REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rudenį vairuotojų bendruomenę gali „drebinti" pasikeitimai

„jei neblaivus vairuotojas padarė avariją, ir jos pasekmės labai liūdnos, turėtų būti atimamos teisės visam laikui"

Premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad siekiant pažaboti nedrausmingus vairuotojus ruošiami teisės aktų projektai, kurie jau rudenį bus teikiami Seimui.

Pasak premjero, vienas siūlomų pakeitimų – grįžti prie baudos balų sistemos, kad nuolatiniai pažeidėjai prarastų vairuotojo pažymėjimą.

„Ruošiami įstatymo projektai, kurie bus pateikti rudenį. Pirmiausia nuspręsta siūlyti Vidaus reikalų ministerijai derinti Administracinių teisės pažeidimų kodekso pakeitimus dėl baudos taškų sistemos įteisinimo. Siekiame grįžti prie baudos taškų, kad piktnaudžiaujantieji nusižengimais būtų baudžiami vairuotojo pažymėjimo atėmimu“, – antradienį interviu Lietuvos radijui sakė premjeras.

Vienas iš siūlymų buvo – jei neblaivus vairuotojas padarė avariją, ir jos pasekmės labai liūdnos, turėtų būti atimamos teisės visam laiku".

REKLAMA
REKLAMA

Komentuodamas situaciją dėl keleto pastarųjų skaudžių eismo įvykių premjeras pabrėžė, jog priemonių kovojant su pažeidėjais imtasi jau šiuo metu: „Sustiprintos policinės priemonės, kiekvieną savaitgalį rengiami reidai, kurių metu stabdomi visi vairuotojai iš eilės ir tikrinamas jų blaivumas.“

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų