REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Koliažas (nuotr. asm. archyvo)

Viena mama socialiniame tinkle pasidalino rentgeno nuotrauka, kurioje įamžintas mažo vaiko gerklėje įstrigęs nedidelis apvalus daiktas. Vėliau paaiškėjo, jog tai vynuogė.

10

Viena mama socialiniame tinkle pasidalino rentgeno nuotrauka, kurioje įamžintas mažo vaiko gerklėje įstrigęs nedidelis apvalus daiktas. Vėliau paaiškėjo, jog tai vynuogė.

REKLAMA

Nors ši fotografija „Facebook“ patalpinta dar prieš metus, Australijoje gyvenančiai Angela Henderson ir kitiems tėvams tai yra priminimas, jog užspringimas yra išties pavojingas reiškinys, galintis nutikti bet kada.

Visai neseniai ši nuotrauka vėl tapo populiari. Ji buvo prisiminta po tragiškos 3-ejų metų berniuko Alby Daviso mirties.

Vaikas mirė kovo 2 dieną. Mirties priežastis – uždusimas, sukeltas nedidelio guminio kamuoliuko, atsidūrusio jo gerklėje.

Ligoninėje dirbanti Angela, taip pat auginanti sūnų Finlee (8 m.) ir dukrą Chloe (5 m.), šia nuotrauka pasidalino norėdama įspėti kitus tėvus, jog vaikai gali užspringti bet kuo, taip pat ir nepakankamai smulkiai supjaustytais vaisiais.

REKLAMA
REKLAMA

„Ar žinote, kodėl buvo padaryta ši rentgeno nuotrauka? Dėl mano penkiamečio sūnaus kvėpavimo takuose užstrigusios vynuogės“, - buvo rašoma po nuotrauka. „Mano mažyliui buvo atlikta operacija, suleisti anestetikai. Laimei, jis neužduso ir visa tai pasibaigė džiaugsmingai. Atminkite, kad ne visi vaikai kramto maistą, jie valgo paskubomis. Nepatingėkite supjaustyti vynuogių ar vyšninių pomidorų.“

REKLAMA

Pasirodo, jog vynuogės užima trečią vietą sąraše, kuriame pateiktos vaikų, mirusių dėl užspringimo maistu, mirties priežastys.

„FEMAIL“ Angela sakė, jog jos kaip motinos pareiga yra perspėti tėvus, pasidalinti šia žinute, bei priminti, jog visuomet turime išlikti budrūs.

„Kadangi jaunesni nei 7 metų vaikai itin dažnai užspringsta vynuogėmis, tokio dydžio maisto produktai privalo būti supjaustomi į smulkesnius gabalėlius“, - sakė ji.

Ji pridūrė, kad tėvai neturėtų jausti gėdą imdamiesi papildomų atsargumo priemonių.

„Tėvai privalo laikytis savo nuomonės ir daryti viską, kad tik jų šeima būtų sveika ir laiminga“, - tęsė Angela.

REKLAMA
REKLAMA

Šį moters socialiniame tinkle paskelbtą įrašą peržiūrėjo daugiau nei 27 tūkst. internautų. Tėvai aktyviai dalinasi šia žinute ir savo pasakojimais apie panašius nutikimus.

„Jau daugelį metų akcentuoju, kokios pavojingos yra vynuogės. Mano vaikus prižiūrintys asmenys manęs neklauso ir mano mažyliams patiekia nepjaustytas vynuoges“, - rašė viena moteris.

„Viena iš mano didžiausių baimių yra užspringęs anūkas. Esu paranojikė, tačiau visuomet pjaustau vynuoges“, - teigė kita.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų