REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Darbo partijos narys Antanas Guoga teigia atsisakantis Seimo nario mandato, kadangi su Darbo partija nepavyks įgyvendinti rinkiminių pažadų. Tačiau pasitraukimo priežastis gali būti ir kita.

Darbo partijos narys Antanas Guoga teigia atsisakantis Seimo nario mandato, kadangi su Darbo partija nepavyks įgyvendinti rinkiminių pažadų. Tačiau pasitraukimo priežastis gali būti ir kita.

REKLAMA

Kaip skelbia naujienų portalas LRT.lt, verslininkas kanadiečių įmonės „Cypherpunk Holdings Inc“ internetinėje svetainėje ir dokumentuose vis dar yra nurodomas jos vadovu. Vis dėlto A. Guoga tvirtina, kad iš įmonės valdymo pasitraukė dar prieš tapdamas Seimo nariu, o dabar yra tik jos akcininkas.

Kartu su Darbo partija į Seimą patekęs verslininkas A. Guoga antradienį nurodė paliekantis parlamentą ir Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) paprašė nuo sausio 14 dienos panaikinti mandatą.

Vis dėlto kyla abejonių, ar A. Guoga iš Seimo traukiasi dėl jo įvardintų priežasčių. Parlamentaras internetinėje įmonės „Cypherpunk Holdings Inc“ svetainėje yra nurodomas, kaip įmonės vadovas, nors Seimo narys negali gauti jokio kito atlyginimo, išskyrus atlyginimą už kūrybinę veiklą.

REKLAMA
REKLAMA

„Cypherpunk Holdings Inc“ – tai Kanadoje įkurta įmonėje, listinguojama Kanados vertybinių popierių biržoje, užsiimanti kriptovaliutų investavimu.

REKLAMA

Po pietų A. Guoga savo feisbuko paskyroje įdėjo paaiškinimą, kad jo veikla įmonėje yra sustabdyta.

„Kad nereikėtų kurti sąmokslo teorijų, ten kur jų tiesiog nėra. Visus nuraminsiu. Nuo pat ryto pradėjo skambinti ir rašyti Lietuvos žurnalistai. Klausia, ar mano sprendimas trauktis iš Seimo yra todėl, kad aš vis dar vadovauju įmonei „Cypherpunk Holdings Inc“ ir pažeidžiu Seimo statutą?

Tai labai aiškiai atsakau, kad dar iki tampant seimo nariu, mano veikla šioje įmonėje yra sustabdyta neterminuotam laikotarpiui. Taip, kaip reikalauja Lietuvos įstatymai. Angliškai, tai vadinasi on „requested leave“. Turiu visus tą patvirtinančius dokumentus.

REKLAMA
REKLAMA

Ši įmonė yra holdingas ir užsiima investavimu. Aš esu jos savininkas. Investavau į šią įmonę, kaip ir į daugelį kitų. Esu investavęs į apie 100 įmonių visame pasaulyje.

Labai gerai išmanau šią sritį ir tikrai esu padaręs daug sėkmingų investicijų. Sukūręs daug gerų projektų. Džiaugiuosi, kad nebebūdamas Seimo nariu vėl galėsiu užsiimti šia man patinkančia veikla. Duoti rezultatus ir dalintis sėkme su kitais.

Kai norėjau tapti Seimo nariu, buvo kuriamos sąmokslo, kad negaliu kandidatuoti, nes turiu Australijos pilietybę. Reikėjo įrodinėti dokumentais, kad taip nėra. Kur dabar tie didieji kritikai, kurie tuo metu rašė ir šaukė? Sėdi krūmuose“, – rašė A. Guoga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų