REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos apeliaciniame teisme penktadienį baigta nagrinėti rezonansinė jaunos plungiškės Ievos Strazdauskatės nužudymo byla.

Lietuvos apeliaciniame teisme penktadienį baigta nagrinėti rezonansinė jaunos plungiškės Ievos Strazdauskatės nužudymo byla.

REKLAMA

Per šios dienos posėdį ne tik pavyko visoms pusėms pabaigti sakyti baigiamąsias kalbas, bet ir išklausyti atsikirtimus, replikas.

Tad bylos nagrinėjimas yra baigtas, o sprendimą teisėjai ketina skelbti gruodžio pradžioje. Tada paaiškės, ar visiems trims pusbroliams Bieliauskams bus paskirtas įkalinimas iki gyvos galvos. Šiuo metu griežčiausia bausme yra nuteistas tik Leonas Bieliauskas.

Tikisi griežčiausių bausmių

I. Strazdauskaitės artimuosius atstovaujantis advokatas Marius Liatukas po šios dienos posėdžio pasakojo, kad tikisi, jog teismas visiems trims dėl merginos nužudymo teisiamiems asmenims skirs griežčiausias įkalinimo bausmes:

„Tokia yra artimųjų pozicija. Per apeliaciją nepaaiškėjo jokios aplinkybės, kurios verstų abejoti, jog jie nusipelnė įkalinimo iki gyvos galvos. Jokių kabliukų neįžvelgiu, teismas labai dalykiškai, konstruktyviai, laikantis visų procedūrų, išnagrinėjo šią bylą.

REKLAMA
REKLAMA

Man imponuoja, kad nebuvo jokios galimybės užtęsti procesą. Byla sudėtinga ir ilgokai užsitęsė. Šiandien su merginos tėvu perkalbėjome, kad jau beveik 4 metai prabėgo nuo paties nusikaltimo.

REKLAMA

Bet norisi akcentuoti, kad tiek ikiteisminis tyrimas, tiek teismų procesai, viskas vyko sklandžiai, buvo dirbama operatyviai. Labai kvalifikuotai išnagrinėta byla, tad tikimės, kad ir sprendimas bus toks. Per griežtas sprendimas šiuo atveju būti negali.“

Advokato asmeniniu vertinimu, kažkokio gailesčio iš žudikų pusės jis neįžvelgia. Tiesa, abejojama, kad po Apeliacinio teismo sprendimas šioje istorijoje bus padėtas taškas. Mat bent viena iš pusių, tikėtina, pasinaudos galimybe kreiptis į Lietuvos Aukščiausiąjį Teismą.

Pateikti skundai

Primename, kad apeliacinius skundus dėl balandžio 3 dieną Kauno apygardos teismo priimto sprendimo yra pareiškę beveik visos bylos šalys. 

REKLAMA
REKLAMA

Nuosprendį apskundusi Generalinė prokuratūra siekia, kad už įvykdytus nusikaltimus įkalinimas iki gyvos galvos būtų skirtas visiems trims šioje byloje kaltinamiems pusbroliams Bieliauskams. 

Žemesnės instancijos teismo nuosprendžiu trys pusbroliai pripažinti kaltais dėl 2017-aisiais įvykdyto plungiškės I. Strazdauskaitės nužudymo, dviejų plėšimų, turto sunaikinimo bei neteisėto laisvės atėmimo. Teismas Leonui Bieliauskui skyrė laisvės atėmimą iki gyvos galvos, Karoliui Bieliauskui – 17, o Mantui Bieliauskui – 16 metų laisvės atėmimo bausmes.

Šioje byloje taip pat buvo nuteisti marijampolietis Algimantas Stankevičius ir kėdainietis Tomas Zagurskas. Jiems skirtos atitinkamai dvejų metų ir dviejų mėnesių bei dvejų metų laisvės atėmimo bausmės už dalyvavimą plėšime, neteisėtą šaunamojo ginklo turėjimą ir jo panaudojimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apeliaciniam teismui pateiktame skunde prokuratūra prašo T. Zagurskui skirti ketverių metų laisvės atėmimo bausmę, o A. Stankevičių įkalinti keturiems metams ir dvejiems mėnesiams. 

Byloje nukentėjusiaisiais pripažinti I. Strazdauskaitės tėvai, sesė ir buvęs sužadėtinis taip pat prašo skirti maksimalias bausmes dviems iš trijų kaltinamųjų ir priteisti iš viso 400 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimą. 

Kauno apygardos teismas nužudytos merginoms tėvams iš trijų pusbrolių solidariai priteisė 4510 eurų turtinei žalai atlyginti ir po 30 tūkst. eurų kiekvienam neturtinei žalai atlyginti, o nužudytosios seseriai ir sužadėtiniui – po 15 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti.

REKLAMA

Skundus byloje pateikė ir nuteistieji, jie prašo sušvelninti jiems skirtas bausmes. Taip pat sulaukta ir nuteistųjų artimųjų apeliacinio skundo. 

I. Strazdauskaitė 2017 metų kovą išvyko į Vilnių iš tėvų namų Plungėje ir netikėtai dingo. Po kelių intensyvios paieškos dienų jos kūnas rastas Kėdainių rajone.

Teisėsaugos duomenimis, mergina mirtinai sumušta kastuvu.

Įtariama, kad nusikaltimo motyvu tapo prabangus merginos automobilis. Į organizuotą grupę susibūrę kaltinamieji, bylos duomenimis, inscenizavo eismo įvykį, o I. Strazdauskaitei išlipus iš automobilio, ją pagrobė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų