REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Moteris atsikratė 140 kg

Kai būdamas 50-ies, netikėtai nuo širdies smūgio mirė Karen Scanlon svainis, moters sesuo Kim Lieb nuoširdžiai ir susirūpinusi savo artimiausiu žmogumi paprašė Karen, kad ši numestų bent kelis papildomus kilogramus.

6

Kai būdamas 50-ies, netikėtai nuo širdies smūgio mirė Karen Scanlon svainis, moters sesuo Kim Lieb nuoširdžiai ir susirūpinusi savo artimiausiu žmogumi paprašė Karen, kad ši numestų bent kelis papildomus kilogramus.

REKLAMA

„Aš ką tik netekau Vince‘o. Nenoriu prarasti ir tavęs. Jei nieko nedarysi, tu ilgai negyvensi“, - sakė sesuo.

Būdama 1,62m ūgio, tuomet dar 58-erių Karen svėrė 221 kg, o jos sveikatos būklė nuolatos tik prastėjo.

Sesers prašymas kirto moteriai į pačius paširdžius ir taip ji pradėjo savo kelionę sveikesnio ir geresnio gyvenimo link.

Iš pradžių moteris atsisakė cukraus ir sumažino miltinių produktų vartojimą, į lėkštę įsidėdavo daugiau daržovių, parduotuvėje ir turguje ėmė pirkti vaisius ir padidino baltymų suvartojimą.

Taip per 9 mėnesius Karen neteko 63 kg. „Tiesiog pakeičiau savo mitybą“, - sakė ji.

Kovojo su vėžiu ir kitomis ligomis

Moteriai ir toliau krito svoris, tačiau vėliau jai teko kovoti su atsiradusiomis sveikatos problemomis, kurios šiek tiek pristabdė svorio kritimą.

REKLAMA
REKLAMA

Spalį Karen atsirado nugaros išvarža, dėl ko moteris turėjo gultis po chirurginiu peiliu, o vėliau ji privalėjo vėl iš naujo mokytis vaikščioti. 2010-ųjų vasarį jai buvo pakeistas klubas, dėl ko kelis mėnesius ji vaikščiojo pasiramstydama lazda.

REKLAMA

„Tuo metu svoris nebekrito, nes turėjau vėl iš naujo mokytis vaikščioti“, - teigė ji.

2011-aisiais Karen sužinojo dar vieną baisią žinią. Jai – gimdos vėžys, kuris buvo gydomas operacija ir keliais radiacijos bei chemoterapijos raundais. Nors moters organizme šiuo metu vėžio nė ženklo, gydymo metu ji priaugo 45 kg.

„Pradėjus augti svoriui, buvau šiek tiek sugniuždyta‘, - sakė ji.

Po gydymo Karen patyrė kojų nervų traumą, dėl ko ilgą laiką ji vaikščiojo su vaikštyne, tačiau moteris žinojo, kad svorio metimas yra svarbus jos gyvenimo procesas, tad jai bet kokiu būdu reikėjo pradėti tirpdyti riebaliukus. Karen nusprendė pagalbos ieškoti sporto klube.

REKLAMA
REKLAMA

Susiradusi asmeninį trenerį, ji lėtai, bet užtikrintai, atgavo savo formas, tuo pat metu vėl pradėjusi maitintis sveikais produktais.

„Savo gyvenimą pakeičiau iš esmės. Kasdienės treniruotės šiuo metu yra mano mėgstamiausia veikla“, - teigė Karen.

Nors patyrus fizines traumas svorį mesti tapo sunkiau, ji nepasidavė. Nuo 2012-ųjų Karen atsikratė 138 kg ir šiuo metu sveria 81 kg. Moteris didžiuojasi savo pasiekimais ir nežada nustoti sveikai maitintis ir būti aktyvi.

„Su savo svoriu kovoju dar ir dabar“ – sakė ji ir pridūrė kad patirti išgyvenimai išmokė ją, kad kovoti už save yra verta. „Vėžys taip pat pakeitė mano gyvenimą.

Man buvo įteikta didi dovaną – aš pasveikau. Jei esate pasiruošę pokyčiams ir klausotės savęs, galite padaryti bet ką.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Karen pasidalino keliais jai svorio netekti padėjusiais patarimais;

Paklauskite savęs, kodėl valgote?

Kai anksčiau Karen jausdavosi nuliūdusi ar patirdavo stresą, ji paguodos ieškodavo maiste. Pakeitusi valgymo įpročius, ji suprato, kaip dažnai pasikeitus emocijoms ji imdavo raustis po šaldytuvą.

„Išmokau, kaip reikia teisingai maitintis ir kada tai daryti. Paklausiu savęs, ar į lėkštę maistą kraunu, nes esu alkana, ar dėl to, jog liūdna?“, - sakė moteris.

Prioritetu turite tapti jūs

Nors svorio atsikratyti paskatino sesers perspėjimas ir maldavimas, Karen motyvuota liko sutelkusi visą dėmesį į tai, kaip jaučiasi ji pati. Tai padarius ir supratus, koks gyvenimas tampa lengvas, kai ir žmogus yra lengvesnis, nebuvo sudėtinga priprasti prie naujų valgymo įpročių.

REKLAMA

„Visuomet norėjau nešioti tobulus ir gražius drabužius, tačiau ši mintis turėjo išnykti iš mano galvos. Svorio metimas visų pirma yra vidinis procesas.

Tai daryti turite tik dėl to, jog pati to norite, o ne dėl to, jog to iš jūsų reikalauja kiti“, - teigė ji.

Raskite jums labiausiai tinkantį būdą kilogramams mažinti

Karen svorio atsikratė tiesiog pakeitusi savo mitybą, tačiau kai kuriems šis būdas gali netikti. Štai kodėl labai svarbu atrasti jums patinkantį ir, svarbiausia, tinkantį metodą, padėsiantį sulieknėti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų