• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Tinklaraštis (nuotr. Fotolia.com)

Daugelis besidominčių sveika gyvensena bei sveikų receptų idėjomis žino originalumu ir pozityviomis mintimis išsiskiriantį tinklaraštį „Lieknos Bitės“. Taip pat, kam ši pažintis pirmoji, tai puiki proga pasisemti naujų minčių, kaip kasdien galime gyventi sveikiau ir įdomiau.

12

Daugelis besidominčių sveika gyvensena bei sveikų receptų idėjomis žino originalumu ir pozityviomis mintimis išsiskiriantį tinklaraštį „Lieknos Bitės“. Taip pat, kam ši pažintis pirmoji, tai puiki proga pasisemti naujų minčių, kaip kasdien galime gyventi sveikiau ir įdomiau.

REKLAMA

Tinklaraščio autorės Indrė ir Gabrielė save įvardina, jog kartu jos – Lieknos Bitės, kasdienybėje užsiimančios daugybe skirtingų veiklų, kurios dažnai su tinklaraščio tematika net nesusijusios.

Tad nuo ko prasidėjo visa ši iniciatyva ir kaip užimtoms moterims taip puikiai pavyksta viską suspėti ir dalintis patarimais su kitomis bendramintėmis, naujienų portalui tv3.lt pasakoja „Lieknos Bitės“ įkūrėjos.

– Papasakokite, kas slepiasi po „Lieknos Bitės“ pavadinimu ir kaip atrodo tinklaraščio autorės?

– Lieknos Bitės, tai ir gyvenime tikros bitės, kurios sukasi begalėje veiklų. Mes esame mamos, kurios šią veiklą pradėjo tuo metu, kai atsikvėpė nuo profesinių reikalų, prižiūrėdamos savo mažus vaikučius (viena augina 4 ir 2 metų berniukus, kita – beveik 2 metų mergaitę). Tačiau šiuo metu jau stengiamės suderinti ir įsisiūbavusią bičių veiklą, ir savo profesinius užmojus.

REKLAMA
REKLAMA

Viena mūsų – žurnalistė ir redaktorė, jau nuo studijų metų dirbanti įvairiuose Lietuvos žurnaluose ir portaluose. Išėjus motinystės atostogų, atsirado natūralus poreikis apie tai, kas man svarbu šiandien – šeima, dukrytė – rašyti, pasakoti, dalintis savo patirtimi.

REKLAMA

Taip pat pastebėjau, kad aplinkui labai trūksta mamoms skirtos informacijos apie sveikesnę šeimos mitybą, apie kokybiškus produktus, prekes, skirtus vaikams. Kadangi mane erzina nekokybiškas, netvarkingas turinys, pavyzdžiui, tinklaraščiai su akis badančiomis klaidomis, norėjau, kad sukurtume estetišką, įdomų ir, svarbiausia, naudingą puslapį. Sekėjų per šiek tiek daugiau nei metus surinkome jau 25 tūkstančius, todėl, galiu pasidžiaugti, kad planas išdegė.

Kita Bitė – gydytoja odontologė, kurios aistra – sveika gyvensena. Nuo studijų laikų medicinos fakultete savo noru rinkdavausi sveikos mitybos paskaitas, gaudydavau informaciją apie gyvenimo būdo įtaką žmogaus sveikatai.

REKLAMA
REKLAMA

Beje, šiuo metu taip pat dalyvauju ir moksliniuose projektuose, kurie didelį dėmesį skiria būtent šiai sričiai – gyvenimo būdui, mitybai, tad džiaugiuosi galimybe naudotis ne tik kitų surinktomis žiniomis, bet ir prisidėti prie jų pati.

Mano pacientai žino, kad galiu valandas su jais diskutuoti apie tinkamą mitybą, ypač, kai tai liečia vaikus, todėl stengiuosi dalyvauti ir įvairioje šviečiamojoje veikloje.

Na, o Bitės man – labai mylimas laisvalaikio praleidimo būdas, suteikiantis laisvę užsiimti skirtingais nuo mano profesijos dalykais – rašymu, fotografavimu, tačiau tuo pačiu nenutolti nuo dalykų ir principų, kurie man yra svarbūs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Kaip kilo mintis pradėti šį projektą ir kodėl būtent tinklaraštis?

– Idėja sukurti tinklaraštį gimė tada, kai abi buvome motinystės atostogose ir turėjome daug laisvo laiko kurti bei gvildenti įvairiausias idėjas. Pasiūliau draugei užsiimti tuo, ką ji mėgsta ir moka – rašyti ir patraukliai perteikti žmonėms tas idėjas, kurias man norėjosi: kaip sveikiau gyventi, bet vis tiek labai spalvingai ir smagiai.

Dažnas nusistebi, kodėl mes būtent LIEKNOS bitės, juk savo puslapyje rašome ne vien apie tai, tačiau retą žmogų gyventi sveikiau suvilioja būtent sveikatos siekis, dažną labiausiai motyvuoja galimybė būti lieknesniu, gražesniu, geriau jaustis, tad norėjome pasiekti kuo didesnę auditoriją.

REKLAMA

– Į kokius skaitytojus labiausiai orientuojatės?

– Labiausiai orientuojamės į tokią moterį, kuriai aktualu tie patys dalykai, kaip ir mums: vaikai, sveika mityba, grožis ir namai – juk žiūrėti kokią kosmetiką ar namų valymo priemones naudojame taip pat labai svarbu.

Taigi, pradėjusios nuo sveikos mitybos, labai greitai tapome tinklaraščiu, kuris atspindi daugelį jaunų moterų: veiklios, rūpinasi savo išvaizda ir sveikata, tačiau ne mažiau dėmesio spėja skirti šeimai, vaikams, jų lavinimui, išvaizdai, kokybiškam laisvalaikiui.

– Ar susilaukiate iš skaitytojų grįžtamojo ryšio?

– Pastebime, kad tai, apie ką rašome, moterims tikrai aktualu, dažnai sulaukiame žinučių, ką gaminti, pavyzdžiui, vienerių metų vaikui, ką pačioms mamoms rinktis vakarienei, norint būti liekneisnei arba kokios firmos ir kodėl striukes planuojame pirkti savo vaikams žiemai.

REKLAMA

Visada mielai atsakome į klausimus, ieškome partnerių, kurių produkciją galėtume ištestuoti ir pristatyti skaitytojoms.

Tinklaraštyje aprašome tik tai, kas mums išties patinka, mūsų yra išbandyta, kokybiška ir tikrai verta kitų dėmesio.

Kartais būna, kad pyragą tenka kepti tris kartus, kol įsitikiname, kad jis tikrai vertas mūsų skaitytojų „eterio“. Arba gamintojui, atsiuntusiam mums nekokybišką vaikišką prekę, surašome visus jo minusus ir rekomendacijas, kaip jį galėtų pagerinti.

– Kaip pavyksta įgyvendinti tiek daug skirtingų idėjų, patarimų ir jais pasidalinti, esant tik dviese?

– Taip, išties, dirbame tik dviese, o visi įrašai bei nuotraukos – autoriniai, sukurti mūsų pačių. Mes visada darome ir rašome tik apie tai, kas mums įdomu, kuo gyvenome, ką patyrėme ar išbandėme.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kol įspūdžiai švieži, labai norisi jais pasidalinti. Tik įprastas žmogus tai daro su geriausia drauge ir jai papasakoja, kokį pyragą iškepė, ar kokią nerealią kosmetikos priemonę išbandė, o mes tuo pasidaliname su didesniu žmonių ratu.

Jau pačios iš savęs juokiamės, kad fotoaparatai ir kompiuteriai visur keliauja su mumis, nes baisu praleisti kažką įdomaus ir vertingo.

Beje, abi labai mėgstame gyventi greitu, įdomiu gyvenimo ritmu, todėl mums tik dar daugiau energijos suteikia daug skirtingų veiklų derinimas.

Na, o Bitės – itin maloni veikla, mūsų bendras kūrybinis „kūdikis“, kuriam kartais negaila skirti ir darbo valandų naktį, kai šeimos jau saldžiai miega, o visi kiti darbai padaryti.

REKLAMA

– Sveikų receptų idėjos, iš kur semiatės tiek kūrybiškumo?

– Vienos iš mūsų sveikos mitybos patirtis gana didelė, tuo gyvenu jau daugiau nei 10 metų, tuo laikotarpiu spėjo pasikeisti nemažai mitybos rekomendacijų, patarimų, tad ir idėjų prisikaupė daug bei susiformavo tam tikras, į kraštutinumus nepereinantis, mitybos požiūris.

Sveikos mitybos idėjomis jaučiuosi užkrėtusi ir kitą Bitę, kuri taip pat pradėjo gaminti įvairiausius įdomius patiekalus, kurie jai praverčia auginant savo dukrelę. Idėjų nuolat ieškoti priverčia ne tik gyvuojantis mūsų puslapis, bet ir alkana šeima, kuriai tenka gaminti kelis kartus per dieną.

O jei nerandi įdomaus recepto, kuris būtų sveikesnis, žiūrėk, ir jau nesi patenkintas tuo, ką įdėjai į lėkštę savo vaikams. Taigi, Bitiška veikla skatina ir mus pačias pasitempti ir nenuklysti nuo sveikos gyvensenos kelio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų