REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Būkite atidžios besirinkdamos grožio procedūras! (nuotr. 123rf.com)

Permanentinis makiažas jau nėra naujovė, tačiau tarp merginų ir moterų, norinčių visą laiką būti pasitempusiomis ir net ryte atsibusti lyg pasidažiusioms, ši grožio procedūra ypač populiari. Atrodo, kad ilgalaikis makiažas kur kas palengvina moterų kasdienybę, leidžia jaustis visuomet gražioms, tačiau neigiamas poveikis dažnai yra pamirštamas.

21

Permanentinis makiažas jau nėra naujovė, tačiau tarp merginų ir moterų, norinčių visą laiką būti pasitempusiomis ir net ryte atsibusti lyg pasidažiusioms, ši grožio procedūra ypač populiari. Atrodo, kad ilgalaikis makiažas kur kas palengvina moterų kasdienybę, leidžia jaustis visuomet gražioms, tačiau neigiamas poveikis dažnai yra pamirštamas.

REKLAMA

Permanentinio makiažo meistrė bei kosmetologė sus skaitytojais dalinasi mintimis, kokius pliusus ir minusis galima įžvelgti šioje itin populiarioje grožio procedūroje.

„Tiesa, kad ilgalaikio makiažo, mikropigmentacijos procedūros yra rekomenduojamos toms moterims, kurios gyvena aktyvų gyvenimą, nori pabrėžti savo veido bruožus ir trokšta atrodyti gražiai net ir atsibudus anksti ryte. Taip pat mikropigmentacija taikoma norint maskuoti pigmentines dėmes, randus, atkurti krūties aureolę po chemoterapijos bei paryškinti skruostus. O ką jau kalbėti apie sutaupytą laiką, kurio nebereikia švaistyti gražinantis prie veidrodžio“, – sako mikropigmentacijos meistrė bei lektorė Gitana Vizgaitienė.

Išeitis sergančioms

Ilgalaikio makiažo procedūra trunka nuo 1 iki 2 val., priklausomai nuo parinktos procedūros bei apimties, o pats gijimas užtrunka nuo 5 iki 7 dienų, tačiau galutinį rezultatą galima išvysti po 4 savaičių.

REKLAMA
REKLAMA

„Ilgalaikiu makiažu moteris gali džiaugtis nuo 1,5 iki 3 metų, tai priklauso nuo moters amžiaus, odos tipo, pasirinktos spalvos intensyvumo, technikos ir gyvenimo būdo. Vyresnio amžiaus moteriai ilgalaikis makiažas išlieka ilgiau dėl sulėtėjusios odos regeneracijos. Tuo tarpu riebios odos tipo savininkėms ilgalaikis makiažas bluks greičiau, kadangi pigmentai ilgiau išlieka ant sausos tipo odos.

REKLAMA

Be to, dažnai apie ilgalaikį makiažą kalbu ne tik kaip apie veido bruožų pagražinimą ir patogumą, bet ir kaip alternatyvą toms, kurios serga alopecija – viso kūno plaukelių netekimas bei po chemoterapijos“, – teigia Gitana Vizgaitienė.

Stebinančios klienčių užgaidos 

Anot specialistės, antakių ir akių ilgalaikis makiažas – vienos populiariausių procedūrų, tačiau moterys, pasidariusios pirmąją procedūrą dažniausiai pajunta jos privalumus, patogumą ir greitai sugrįžta kitoms, kaip antakių, akių pravedimo ar lūpų procedūroms.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto, ilgalaikis makiažas nerekomenduojamas nėščiosioms, ypač pirmaisiais mėnesiais, taip pat sergančioms rimtomis odos ligomis, tokiomis kaip aknė, žvynelinė, melanoma, pūslelinė veido srityje, glaukoma. Moteris, sergančias diabetu irgi įspėjame, jog pigmentas greičiausiai papilkės, o ir gijimo procesas užtruks dvigubai ilgiau, nei įprastai“, – teigia mikropigmentacijos meistrė.

Specialistė atskleidžia, jog pasitaiko atvejų, kuomet klienčių pageidavimai išties nustebina ir juos įgyvendinti kartais net atsisakoma.

„Kartais būna situacijų, kada ateina jaunos arba kur kas vyresnio amžiaus moterys, kurios nori pernelyg ryškių, iššaukiančių antakių, tačiau mes orientuojamės į tai, kad ilgalaikis makiažas pirmiausia atrodytų natūraliai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat būna, kai moteris nori antakių gerokai aukštesnių negu jos natūrali augimo plaukelių linija ar nori lūpų kontūro pernelyg užkelto virš natūralios linijos. Visgi, nerekomenduoju atlikti lūpų kontūro virš natūralios lūpų linijos, nes įvestas pigmentas niekada neatrodys tokios pat spalvos“, – pasakoja G. Vizgaitienė.

Galima užsikrėsti AIDS?

Prieš nusprendžiant pasidaryti pigmentinį makiažą, kosmetologė Albina Lokušienė pataria, jog reikėtų atidžiai pasidomėti meistre, pas kurią planuojama eiti bei žinoti galimas rizikas.

„Pirmiausia reikia žinoti, kad yra du skirtingi būdai, pirmasis – kada į odą įvedamas pigmentas specialiu aparatu ir antrasis – pjaustymas, kuomet yra ištatuiruojami plaukeliai, kalbant konkrečiai apie antakius. Vis dėlto, permanentinio makiažo pagrindinis aspektas nesikeičia, kadangi tai vis dėl to kaip tatuiruotė, kada į odą įleidžiami pigmentai, kurie patenka į gilesnius odos sluoksnius.

REKLAMA

Mikropigmentacijai yra naudojami organiniai ir neorganiniai pigmentai. Organiniai pigmentai dažniausiai skirti lūpų zonai, plonesnei odai, kurie palaipsniui ištirpsta ir nėra tokie kenksmingi, o neorganiniai odoje išlieka ilgiau ir jų kenksmingumas didesnis“, – kalba A. Lokušienė

Kosmetologė taip pat pabrėžia, kad atliekant permanentinį makiažą gali pasireikšti alergija, tačiau tai priklauso ne nuo pačios technikos, o nuo pigmentų sudėties.

„Kuo jautresnė oda, tuo didesnė tikimybė, kad nuo procedūros gali atsirasti odos paraudimai, bėrimas, niežulys, tačiau tai normalu, kadangi permanentinis makiažas yra odos pažeidimas.

Taip pat atsiminkite, kad procedūros metu yra sąlytis su krauju, galime pasigausi įvairias infekcines ligas, netgi AIDS, todėl prieš atliekant ilgalaikį makiažą būtinai pasidomėkite, kokios pas meistrę higienos sąlygos. Kiekvienai mikropigmentacijai turėtų būti naudojami vienkartiniai įrankiai: adatos, peiliukai ir kiti. Atkreipkite dėmesį į meistrės kompetenciją, ar pakankamai supranta apie odą, odos ligas, nes pastarosios plinta ypač greitai“, – patarimais dalinasi kosmetologė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų