REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Baltijos šalys tariasi, kaip prisidėti prie tarptautinės bendruomenės kovos Artimuosiuose rytuose su džihadistų grupuote „Islamo valstybė“.

REKLAMA
REKLAMA

 

Lietuva rengiasi į Iraką siųsti Specialiųjų operacijų pajėgas.

Kariuomenės vadas generolas leitenantas Jonas Vytautas Žukas sako, kad Lietuva, Latvija ir Estija atsisakė planų į Iraką siųsti bendrą Specialiųjų operacijų pajėgų eskadroną, tačiau šiuo metu svarstomi kiti bendradarbiavimo būdai.

REKLAMA

„Iš pradžių buvo idėja padaryti bendrą eskadroną, šiuo metu planai yra šiek tiek pasikeitę“, – žurnalistams trečiadienį sakė generolas.

„Šiaip ar taip tai bus bendras padalinys“, – teigė karininkas.

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis sakė, kad prie bendro kuriamo vieneto Specialiųjų operacijų pajėgomis turėtų prisidėti Lietuva ir Latvija, o Estija jį turėtų papildyti kitais pajėgumais.

Seimas spalį leido į Jungtinių Valstijų vadovaujamos koalicijos operacijos teritoriją nuo 2018-ųjų išsiųsti iki 30-ies karių, jie galės neapsiriboti buvimu mokymo bazėse, skirtingai nei šiuo metu Irake vietos pajėgas apmokantys Lietuvos kariuomenės instruktoriai.

Toks parlamento mandatas leistų Specialiųjų operacijų pajėgoms veikti ir Sirijoje, tačiau tai mažai tikėtina turint omenyje, kad koalicijos operacijos šiuo metu yra sutelktos Irake, teigia pareigūnai.

Pajėgos į Artimuosius Rytus turėtų išvykti kitų metų pradžioje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų