REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Onkologinė liga (nuotr. 123rf.com)

Vėžys laikoma viena baisiausių šio amžiaus ligų. Nors ji sėkmingai gydoma ir įmanoma su ja kovoti, vis dėlto daugybė žmonių jos baiminasi.

13

Vėžys laikoma viena baisiausių šio amžiaus ligų. Nors ji sėkmingai gydoma ir įmanoma su ja kovoti, vis dėlto daugybė žmonių jos baiminasi.

REKLAMA

Taigi, jeigu norite laiku pastebėti pirmuosius klastingos ligos simptomus, turėtumėte suklusti ir atkreipti dėmesį į šiuos požymius, rašo woman.ru

Nuolatinis kosulys ir užkimimas.

Kosulys gali turėti šimtus priežasčių, tačiau nuolatinis ir nesibaigiantis, lydimas kraujo gleivių, gali reikšti kraujo vėžį. Gydytojai, sužinoję, kad jus vargina nesiliaujantis kosulys, turėtų atlikti krūtinės ląstos rentgenogramą arba nukreipti kompiuterinės tomografijos tyrimui.

Sudėtingas tuštinimasis.

Nors daugeliui gėda kalbėti apie tai, kad nuėję tuštintis patiria diskomfortą, vis dėlto apie tai kalbėti būtina. Pasikeitęs tuštinimasis, kraujas išmatose arba nuolatinis viduriavimas gali rodyti, kad jūsų organizme – piktybinis navikas, trikdantis įprastą organizmo veiklą.

REKLAMA
REKLAMA

Pats metas kreiptis į medikus ir aiškintis, dėl kokių priežasčių tai vyksta. Jums bus paskirti atitinkami vaistai arba išsamesni tyrimai.

Nuolatinis nepaaiškinamas skausmas

Jeigu jums vis skauda tam tikras kūno dalis, turėtumėte suklusti. Žinoma, jeigu jums skauda galvą, tai dar nereiškia, kad jums – smegenų vėžys, tačiau jokiu būdu tokių arba panašių skausmų neignoruokite.

REKLAMA

Reaguokite į kiekvieną, kreipkitės į medikus ir išsiaiškinkite, kas jus neramina. Gali būti, kad tai tik emocijų iššaukti psichosomatiniai skausmai, tačiau budrumas dar niekam nepakenkė.

Apgamo pokyčiai

Jei ant jūsų kūno yra apgamų, kurie per itin trumpą laiką pradėjo keisti spalvą arba formą, jums būtinai reikėtų apsilankyti pas odos gydytoją ir atlikti išsamius tyrimus.

Pakitę, šlapiuojantys, sudrėkę apgamai gali reikšti, kad jūsų organizme tūno piktybinis navikas ir medikų apžiūra jums tikrai praverstų.

Primename, kad tai tėra tik bendro pobūdžio informacija, todėl kiekvienu atveju, jeigu jaučiate tam tikrus pokyčius arba simptomus, kreipkitės į medikus. Suskaudusi tam tikra kūno vieta arba menki pokyčiai tikrai nebūtinai gali reikšti vėžį arba kitas piktybines ligas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų