REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmasis birželio savaitgalis žymi ne tik prasidėjusią vasarą, bet ir pirmąją vasarišką šventę – Tėvo dieną. Siūlome išsirinkti sau tinkamą maršrutą ir praleisti dieną su mylimu tėčiu.

Pirmasis birželio savaitgalis žymi ne tik prasidėjusią vasarą, bet ir pirmąją vasarišką šventę – Tėvo dieną. Siūlome išsirinkti sau tinkamą maršrutą ir praleisti dieną su mylimu tėčiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Medžių lajų takas Anykščiuose

Tai vienintelis ne tik Baltijos šalyse, bet ir Rytų Europoje. Takas prasideda netoli Puntuko akmens. Medžių lajų takas nuo žemės pamažu kyla iki 21 metro ties medžių laja. Takas medžių lajų viršūnėmis vingiuoja 300 metrų. Toliau galima lipti aukštyn į 35 metrų aukščio bokštą, iš kur galima apžvelgti Anykščių šilelį.

REKLAMA

Labanoro regioninio parko apžvalgos bokštas

Tai aukščiausias apžvalgos bokštas Lietuvoje. Jo aukštis – 36 m. Pirmą kartą Lietuvoje turėsite galimybę savo akimis iš paukščio skrydžio išvysti Siesarties hidrografinį draustinį ir vaizdingiausio Aukštaitijoje miškingo ežeringo kraštovaizdžio etaloną – pasižymintį unikaliais pusiasaliais, salomis, retų rūšių augalais, gyvūnais bei kitomis gamtos vertybėmis – Lakajų kraštovaizdžio draustinį, apimantį Baltųjų ir Juodųjų Lakajų ežerų duburius.

REKLAMA
REKLAMA

Pakruojo dvaras

Šis dvaras pateko tarp 18 patraukliausių turizmo vietovių Europoje. Klasicistinio stiliaus dvaras Šiaurės Lietuvos krašte, garsėjančiame aludarystės tradicijomis bei bajorų virtuve, dešiniajame Kruojos upės krante yra patekęs į Rekordų knygą kaip didžiausias iki šių dienų išlikęs dvaro pastatų kompleksas mūsų šalyje.

Varnikų pažintinis takas

Pažintinio tako ilgis – 3,5 km. Take įrengta 10 informacinių stotelių, kur aprašomas besikeičiantis kraštovaizdis bei čia randamos augalų ir gyvūnų rūšys, kelios poilsio vietos su suoleliais, keletą pavėsinių ilgesniam atokvėpiui. Dalis tako yra medinis, likęs - gruntinis miško takelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pakeliui lydi krypties rodyklės, padėsiančios nepasiklysti.

Kadagių slėnis

Tai botaninis draustinis Arlaviškių kaimo (Taurakiemio sen., Kauno raj.) pakrašty, stačiame Nemuno kilpos šlaite apaugęs paprastaisiais kadagiais. Išskirtinė kadagyno ypatybė yra oro grynumas, nes kadagys – vienintelis augalas Lietuvoje, išskiriantis ypatingai daug dezinfekuojančių ir gydančių medžiagų.

Kadagių slėnio viršutinėje dalyje, ant skardžio krašto įrengtas pažintinis pėsčiųjų takas. Visas takas yra 1,3 km ilgio, tame tarpe – 501 m pakylėto lentinio tako. Už jo prasideda įprastas miško takelis, supamas prieš 50 metų pasodinto miško želdinių juostos.

REKLAMA

Sartų ežero apžvalgos bokštas

Sartų ežero apžvalgos bokštas stovi Baršėnų kaime, Rokiškio rajone, Sartų regioninio parko teritorijoje. 2006 m. jis pastatytas privačiomis lėšomis. Sartų ežero apžvalgos bokštas yra 33 metrų aukščio.

Akmenų rūžos pažintinis takas

Tytuvėnų regioniniame parke Užpelkių botaniniame zoologiniame draustinyje atidaromas Akmenų rūžos (ruožo) pažintinis takas, kuris unikalus ne tik gamtine, bet ir menine prasme. Garsūs Lietuvos skulptoriai iš akmenų sukūrė originalias skulptūras ir instaliacijas. Akmenų rūžos pažintinio tako ilgis apie 1,3 km.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų