REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
2
Automobilių lempų vaizdas su normalia akies forma (nuotr. Twitter)

Pastaraisiais metais internetą užplūdo milžiniško populiarumo sulaukė nuotraukos, kurios atskleidžia, kaip skirtingai žmonės gali matyti tą patį objektą, rašoma Dailystar.

2

Pastaraisiais metais internetą užplūdo milžiniško populiarumo sulaukė nuotraukos, kurios atskleidžia, kaip skirtingai žmonės gali matyti tą patį objektą, rašoma Dailystar.

REKLAMA

Kol kas didžiausią šurmulį sukėlė garsusis suknelės atvejis, kai vieni žmonės matė ją juodos ir mėlynos spalvos, o kiti baltai auksinę.

Tačiau nauja dideliu greičiu internete sklindančios nuotraukos gali būti naudinga diagnozuojant sveikatos būklę.

Dviejose nuotraukose vaizduojamos naktį šviečiančios automobilių šviesos. Pirmoje nuotraukoje rodoma, kaip žmonės neturintys akių ligų mato naktines automobilių šviesas, o kita – kaip tas pačias šviesas mato žmonės turintys astigmatizmą. Astigmatizmas – dažnas akių defektas, nulemiantis iškraipytą ar miglotą matymą įvairiais atstumais.

Pasak NHS, taip yra todėl, kad jūsų akies forma labiau primena regbio kamuolio formą, nei paprato kamuolio. Dėl to galite jausti galvos skausmą, tempimą akyse arba regėjimas gali būti šiek tiek išsiliejęs.

REKLAMA
REKLAMA

Daug žmonių suprato, kad gali turėti šią problemą, kai šios dvi nuotraukos pradėjo sklisti socialiniam tinkle „Twitter“.

Vienoje nuotraukoje yra matomos juostos atsirandančios iš šviesos šaltinių, o kitoje - ne. „Twitter“ paskyroje paaiškinta, kad šis skirtumas parodo, kaip akys, turinčios astigmatizmą, mato šviesą, o kaip tos, kurios neturi. Ten rašoma: „Astigmatizmas yra tai, kai ragena yra šiek tiek išlenkta, o ne visiškai apvali ... Su astigmatizmu šviesa orientuota į keletą tinklainės taškų, o ne tik į vieną tašką. Štai ką mato žmonės su astigmatizmu ir be jo“. „Twitter“ vartotojai tiesiog pašėlo, nes dešimtys nežinojo, kad jie turi šią ligą.

REKLAMA

Vienas vartotojas parašė: „Mano gyvenimas yra melas. Maniau, kad visi matė linijas“.

Kitas sutiko: „Aš neturėjau jokių įtarimų, kad tai gali kažką reikšti! Sąžiningai, maniau, kad šviesa tokia ir turi būti!"

Žinoma, savaiminė diagnozė niekada nėra gera idėja, todėl susirūpinę, kad galite turėti šią ligą, kreipkitės į gydytoją arba optiką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų