REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo viduryje šalyje įvestas karantinas tapo išbandymu kiekvienam iš mūsų. Daugeliui gyvenimas kone sustojo, o namuose ėmė karaliauti rutina.

Kovo viduryje šalyje įvestas karantinas tapo išbandymu kiekvienam iš mūsų. Daugeliui gyvenimas kone sustojo, o namuose ėmė karaliauti rutina.

REKLAMA

Buvusi dainininkė Marina Bui-Velečkienė prisipažįsta, kad karantino laikotarpis jai ypač sudėtingas. Du vaikus auginanti moteris ištisas dienas laiką leidžia namuose stengdamasi užsiimti vis nauja veikla.

Sunku būti vienai

„Iš pradžių, kai paskelbė karantiną, atrodė nieko tokio, bet ilgainiui pasirodė sunkumai. Stengėmės būti namuose, niekur nevaikščioti, tik dabar sušvelninus sąlygas, leidžiame sau išvažiuoti į gamtą ir kitaip pabūti su vaikais. Man buvo sunku ir sudėtinga su vaikais praleisti 24 valandas per parą.

Auginu dviejų su puse metų vaiką, vienai suktis buityje nėra lengva. Turiu su vaiku užsiimti, gaminti, prižiūrėti buitį ir pati mokytis universitete nuotoliniu būdu. Taip pat ir vyresnė dukra mokosi, iš nieko pagalbos nesulaukiu, turiu viską daryti pati“, – prisipažino Marina.

REKLAMA
REKLAMA

Iš pradžių karantinas Marinai neatrodė toks baisus: „Atrodė smagu, bet vėliau laikas lyg sustojo, įsisuko rutina. Džiaugiausi, kad buvo darželiai, kai vaikas darželyje, galėdavau susitvarkyti savo reikalus. Suderinti mokslus ir vaikų priežiūrą yra sudėtinga, man besimokant reikalinga visiška tyla, o su vaikais to neturėsi, juk jų neuždarysi į kitą kambarį, turi užsiimti. 

REKLAMA

Dabar viskas lengviau, galime išvažiuoti į gamtą, prasiblaškyti, susitikti su kitai vaikučiais.Žinoma, laikomės atstumo. Kitaip negaliu, neturiu pagalbos, turiu viską daryti viena, todėl stengiuosi paįvairinti rutiną.“

Moteris sau sugalvoja įvairiausių veiklų: „Atsirado namų ruoša, sutvarkiau visas spinteles, virtuvę, kiekvieną dieną sugalvoju vis kažką naujo. Tvarkau namus, nesėdžiu vietoje, sugalvoju sau vis naujų darbų. Veiklos namuose yra daug, tuo labiau, kad esu viena su dviem vaikais, todėl vis atsiranda darbų.

Anksčiau, kol vaikas būdavo darželyje, namai buvo tvarkingesni, dabar kai visi esame namie tenka užsiimti namų ruoša. Motyvuoju save, kad greitai viskas pasibaigs ir grįšime į vėžes.“

REKLAMA
REKLAMA

Marina prisipažįsta, kad labiausiai pasiilgsta namuose vyravusio rėžimo: „Labai blogai jaučiuosi, kad jo nebėra, prieš karantiną turėdavome nustatytą rėžimą. Dienomis būdavo viskas suplanuota, vienas vaikas eidavo į mokyklą, kitas į darželį, o aš eidavau sportuoti. Per dieną daug darbų padarydavau, o dabar keliamės bet kada, nėra sporto, sunku viską suderinti.

Nežinau, kaip kitos mamos, bet aš labai daug streso patiriu buityje. Man atrodo, kad lengviau atidirbti ofise ir grįžus namo nieko neveikti, nei visą dieną suktis namuose. Tikriausiai esu pedantiška, nes jei koks lašas kriauklėje ar dėmė, man iškart reikia išvalyti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Griežta mama

Paklausus, kokia Marina yra mama, moteris prisipažino, kad tenka būti griežta: „Esu griežta mama, daug tvarkos reikalauju iš vyresnės dukros. Prašau jos pagelbėti buityje, taip pat palaikyti švarą namuose. Mane tėvai auklėjo, kad mergaitė turi būti tvarkinga, švarus namai ir pati save prižiūrėti. Kadangi ji paauglė, būna daug atsikalbinėjimų ir pykčių, bet vėliau susitaikome, stengiuosi jai paaiškinti, kad man vienai yra sunku. Su vaikais reikia kalbėtis, mokėti prie jų prieiti, viską paaiškinti. 

Nesu iš tų tėvų, kurie savo vaikams piešia ateitį, verčia užsiimti tuo, kas jiems nepatinka. Mano dukra mokosi savarankiškai, atlieka namų darbus, yra atsakinga ir viską padaro iki galo. Nesistengiu jai nieko skiepyti, manau, ji pati turi pasirinkti, kokiu keliu jai eiti. Žinoma, mokslai yra svarbiausi, bet kur stoti ir studijuoti, tai jos pasirinkimas. Esu griežta ties auklėjimu, bet duodu laisvę rinktis. Kiekvienas žmogus yra individualus ir reikia atsižvelgti į jo nuomonę.“

REKLAMA

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad Marina yra ištekėjusi už buvusios „Agurkinių“ grupuotės vadeivos Sauliaus Velečkos.  Moteris jau septynerius metus laukia savo mylimojo sugrįžtančio iš kalėjimo.

„Tai jau yra didesnė dalis laiko, praleisto atskirai, nei kartu. Pusę metų laisvėje džiaugėmės vienas kitu, tačiau daug kas netikėjo, kad tai – tikri jausmai. Buvo žmonių, kurie juokėsi, buvo tų, kurie net lažybas darė, kad išsiskirsime“, – anksčiau naujienų portalui tv3.lt yra sakiusi M. Bui-Velečkienė.

Vis dėlto savo vyro, sugrįžtančio iš įkalinimo įstaigos, Marina yra pasiryžusi laukti tiek, kiek reikės: „Nors žmonės ir kalba, kad pamilau jį nelaisvėje, tačiau tiesa ne tokia: jis nuostabus vyras ir tėvas, rūpestingas draugas ir įdomus pašnekovas, mano gyvenimo mokytojas“, – mintimis apie vyrą dalijosi žinoma moteris.

Savo santykių ir jausmų tvirtumu Marina yra įsitikinusi – jokios negandos jų negali paveikti.

„Labai retai pasitaiko tokių tvirtų jausmų, tačiau nenoriu apie tai kalbėti viešai, reikia tyliai džiaugtis savo laime“, – tikino dainininkė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų