REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
52
Dainius Adomaitis (nuotr. Fotodiena.lt)

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė penktadienio vakarą surengė treniruotę, kurioje dalyvavo visi 12 Lietuvos krepšininkų. Tiesa, dėl vieno jų, Mindaugo Kuzminsko sveikatos kyla daug nerimo.

52

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė penktadienio vakarą surengė treniruotę, kurioje dalyvavo visi 12 Lietuvos krepšininkų. Tiesa, dėl vieno jų, Mindaugo Kuzminsko sveikatos kyla daug nerimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Net rinktinės treneris Dainius Adomaitis po treniruotės negalėjo pasakyti, ar Mindaugas galės rungtyniauti dvikovoje su Graikija. „Nuspręsime prieš rungtynes, po apšilimo. Jam skauda nugarą“, - pabrėžė D. Adomaitis.

REKLAMA

Treneris pasidalijo mintimis apie laukiančią aštuntfinalio dvikovą su Graikija.

- Ką galėtumėte pasakyti apie Graikijos rinktinę?

- Tai yra labai pavojingas varžovas. Įstrigo jų rungtynės su prancūzais, kur graikai atsilikinėjo apie 20 taškų, bet tada surengė įspūdingą spurtą ir sumažino skirtumą pusiau. Jų žaidėjai rungtyniauja komandose, kurios laimi šalių pirmenybes, o kai kurie ir Eurolygos varžybas. Manau, kad daug ką pasako.

REKLAMA
REKLAMA

- Kas yra varžovų rinktinės pavojingiausi žaidėjai?

- Pas juos labai daug žaidimas sukasi apie Printezį ir labai svarbūs žmonės yra Sloukas su Calathesu. Tai yra tie žmonės,, kurie kuria tiek sau, tiek komandai. Besk į bet kurią poziciją, tai graikai turi labai gerų žaidėjų. Taip, kad labai gera komanda.

- Kur galėtų būti jų silpnoji vieta?

- Minčių yra, jas pasižiūrėjome. Čia dėl to esu ramus. Vyrai 100 proc. atsiduos aikštelėje ir padarys tai, ką esame suplanavę. Mūsų energija bus gera. Labiausiai nerimauju, kad staiga, po sunkios pradžios ir atsiliepimų apie komandą, kaip bus sunku, netikėtai prieš aštuntfinalį tapo, kad mūsų rinktinė laimės medalius, laimės čempionatą, organizuoja sutikimus kažkokius. Tai yra mažų mažiausiai juokinga ir tai tikrai mums nepadeda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Ką Graikija prarado prieš čempionatą netekdama savo lyderio Giannio Antetokounmpo?

- Mes apie tai nesvarstėme. Kiekvienai rinktinei žaidėjo praradimas yra skaudus. Nesvarbu, ar jis lyderis, ar atlieka kita mažiau matomą, bet taip pat svarbų darbą.

- Kiek svarbi bus Iannio Bourousio ir Jono Valančiūno dvikova?

- Manau, kad šiose rungtynėse bus daug mikrodvikovų svarbių. Ne tik tarp šių aukštaūgių, bet ir tarp kitų žaidėjų. Žinome ką reikia daryti, bet dabar bus svarbu, kaip tą pavyks įgyvendinti.

- Ar yra jaudulio dėl šių svarbių rungtynių?

- Manau, svarbiausia reikia padaryti savo darbą kiekvienam maksimaliai kiek tu sugebi. Ir, manau, kad visada gyvenime yra taip, nesvarbu, kokia tai bebūtų sritis – jeigu tu maksimaliai padarai, kas priklauso nuo tavęs – to užtenka.

REKLAMA

- Mindaugas Kuzminskas tampėsi nugarą. Ar viskas gerai su jo sveikata?

- Apie jo dalyvavimą rungtynėse spręsime prieš pat rungtynes. Jam skauda nugarą. Bet spręsime po apšilimo prieš rungtynes.

- Ar iš tikrųjų graikų žaidime daugiau chaoso negu drausmės?

- Pas juos yra daug greito žaidimo, kurio anksčiau nebūdavo. Jie yra nenusakomi ir labai pavojingi. Tai komanda, kuri pelno po 85 taškus, tai manau labai daug pasako. Jų potencialas yra labai didelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų