REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje šaknis įleidęs Gian Luca Demarco mūsų šalyje labiau žinomas kaip virtuvės šefas. Vis dėlto, prieš 10-metį italas į Lietuvą atvyko su kitu tikslu – kaip biatlono rinktinės treneris.

Lietuvoje šaknis įleidęs Gian Luca Demarco mūsų šalyje labiau žinomas kaip virtuvės šefas. Vis dėlto, prieš 10-metį italas į Lietuvą atvyko su kitu tikslu – kaip biatlono rinktinės treneris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pažintis – Turino olimpiadoje

„Biatlonas – mano lietuviška šeima, – tv3.lt sakė G. L. Demarco. – Ši sporto šaka – pagrindinė priežastis, kodėl esu Lietuvoje.“

REKLAMA

Gian Luca pirmąkart į mūsų šalį atvyko 2004-aisiais. Tada savanoriavo Kaune, Palemone. Italas, kaip pats sako, dirbo su gatvės jaunimu. Tuomet G. L. Demarco pramoko lietuviškai.

„Net pats nepajaučiau, kaip pradėjau kalbėti. Taigi net nežinau, ar jūsų kalba sunki. Gal todėl, kad jos vis dar nemoku“, – juokėsi lietuviškai laisvai bendraujantis italas.

Gian Lucui lietuvių kalbos žinios padėjo Turino olimpiadoje. Italas dirbo su Lietuvos delegacija. Tada G. L. Demarco užmezgė kontaktą su šalies biatlono federacija. Galiausiai – tapo vienu rinktinės trenerių. Vyras buvo atsakingas už komandos fizinį pasiruošimą, dirbo rinktinės vadybininku.

REKLAMA
REKLAMA

G. L. Demarco darbą su Lietuvos rinktine pradėjo 2007-aisiais, o kitąmet persikėlė gyventi į mūsų šalį. Italas karjerą nacionalinėje komandoje baigė 2012-aisiais.

„Nusprendžiau vesti. Kai atsirado šeima, derinti asmeninį gyvenimą ir darbą buvo sunku. Su biatlono rinktine reikėjo labai dažnai keliauti. Nusprendžiau daugiau dėmesio skirti šeimai“, – pasitraukimo motyvus aiškino Gian Luca.

Buvęs kalnų slidininkas

Baigęs trenerio karjerą, G. L. Demarco sporto nepamiršo. Nors italas augina du vaikus ir intensyviai dirba, jis užsiima krosfitu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jaunystėje Gian Luca buvo dviejų sporto šakų atstovu – sportinio ėjimo ir kalnų slidinėjimo.

„Ėjimo varžybose sekėsi geriau, – prisiminė italas. – Slidinėju nuo dvejų metukų. Italijoje taip įprasta. Taigi savo karjeros pradžios net pats nepamenu, apie ją pasakojo tėvai. Treniruotėje pirmąkart apsilankiau ketverių.“

G. L. Demarco džiaugiasi, kad buvo kalnų slidininkas. Italas mano, jog biatlonas – per daug sunki sporto šaka.

Gian Luca kalnų slidininko karjerą baigė 18–19 metų.

„Niekada nebuvau toks stiprus, kad tapčiau čempionu. Be to, kai buvau 17-os, varžybų metu patyriau labai rimtą avariją. Pradėjau mąstyti, ar man lemta būti sportininku, ar geriau žengti kitu keliu“, – atviravo pašnekovas.

REKLAMA

Komentuos olimpines žaidynes

Nors Gian Luca iš aktyvaus sportinio gyvenimo pasitraukė, savo biatlono šeimos nepamiršo.

„Pjongčange tikiuosi medalio. Tomas Kaukėnas gali. Visi Lietuvos biatlonininkai gali. Jie stiprūs, – mano G. L. Demarco. – Be to, noriu pasakyti, kad visi tie, kurie atvažiavo į olimpiadą, jau yra čempionais. Rezultatas nesvarbus. Startas olimpinėse žaidynėse – didžiulė garbė, stebuklas.“

Gian Luca iš Italijos biatlonininkų išskyrė Dorothea Wierer.

Kalbėdamas apie absoliučius olimpinių biatlono varžybų favoritus, pašnekovas paminėjo prancūzą Martiną Fourcade’ą ir latvį Andrejų Rastorgujevą.

REKLAMA

Jų pasirodymus G. L. Demarco turėtų stebėti išskirtinėje vietoje – TV3 televizijoje. Gian Luca antrąkart karjeroje lietuviams komentuos olimpines biatlono varžybas.

„Man tai didžiulė garbė. Labai noriu šaukti, kad laimėjome pirmąjį žiemos olimpinių žaidynių medalį nepriklausomos Lietuvos istorijoje. Nors varžybos vyks naktį, noriu, jog lietuviai džiaugtųsi taip pat, kaip po pergalės Eurolygos rungtynėse“, – svajoja Gian Luca.

Italas, kalbėdamas apie lietuvius, nuolat kartoja įvardį „mes“.

„Mano žmona, vaikai – lietuviai. Aš save laikau 75 procentais lietuviu“, – juokėsi G. L. Demarco.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Buvęs sportininkas veda laidą „Gardu Gardu“, kuri šeštadieniais transliuojama per TV3 televiziją.

„Jaunystėje, norėdamas užsidirbti, ilgą laiką plušėjau restorane Italijoje. Taigi dabar Lietuvoje darau tai, ką moku – esu virtuvės šefu. Kai gavau pasiūlymą vesti kulinarijos laidą, labai apsidžiaugiau. Iškart sutikau. To seniai norėjau, nes TV3 televizija – didelė ir gera šeima“, – mano Gian Luca.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų