorija kelia pyktį
DABAR RODOMA
Berniukas įsiuto dėl mamos poelgio – jo moralas nepaliks abejingų
DABAR RODOMA
Pikantiškas moters elgesys ant automobilio: netrukus buvo sulaikyta
DABAR RODOMA
Užfiksavo šlykšų pabėgioti išėjusios moters poelgį: paviešino, kad sugėdintų
DABAR RODOMA
Po paviešinto įrašo iš darbo mergina buvo atleista – klientai pašėlo
DABAR RODOMA
Laidotuves pertraukė netikėtumas: vyrui teko šokti į iškastą duobę
DABAR RODOMA
Išgyveno nemaloniausią incidentą lėktuve: keleivei prireikė palydovų pagalbos
DABAR RODOMA
Paviešintas įrašas, kaip siuntų darbuotojais apsimetę vyrai surišo šeimą ir ją apvogė
DABAR RODOMA
Moteris patyrė gyvenimo sukrėtimą: su taksi nevažiuos dar ilgai
REKLAMA
Puikusis obuolių pyragas (Nuotr. 7ravioli/worldrecipes.eu)
„Obuolių pyrago receptas paprastas, panašus į tą, kurį visi seniai žino, bet gerai subalansuotos produktų proporcijos garantuoja, kad gausis puikiai. Man net buvo leidę į ...
Moliūgas  (nuotr. 123rf.com)
Ruduo – moliūgų metas. Dietologai ragina rudenį šią daržovę valgyti bent tris kartus per savaitę. Pasak jų – naudingosios moliūgo savybės sunkiai suskaičiuojamos – jis kupinas ...
Orkaitėje kepti varškėtukai (Nuotr. Rasos virtuvės užrašai)
„Mūsų šeimos pamėgti varškėtukai, gal patiks ir jums. Tiesiog imi į rankas ir skanauji“, – sako recepto autorė Rasa. Reikės: Varškės (bet kokio riebumo) – 200 g; Kiaušinio – ...
Rudeninis moliūgų pyragas. Shutterstock nuotr.
Trečiąjį spalio šeštadienį visame pasaulyje įprasta minėti Saldžiausią dieną. Šią šventę kone prieš šimtmetį pasiūlė amerikiečių rašytojas Murėjus N. Rothbardas, tądien ...
Koldūnai su kiauliena ir spirgučiais (Nuotr. Lithuanian in the USA)
„Yra ne vienas koldūnų tešlos gaminimo būdas. Mano mama mėgsta gaminti koldūnų tešlą iš plikytos tešlos, aš esu gaminusi ir iš plikytos, ir iš paprastos, tradicinės tešlos. ...
REKLAMA

TELEVIZIJA

TVPlay
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų