REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Lahore per protesto mitingą pirmadienį susprogdinta didelė bomba, pranešė policija, nurodžiusi, kad žuvusiųjų yra mažiausiai septyni, sužeistųjų apie 40.

REKLAMA
REKLAMA

 

Tuo tarpu medikai nurodė 10 žuvusiųjų ir apie 60 sužeistųjų. Pasak vietinės žiniasklaidos, per sprogimą kilo gaisras, – dega automobiliai, yra nukentėjusiųjų. Pareigūnai stengiasi nustatyti sprogimo priežastį, sužeistieji vežami į ligonines.

REKLAMA

Pendžabo teisingumo ministro Rana Sanaullah sakė, kad sprogimas nugriaudėjo per masinį farmacininkų protestą prie Pendžabo nacionalinės asamblėjos ir kad gali būti daug sužeistųjų

Policijos pareigūnas Zaheer Abbasas sakė, kad sprogimas įvyko vienam vyriškiui motociklu įsirėžus į minią farmacininkų, protestavusių prieš naujas prekybos vaistais įstatymo pataisas.

Pasak AFP reporterio, stebėjusio šį mitingą, jame dalyvavo apie 400 žmonių. „Staiga pasigirdi trenksmas ir didžiulis sprogimas, – sakė jis. – Žmonės puolė bėgti į saugesnę vietą“.

REKLAMA
REKLAMA

Teigta, kad dėl šio išpuolio atsakomybę prisiėmė Talibanas.

Z.Abbasas dar minėjo, kad tarp žuvusiųjų yra du aukšto rango policininkai, vienas jų – buvęs provincijos kovos su teroristais pajėgų viršininkas.

Gelbėjimo tarnybos pareigūnas Deeba Shahnazas sakė naujienų agentūrai AFP, kad vienas žuvusiųjų yra vyresnysis eismo tarnybos pareigūnas, 22 sužeistieji nuvežti į ligonines.

Per televiziją rodytas vaizdas, kaip po stipraus trenksmo žmonės bėga tolyn nuo kylančio dūmų stulpo, kai kurie neša sužeistuosius.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų