• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Retesnis apsilankymas parduotuvėse, kruopštus pirkinių planavimas ir produktų sąrašo sudarymas – tai tik dalis naujų įpročių, kuriuos karantino metu atrado lietuviai.

Retesnis apsilankymas parduotuvėse, kruopštus pirkinių planavimas ir produktų sąrašo sudarymas – tai tik dalis naujų įpročių, kuriuos karantino metu atrado lietuviai.

REKLAMA

Tokius šiemet atlikto tyrimo rezultatus pastebi prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė. O žinoma tinklaraštininkė Amelija Kuzmarskė, jau seniai įpratusi planuoti pirkinius, dalijasi patarimais, kaip dar greičiau apsipirkti, bei atskleidžia pavasariškos sriubos receptą.

Kruopštesnis pirkinių krepšelio planavimas ir prekių sąrašo sudarymas – jau įprastas tinklaraštininkės A. Kuzmarskės gyvenime. Tris vaikus kartu su vyru auginanti moteris dalijasi patarimais, padėsiančiais kruopščiau planuoti šeimos pirkinius ir apsipirkti dar greičiau.

„Savaitės pirkinių sąrašas prasideda nuo valgiaraščio planavimo. Pirmiausia apžvelgiu, kokių maisto produktų šiuo metu turime ir ką iš jų būtų galima pagaminti, įvertinu turimus maisto likučius, tada įtraukiu trūkstamus pirkinius. Krepšelio planavimas padeda ne tik atsispirti spontaniškiems pirkiniams, bet ir sutaupyti nemažai laiko bei pinigų“, – patirtimi dalijasi A. Kuzmarskė.

REKLAMA
REKLAMA

Norintiems apsipirkti greičiau – žinomos tinklaraštininkės patarimai

Tiems, kurie dar nėra įpratę prie planavimo, Amelija atskleidžia tris svarbiausiais patogaus pirkinių sąrašo elementus, kuriais vadovaujasi pati:

REKLAMA

Suskirstymas į kategorijas. Visus maisto produktus moteris pataria surašyti ne pagal patiekalų ingredientus, bet suskirstyti juos į grupes: daržovės, vaisiai, pieno produktai, kruopos. Taip neklaidžiosite tarp parduotuvės lentynų ir sutaupysite nemažai laiko.

Eiliškumas. Dar vienas patarimas, padėsiantis nesiblaškyti – kategorijų surašymas pagal parduotuvės išdėstymą. Pavyzdžiui, jei jūsų pamėgtoje prekybos vietoje pirmiausia stovi daržovių lentynos, nuo šios kategorijos maisto produktų ir reikėtų pradėti.

REKLAMA
REKLAMA

Prieinamumas ir patogumas. Planuodama savaitės pirkinių krepšelį tinklaraštininkė naudojasi mobiliuoju telefonu. Todėl kad ir kur būtų, atsiminusi, jog namuose trūksta kurio nors produkto, gali jį greitai ir patogiai pridėti.

Nauji apsipirkimo įpročiai – neišnyks

„Pastaruosius metus stebime išaugusį pirkėjų dėmesį higienai ir saugiam apsipirkimui. Nors kai kurie žmonių elgsenos  pokyčiai prekybos vietose  iš dalies buvo priverstiniai, vis dėlto jie atnešė ir teigiamų pasekmių. Pirkinių planavimas, sąrašo sudarymas, arčiau namų esančių parduotuvių pasirinkimas bei retesni apsilankymai prekyvietėse leido sutaupyti nemažai laiko ir kaštų“, – pranešime spaudai sako V. Budrienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Net 70 proc. tyrime dalyvavusių žmonių yra pasiryžę tęsti naujai susiformavusius apsipirkimo įpročius ir po karantino. Komunikacijos vadovės manymu, grįžę į normalų gyvenimo tempą žmonės dar labiau vertins laiko taupymą, todėl tikėtina, kad įprotis rečiau lankytis prekybos vietose bei apsipirkti daugiau ir greičiau ne tik niekur nedings, bet ir kiek išaugs. Palyginti su priešpandemine situacija, jau dabar 62 proc. žmonių apsiperka rečiau, o 56 proc. vieno apsilankymo metu – gausiau.

REKLAMA

Dar viena laiką ir pinigus taupanti tendencija, kuri neišnyks pasibaigus karantinui, – kruopštesnis pirkinių planavimas. Visada ar bent kartais su prekių sąrašu į parduotuves įžengia 80 proc. apklaustųjų. Kiekvieno apsipirkimo metu su sąrašu atvyksta daugiau nei trečdalis (34 proc.), o iki karantino tokį įprotį teturėjo 25 proc. lietuvių. Prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės teigimu, tikėtina, kad ir po karantino krepšelį planuojančių pirkėjų skaičius augs.

REKLAMA

Amelijos pavasariškas „Baltų šaltibarščių“ receptas

2 porcijoms šaltibarščių reikės: 2 kiaušinių; 3 trumpavaisių agurkų; 5–6 didesnių ridikėlių; Ryšulėlio svogūnų laiškų; Skiltelės česnako; Saujos smulkintų krapų; 600 ml riebaus kefyro; 1–2 šaukštelių obuolių acto; Druskos.

Išvirkite kiaušinius: įdėkite juos šaukštu į jau verdantį vandenį (taip kiaušiniai lengviau nusilups) ir pavirkite dar 8 min. Trynys  bus dar šiek tiek minkštas ir kreminės konsistencijos. Jei norėtumėte kiaušinius susmulkinti ir įmaišyti į sriubą, o ne patiekti ant sriubos viršaus perpjautus pusiau, tada virkite juos ilgiau, apie 10 min. Praėjus virimo laikui, iškart nupilkite karštą vandenį ir atvėsinkite kiaušinius kuo šaltesniu vandeniu iš čiaupo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Agurkus supjaustykite nedideliais kubeliais, ridikėlius šiaudeliais, svogūnų laiškus susmulkinkite peiliu arba sukarpykite žirklėmis. Susmulkintas daržoves dėkite į dubenį, kuriame maišysite sriubą.

Ant smulkintų krapų atskirame dubenėlyje užberkite gerą žiupsnį druskos ir leiskite krapams pastovėti kelias minutes, kol jie išskirs sultis bei pradės stipriau kvepėti. Į dubenį su pjaustytomis daržovėmis dėkite išspaustą česnaką ir krapus. Užpilkite kefyru ir pagardinkite šaukšteliu obuolių acto. Paragaukite, jei trūks druskos ar acto – pridėkite. Patiekite iškart su karštomis virtomis arba keptomis šviežiomis bulvytėmis. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų