REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos socialdemokratų partijai vieningai išreiškus nuomonę ir nusprendus palikti valdančiąją koaliciją, partijos pirmininkas Gintautas Paluckas nedrąsiai prognozuoja, kas partijos laukia toliau.

Lietuvos socialdemokratų partijai vieningai išreiškus nuomonę ir nusprendus palikti valdančiąją koaliciją, partijos pirmininkas Gintautas Paluckas nedrąsiai prognozuoja, kas partijos laukia toliau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienį vykusiame LSPD tarybos posėdyje 140 iš 195 balsavusių tarybos narių nusprendė, jog reikėtų atsiskirti nuo valstiečių valdančiojoje koalicijoje.

REKLAMA

Iki rugsėjo 20 d. vyko skyrių balsavimas, po kurio paaiškėjo, kad darbo valdančiojoje koalicijoje nemato 44 skyriai, dirbti toliau su LVŽS norėtų 7 skyriai, o persiderėti dėl koalicijos sutarties siūlo 8 skyriai. Neringos skyrius sprendimo nepriėmė.

Po tarybos sprendimo partijos lyderis G. Paluckas žurnalistams teigė neabejojantis partiečių nuomone ir vieningą balsavimą laikė partijos stiprumo simboliu.

„Aš vertinu tikrai normaliai, nes sprendimas nėra kažkoks abejotinas, priėmė absoliuti dauguma tarybos narių. Aš manau, kad tai simbolis ir ženklas, kad esame stiprūs ir vieningi. Tai turėtų įtikinti tuos, kurie abejoja ar turi kažkokių minčių, jog socialdemokratai elgiasi neteisingai ir bet kokios abejonės apie skilimą yra išblaškomos“, - spaudos konferencijoje kalbėjo G. Paluckas.

REKLAMA
REKLAMA

Ministrams duos laiko apsispręsti

Socialdemokratai yra delegavę tris ministrus – užsienio reikalų ministrą Liną Linkevičių, ūkio ministrą Mindaugą Sinkevičių ir nepartinę teisingumo ministrę Mildą Vainiutę. Taip pat socialdemokratų atstovai vadovauja keturiems komitetams Seime. Pasak G. Palucko, tiek ministrai, tiek komitetų pirmininkai gaus savaitę apsispręsti dėl savo tolimesnės ateities.

„Minėjau ne kartą, kad po priimto sprendimo bus skirtas laikas, logiškas laikas, apie savaitę laiko, kad tie mūsų deleguoti asmenys, kurie užima politinio pasitikėjimo pareigas ar yra komitetų pirmininkai, turėtų apsispręsti, kaip jie nori elgtis, ką jie nori daryti“, - žurnalistams sakė G. Paluckas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu paklaustas, ar ketina palaikyti mažumos vyriausybę, kurią šiuo metu sudarys viena likusi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, G. Paluckas teigė, jog ketina remti tik dalį pasiūlymų.

„Mažumos Vyriausybę, ką tik priimtoje rezoliucijoje šnekame apie tai, remsime konkrečiais klausimais, kurie neabejotinai yra kairės politinės darbotvarkės aktualijos ir tuos dalykus mes tikrai paremsime“, - kalbėjo LSDP pirmininkas.

Frakcijos ateitis neaiški

Balsavime susilaikęs LSDP frakcijos Seime pirmininkas Andrius Palionis teigė gerbsiantis partijos sprendimą, bet negalėjo atsakyti, ar socdemų frakcijai gresia skilimas.

„Aš gerbsiu partijos tarybos sprendimą. Tik priimtas sprendimas ir kokios nuotaikos – nespėjau su frakcijos nariais apsikalbėti. Bet aš manau, kad bus savaitė apsispręsti. Aš tikiu, kad išliks sveikas protas ir visi elgsimės protingai. Mano nuomonė buvo, kad turėjome duoti šansą iki sesijos pabaigos įgyvendinti daugiau programos nuostatų“, - žurnalistams spaudos konferencijoje sakė A. Palionis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų