kuminas
                    Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „kuminas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „kuminas“.
            
 Receptas. Orkaitėje kepta lašiša
                                INGREDIENTAI:    3   česnakų    1/3 arbatinio šaukštelio   juodųjų pipirų (malti)    700 gramų   lašišų    1 arbatinis šaukštelis   druskos    100 gramų   sviesto    0.5 arbatinio šaukštelio   baltųjų pipirų (malti)    1 sauja   žalumynų (čiobreliai, rozmarinas, petražolės)    0.5 arbatinio šaukštelio   kumino (maltas)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Žuvį gerai išbalome, nuplauname, nupjauname galvą ir įtriname išspaustu česnaku, druska, pipirais, kuminu bei žalumynais.
                            
 Receptas. Veganiški kepsneliai
                                Šie kepsneliai puikiai tinka žmonėms, kurie netoleruoja glitimo, tačiau patinka visiems. Kepsnelius galima formuoti įvairiais pavidalais, valgyti kaip suvožtinius ar kaip šiltą patiekalą su padažu bei garnyru. Recepto autorė - L. Kozlovienė.
                            
 Receptas. Troškinti kiaulienos kukulaičiai su ryžiais
                                INGREDIENTAI:    2   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    1 arbatinis šaukštelis   muskato (maltas)    šiek tiek   petražolių (smulkintos)    400 gramų   pomidorų pastos (konservuoti savo sultyse)    100 gramų   ryžių    1 vienetas   svogūnų    350 gramų   kiaulės faršo    šiek tiek   druskos    šiek tiek   aliejaus    1 litras   sultinio (daržovių)    1 arbatinis šaukštelis   kumino (maltas)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Kiaulienos faršą sumaišome su pakepintu susmulkintu svogūnu, išspaust...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Receptas. Koldūnai su sojos faršu ir daržovėmis
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    180 gramų   kopūstų    1 vienetas   morkų    80 gramų   sojos (faršas)    0.5 vieneto   svogūnų    2 stiklinės   kvietinių miltų    šiek tiek   alyvuogių aliejaus ((kepimui))    1 stiklinė   vandens    šiek tiek   druskos    1 vienetas   sultinio (daržovių, kubelis)    šiek tiek   kumino (maltas)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Pradėjau koldūnų gaminimą nuo tešlos, kadangi esu skaičiusi, jog reikia pagamintą tešlą trumpam palikti brinkti.
                            
 Receptas. Kiaulienos šašlykų receptas
                                INGREDIENTAI:    5   česnakų    1 arbatinis šaukštelis   juodųjų pipirų (malti)    1.5 kilogramo   kiaulienos    125 mililitrai   apelsinų sulčių    2 arbatiniai šaukšteliai   druskos    2 arbatiniai šaukšteliai   kumino (sėklos)    1 valgomasis šaukštas   citrinos žievelės (tarkuota)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Pasiruoškite mėsos marinatą: sutrinkite česnaką, įmaišykite druską, pipirus, apelsinų ir citrinų sultis, žievelę ir kuminą.  Susmulkinkite mėsą į nedidelius kubelius.
                            
 Receptas. Daržovių ragu
                                INGREDIENTAI:    2 valgomieji šaukštai   morkų    2 skiltelės   česnakų    šiek tiek   druskos    0.5 arbatinio šaukštelio   gvazdikėlių (malti)    2 valgomieji šaukštai   petražolių (smulkintos)    1 arbatinis šaukštelis   sojos padažo    0.5 arbatinio šaukštelio   kumino    1 arbatinis šaukštelis   vyno acto    3 vienetai   kopūstų (žiedinis (žiedeliai))    1 vienetas   salierų (kotas)    šiek tiek   pipirai    Paruošimo laikas: Apie 1 val.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Receptas. Aviena jogurto marinate
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   citrinų (sultys)    7   česnakų (smulkinti)    2 valgomieji šaukštai   imbierų (smulkintas)    1 valgomasis šaukštas   juodųjų pipirų    1 valgomasis šaukštas   kalendrų    200 gramų   jogurto (natūralus)    1 vienetas   čili pipirų (pipiras, susmulkintas)    400 gramų   avienos    4 saujos   mėtų (lapeliai, smulkinti)    1 valgomasis šaukštas   kumino     PARUOŠIMO BŪDAS:   Visus marinatui skirtus ingredientus sumaišykite.
                            
 Receptas. „Turtingi sumuštinukai“
                                INGREDIENTAI:    3/4 stiklinės   alyvuogių (juodosios, smulkintos)    2 vienetai   avokadų    2 vienetai   pomidorų pastos    8 vienetai   forminės duonos (riekės)    0.5 stiklinės   majonezo    500 gramų   dešros (kalakutienos)    1/4 arbatinio šaukštelio   druskos    1/3 stiklinės   grietinės    0.5 arbatinio šaukštelio   čili pipirų (milteliai)    3/4 stiklinės   sūris (Čederio, tarkuotas)    3/4 stiklinės   sūris (kietas (pvz.
                            
 Receptas. Makaronai įdaryti mėsos padažu (bolognesse)
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų (Bolognesse padažui)    1 vienetas   morkų (Bolognesse padažui)    1 vienetas   svogūnų (Bolognesse padažui)    500 gramų   kiaulės faršo (Bolognesse padažui)    50 gramų   kvietinių miltų (Bešamelio padažui)    500 mililitrų   pieno (Bešamelio padažui)    150 mililitrų   pieno (Bolognesse padažui)    400 gramų   pomidorų sulčių (Bolognesse padažui)    400 gramų   makaronų (Canelloni)    1 sauja   pieno (Bešamelio padažui)    šiek tiek   druskos (Bešam...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
   
  Receptas. Kepta višta su citrina ir česnaku
                                Receptas labai paprastas, bet yra viena nedidelė paslaptis, kodėl vištiena, kepama pagal šį receptą išlieka itin sultinga. Dažniausiai visus prieskonius ar marinatus įtriname ant vištos odelės ir prieš kepimą vištieną reikia pamarinuoti bent kelias valandas ar, geriausia, žinoma, pernakt, kad visi skoniai kuo geriau įsigertų.
                            
 Receptas. Višta su perlinių kruopų, granatų bei jautienos įdaru
                                INGREDIENTAI:    3   česnakų    šiek tiek   granatų (sėklos)    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    1 arbatinis šaukštelis   kalendrų (sėklos)    šiek tiek   kalendrų (šviežia)    2 valgomieji šaukštai   kalendrų (šviežia, smulkinta)    1 vienetas   svogūnų    500 gramų   vištiena    350 gramų   jautienos faršo    6 valgomieji šaukštai   alyvuogių aliejaus    2 valgomieji šaukštai   perlinių kruopų    šiek tiek   druskos    3 valgomieji šaukštai   aliejaus (augalinis)    3 valgomieji šaukštai ...
                            
 Receptas. Jautienos kepsnys su krienų chimichurri padažu
                                INGREDIENTAI:    1   česnakų    1/4 arbatinio šaukštelio   juodųjų pipirų (malti)    1 valgomasis šaukštas   krienų    3/5 stiklinės   petražolių (smulkintos)    500 gramų   jaučio kumpio    2 arbatiniai šaukšteliai   alyvuogių aliejaus    2 valgomieji šaukštai   vandens    šiek tiek   druskos    1 arbatinis šaukštelis   kumino (maltas)    2 valgomieji šaukštai   svogūnų laiškų (smulkinti)    1 valgomasis šaukštas   vyno acto (raudonasis)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Chimichurri padažui viename dubeny...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Vištienos pyragas
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų    2 vienetai   morkų    100 gramų   žirnių (šaldyti)    400 gramų   vištos filė    2 vienetai   kiaušinių (dideli)    220 gramų   kvietinių miltų    1 stiklinė   kefyro    4 valgomieji šaukštai   vandens    75 gramai   pieno    šiek tiek   druskos    2 valgomieji šaukštai   aliejaus    šiek tiek   sviesto    2 valgomieji šaukštai   grietinės    0.5 arbatinio šaukštelio   prieskonių (oržragė)    0.5 arbatinio šaukštelio   kumino    šiek tiek   raudonėl...
                            
 Receptas. Tobulieji falafeliai su jogurtiniu padažu
                                Dalinosi receptu, pagal kurė iškepsite net 30 gardžiųjų falafelių kotletukų. Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.com Matavaimui naudojau 200 ml stiklinę.
                            
 Receptas. Vištienos, bulvių ir avinžirnių meksikietiškas "čili"
                                Šitas "čili" tikrai užkaitins ir burną ir visą kūną. Jam pagaminti daug laiko nereikia, tad aštri ir meksikietiška vakarienė tampa tiesiog tobula itin aštraus maisto mėgėjams. O ir greita vakarienė garantuota. Neturint Chalapos paprikų galima jas pakeisti įprastomis čili ar marinuotomis Lombardi. Būtent šitame patiekale ir naudojau marinuotas Lombardi paprikas.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Kepti sparneliai pagal Jolitą
                                INGREDIENTAI:    3   česnakų    šiek tiek   imbierų (2 cm)    1 valgomasis šaukštas   medaus    1 kilogramas   vištienos sparnelių (apie)    2 valgomieji šaukštai   sojos padažo    šiek tiek   druskos    2 valgomieji šaukštai   sazemų aliejaus    0.5 arbatinio šaukštelio   kumino (maltas)    0.5 arbatinio šaukštelio   žolelių ir česnakų mišinio    0.5 arbatinio šaukštelio   maltos saldžiosios paprikos    Paruošimo laikas: Apie 5 min.
                            
 Receptas. Argentinietiškas padažas „Salsa golf“
                                INGREDIENTAI:    0.5 vieneto   svogūnų    1 vienetas   kiaušinių    1 ir 1/4 stiklinės   saulėgrąžų aliejaus    10 valgomųjų šaukštų   pomidorų padažo    šiek tiek   druskos    0.5 arbatinio šaukštelio   kumino     PARUOŠIMO BŪDAS:   Sudėti į vieną indą žalią kiaušinį, kuminą, susmulkintą svogūną bei citrinų sultis ir gerai sutrinti iki vientisos masės. Tuomet į masę nuolat maišant supilti aliejų ir maišyti, kol masė pradeda tirštėti.
                            
 Receptas. Vištienos šašlykai
                                INGREDIENTAI:    1 valgomasis šaukštas   cinamono    4   česnakų    šiek tiek   imbierų (maltas)    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    1 valgomasis šaukštas   kalendrų    2 valgomieji šaukštai   paprikų (malta)    2 kilogramai   vištos filė    250 gramų   jogurto (natūralus, be priedų)    šiek tiek   druskos    šiek tiek   kvapiųjų pipirų (malti)    1 arbatinis šaukštelis   ciberžolės    1 valgomasis šaukštas   kumino (sėklos)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Vištienos filė supjausčiau kubeliais ir sud...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Meksikietiškos vištienos salotos
                                Su meksikietiškomis salotomis galima labai šauniai improvizuoti, atitinkamai kokių produktų turite po ranka. Šios salotos puikiai tiks pietums darbe ar iškylai gamtoje. Vištieną galite kepti ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje, arba tiesiog lauke, ant griliaus. Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.
                            
 Receptas. Maltos mėsos kotletai su kuminais ir raudonuoju padažu (Σουτζουκάκια)
                                Kuminas šiame patiekale groja pirmuoju smuiku ir yra patiekalo pagrindinis akcentas. Be jo šis patiekalas tiesiog netektų prasmės.  
 INGREDIENTAI:    400 gramų   kiaulės faršo    80 mililitrų   raudonojo vyno (sausas)    2 riekės   duonos    2 skiltelės   česnakų (smulkinti)    1 saujelė   petražolių (smulkintos)    1 arbatinis šaukštelis   kumino (maltas)    1 žiupsnelis   jūros druskos    1 žiupsnelis   malti juodieji pipirai    Padažui:     200 gramų   konservuotų pomidorų    3 valgomieji ša...
                            
 Receptas. Greitasis čili troškinys
                                INGREDIENTAI:    1 arbatinis šaukštelis   cinamono    5   česnakų    1 arbatinis šaukštelis   čiobrelių (ir raudonėliai)    šiek tiek   juodųjų pipirų (šviežiai grūsti)    1 arbatinis šaukštelis   kakavos    1 arbatinis šaukštelis   kalendrų    2 vienetai   morkų    2 vienetai   paprikų    400 gramų   pomidorų pastos (konservuoti be odelių)    3 vienetai   svogūnų    150 gramų   kiaulienos kumpio    300 gramų   kiaulės faršo (naminis)    6 valgomieji šaukštai   alyvuogių aliejaus    200 gramų   ...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Lauko kepsnių receptas
                                INGREDIENTAI:    2   česnakų    2 arbatiniai šaukšteliai   medaus    4 vienetai   svogūnų    1 kilogramas   jautienos    50 mililitrų   vandens    2 valgomieji šaukštai   druskos    125 mililitrai   aliejaus    1 arbatinis šaukštelis   čili pipirų (milteliai)    1 arbatinis šaukštelis   kumino (sėklos)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Vandenyje ištirpiname druską. Įmaišome aliejų, citrinos sultis, čili ir medų.  Ant jautienos (su kaulu) sudedame česnako skilteles, svogūnų žiedelius ir kumino sėklas.
                            
 Receptas. Jautienos guliašas
                                INGREDIENTAI:    800 gramų   bulvių    šiek tiek   juodųjų pipirų    2 vienetai   morkų    1 vienetas   paprikų    800 gramų   pomidorų pastos (konservuoti)    2 vienetai   svogūnų    1 kilogramas   jautienos    200 gramų   raudonojo vyno (sausas)    šiek tiek   druskos    šiek tiek   prieskonių (jautienai)    1 vienetas   čili pipirų    1 sauja   žalumynų    šiek tiek   kumino     PARUOŠIMO BŪDAS:   Jautieną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite keptuvėje apie 5-10 min.
                            
 Receptas. Xinjiang ėriena
                                Tai gerai žinomas Kinijos virtuvės patiekalas. Jei turite galimybę gauti Shaoxing vyno, patiekalas bus unikalesnis. Šį vyną galima pakeisti įprastu vynu arba ryžių mirin. Šis patiekalas yra aštrokas dėl aitriosios paprikos miltelių, bet ne per daug. Jei norisi daugiau aštrumo, dėti daugiau šių miltelių. Šis patiekalas puikiai tiks tiek vakarienei, tiek pietums. Kuminas suteiks išskirtinį kvapą ir kvepės ne tik patiekalas, bet ir visi namai.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Jautienos ritinėliai su priedais
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   čiobrelių    2 vienetai   morkų    šiek tiek   petražolių    1 vienetas   svogūnų    500 gramų   jautienos faršo    200 gramų   jaučio kumpio (vytintas)    5 vienetai   kiaušinių    80 gramų   pieno (tarkuotas)    šiek tiek   druskos    šiek tiek   aliejaus ((kepimui))    šiek tiek   prieskonių    2 valgomieji šaukštai   sūris (grietinėlės (pvz.
                            
 Receptas. Saldžių bulvių ir pupelių buritos
                                INGREDIENTAI:    1 pakelis   tortilijos    600 gramų   bulvių (saldžios)    1 vienetas   svogūnų (raudoni)    20 gramų   kalendrų (šviežia)    2 skardinės   pupelių (raudonosios )    70 gramų   špinatų    1 arbatinis šaukštelis   prieskonių (saldžiųjų paprikų)    2 arbatiniai šaukšteliai   prieskonių (rūkytos paprikos)    1 arbatinis šaukštelis   kumino (maltas)    2 arbatiniai šaukšteliai   paprikų (aitrioji)    2 arbatiniai šaukšteliai   raudonėlių (džiovintas)    3 valgomieji šaukštai   alyvu...
                            
 Receptas. Šašlykai (tikri, skanūs)
                                INGREDIENTAI:    3 kilogramai   kiaulienos (sprandinė)    4 žiupsneliai   druskos    15 vienetų   pipirai (juodieji, stambiai malti)    15 vienetų   kalendrų    1 arbatinis šaukštelis   bazilikų    1 arbatinis šaukštelis   kumino    2 lapai   laurų lapų (lapai)    1 arbatinis šaukštelis   paprikų (raudona, malta)    9 galvos   svogūnų    5 valgomieji šaukštai   aliejaus (saulėgrąžų)    1 vienetas   citrinų    Paruošimo laikas: Apie 1 val.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Trinta žiedinių kopūstų sriuba
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų (šviežiai malti)    šiek tiek   krapų    1 vienetas   svogūnų    120 mililitrų   grietinėlės    šiek tiek   sūris (tarkuotas)    šiek tiek   druskos    šiek tiek   aliejaus    600 mililitrų   sultinio (daržovių)    800 gramų   žiedinių kopūstų    2 arbatiniai šaukšteliai   kumino     PARUOŠIMO BŪDAS:   Į puodą įpilkite šiek tiek aliejaus ir keletą minučių pakepinkite jame susmulkintą svogūną bei kuminą.
                            
 Receptas. Tibetietiška jautienos sriuba "Thupka"
                                INGREDIENTAI:    1   česnakų    1   imbierų    šiek tiek   juodųjų pipirų    1 vienetas   laurų lapų (lapai)    1 vienetas   paprikų (aitrioji)    0.5 arbatinio šaukštelio   petražolių    5 vienetai   pomidorų pastos (konservuoti)    1 vienetas   svogūnų    2 saujos   špinatų    300 gramų   jautienos    1 valgomasis šaukštas   sojos padažo    150 gramų   makaronų    0.5 arbatinio šaukštelio   druskos    2 valgomieji šaukštai   aliejaus    0.5 arbatinio šaukštelio   ciberžolės    0.5 arbatinio ša...
                            
 Receptas. Grilyje kepti kiaulienos šonkauliai
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   česnakų    0.5 arbatinio šaukštelio   juodųjų pipirų (malti)    1 arbatinis šaukštelis   rozmarino    1 kilogramas   kiaulienos (su kaulu)    5 valgomieji šaukštai   alyvuogių aliejaus    1 arbatinis šaukštelis   druskos    1 arbatinis šaukštelis   kumino    5 valgomieji šaukštai   vyno acto     PARUOŠIMO BŪDAS:   Supjaustome mėsą.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Kepti šonkauliukai
                                INGREDIENTAI:    5   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų    1 kilogramas   kiaulienos šonkaulių    4 valgomieji šaukštai   acto (Balzamiko)    šiek tiek   druskos    4 valgomieji šaukštai   aliejaus    1 arbatinis šaukštelis   kumino    šiek tiek   rozmarino    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Visus ingredientus (išskyrus šonkauliukus:) sumaišome dubenyje. Šiame marinate apvoliojame šonkauliukus ir dedame į maišą.
                            
 Receptas. Grilyje kepti jautienos kepsniai su kiaušiniu
                                INGREDIENTAI:    12   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    2 stiklinės   ryžių    1 kilogramas   jaučio kumpio    6 vienetai   kiaušinių    6 saujos   bulvyčių fry    šiek tiek   druskos    šiek tiek   aliejaus    1 valgomasis šaukštas   kumino (maltas)    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Supjaustykite jautieną į 6 riekes ir pamuškite jas plaktuku.
                            
 Receptas. Aštrus afrikietiškas vištienos troškinys
                                Tai egzotiškas ir aštrus Afrikos patiekalas. Mano nuomone, kalendros (tiek šviežios, tiek maltos) yra pačios nuostabiausios žolelės pasaulyje, nes jos bet kuriam patiekalui suteikia nepakartojamą aromatą ir skonį, tad jų galima dėti ir daugiau nei vieną žiupsnelį. Vištieną galima pjaustyti norimo dydžio kubeliais ir naudoti šlauneles ar blauzdeles pagal norą. Prie šio egzotiško aromato taip pat prisideda imbieras ir kuminas.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Pikantiški keksiukai iš kuskuso kruopų
                                INGREDIENTAI:    1 valgomasis šaukštas   cukraus    1 arbatinis šaukštelis   kalendrų (malta)    3 vienetai   kiaušinių    230 gramų   kvietinių miltų    120 mililitrų   vandens (verdantis)    šiek tiek   druskos    4 valgomieji šaukštai   aliejaus    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    100 gramų   kuskuso (kruopos)    1 arbatinis šaukštelis   kumino (maltas)    2 arbatiniai šaukšteliai   citrinos žievelės (tarkuota)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Pirmiausia užpilame kuskuso kruopas verdančiu va...
                            
 Receptas. Kubietiškas jautienos kepsnys
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   apelsinų (tarkuota žievelė)    1 vienetas   citrinų (tarkuota žievelė)    15   česnakų    1 arbatinis šaukštelis   juodųjų pipirų    350 gramų   jaučio kumpio    2 arbatiniai šaukšteliai   druskos    1 vienetas   žaliųjų citrinų (tarkuota žievelė)    2 arbatiniai šaukšteliai   kumino (arba kmynai)    0.5 stiklinės   sulčių (apelsinų)    0.5 stiklinės   sulčių (citrinų)    0.5 stiklinės   sulčių (laimo)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Sumaišome marinatą iš cielų česnakų skilt...
                            
 Receptas. Tortilijų suktinukai su jautiena
                                INGREDIENTAI:    3   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų    2 vienetai   svogūnų    650 gramų   jaučio kumpio (virtas)    4 valgomieji šaukštai   jelapenų (susmulkinti)    šiek tiek   druskos    šiek tiek   aliejaus (augalinis)    10 vienetų   tortilijos    1/4 arbatinio šaukštelio   kumino (maltas)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Smulkiai supjaustykite su prieskoniais virtą jautienos. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite susmulkintus svogūnus, česnaką bei jautienos kumpį.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Jogurte marinuoti šašlykai
                                INGREDIENTAI:    6   česnakų    1 arbatinis šaukštelis   imbierų (maltas)    1 valgomasis šaukštas   juodųjų pipirų (malti)    1 valgomasis šaukštas   kalendrų    1 kilogramas   kiaulės prandinės    200 mililitrų   jogurto    1 arbatinis šaukštelis   čili pipirų (malti)    1 sauja   mėtų (lapeliai)    1 valgomasis šaukštas   kumino (sėklos)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Mėsos gabaliukus sumaišome su imbieru, kalendra, kuminu, pipirais, čili, smulkintu česnaku, mėtos lapeliais.
                            
 Receptas. Aitrūs riešutai su žolelėmis
                                INGREDIENTAI:    1 valgomasis šaukštas   cukraus    2 valgomieji šaukštai   alyvuogių aliejaus    250 gramų   riešutų    3 valgomieji šaukštai   kumino (ir pipirai, SANTA MARIA skrudinti, malūnėlyje)    1 valgomasis šaukštas   rozmarino    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Įkaitinkite orkaitę iki 150°C temperatūros. Riešutus sudėkite į metalinį indą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite SANTA MARIA rozmariną ir kepkite, kol pajusite stiprų aromatą.
                            
 Receptas. Egzotiška vištiena kokosų piene
                                INGREDIENTAI:    3   česnakų    šiek tiek   imbierų (šviežias)    1 arbatinis šaukštelis   kalendrų (malta)    1 arbatinis šaukštelis   kardamono (maltas)    50 gramų   slyvų (džiovintos)    1 vienetas   svogūnų    3 valgomieji šaukštai   aliejaus    1 vienetas   čili pipirų (pipiras)    400 mililitrų   kokosų (pienas)    1 vienetas   žaliųjų citrinų    1.5 kilogramo   vištienos kulšelių    1 arbatinis šaukštelis   kumino (sėklos)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Paimkite keptuvę, įkaitinkite joje aliejų ...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Marokietiškas troškinys su kuskusu
                                Šis patiekalas yra tradicinio tadžino kitokia versija. Nors tradiciškai tadžinui naudojama aviena, ją galima pakeisti kitokia mėgstama mėsa. Aš pasirinkau kalakutieną, nes ji yra gerokai raudonesnė nei vištiena ir estetiškai geriau atrodo su kuskusu. Citrinų žievelės ir mėtų lapeliai suteikia kuskusui ypatingą skonį - burnoje liks lengvai šaldantis, gaivus skonis. O kuminas mėsai suteikia egzotišką skonį ir kvapą.
                            
 Receptas. Kubietiška jautiena
                                INGREDIENTAI:    4   česnakų    1 arbatinis šaukštelis   juodųjų pipirų (malti)    800 gramų   jautienos    150 mililitrų   apelsinų sulčių    2 arbatiniai šaukšteliai   druskos    2 arbatiniai šaukšteliai   kumino (sėklos arba kmynai)    1 arbatinis šaukštelis   citrinos žievelės (smulkiai tarkuota)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Sutriname česnakus ir sumaišome su druska, pipirais, citrinos žievele ir kuminu.  Šiuo prieskonių mišiniu įtriname jautieną.  Mėsą užpilame apelsinų ir citrinų sultimis.
                            
 Receptas. Tandoori vištiena
                                INGREDIENTAI:    1 valgomasis šaukštas   cinamono (marinatui)    1 vienetas   citrinų (marinatui)    4   česnakų (marinatui)    šiek tiek   imbierų (maltas, marinatui)    šiek tiek   juodųjų pipirų (marinatui)    1 valgomasis šaukštas   kalendrų (marinatui)    2 valgomieji šaukštai   paprikų (malta, marinatui)    1.5 kilogramo   vištiena (sparneliai, kulšelės ir pan.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Trapios tešlos pyragėliai „Empanada“ su jautiena
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    2 valgomieji šaukštai   paprikų (rūkyta)    2 vienetai   svogūnų    500 gramų   jautienos faršo    2 vienetai   kiaušinių    3 vienetai   kiaušinių (kietai virti)    3 stiklinės   kvietinių miltų    1 stiklinė   pieno (šiltas)    1/4 stiklinės   žaliųjų alyvuogių (supjaustytos)    šiek tiek   druskos    1 stiklinė   sviesto    2 valgomieji šaukštai   čili pipirų (milteliai)    1 valgomasis šaukštas   raudonėlių (smulkinti)    0.5 valgomojo š...
                            
 Receptas. Vištienos plovas su pievagrybiais
                                Tai įdomaus skonio ir kvapo plovas. O išskirtinį skonį jam suteikia kuminas ir pievagrybiai.  
 INGREDIENTAI:    500 gramų   vištos filė    300 gramų   ryžių    300 gramų   pievagrybių    1 vienetas   morkų (didelės)    2 skiltelės   česnakų    4 valgomieji šaukštai   alyvuogių aliejaus    1 arbatinis šaukštelis   džiovintos goji uogos    0.5 arbatinio šaukštelio   kumino    1 žiupsnelis   grūsti juodiji pipirai    1 žiupsnelis   maltos aitriosios paprikos    1 žiupsnelis   druskos    Paruošimo ...
                            
 Receptas. Libaniški kebabai
                                INGREDIENTAI:    0.5 arbatinio šaukštelio   cinamono (maltas)    1   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    1/4 stiklinės   kedro riešutų (kapoti)    1 vienetas   svogūnų    750 gramų   jautienos faršo    1 vienetas   kiaušinių    1 stiklinė   vandens    šiek tiek   druskos    1/4 stiklinės   kuskuso    1 arbatinis šaukštelis   kumino (maltas)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Užpilame kuskusą vandeniu ir paliekame 30 min. pabrinkti.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Vištienos šašlykai
                                INGREDIENTAI:    4   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    šiek tiek   paprikų (milteliai)    450 gramų   vištiena (krūtinėlė)    2 valgomieji šaukštai   alyvuogių aliejaus    3 valgomieji šaukštai   jogurto (natūralus)    šiek tiek   druskos    šiek tiek   čili pipirų (malti)    šiek tiek   kumino (maltas)    šiek tiek   raudonėlių    Paruošimo laikas: Apie 5 min.
                            
 Receptas. Grilyje kepta žuvis su agurkų ir pomidorų salsa
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   agurkų    1 stiklinė   pomidorų pastos (vyšniniai, perpjauti per pusę)    1 valgomasis šaukštas   alyvuogių aliejaus    1 vienetas   jelapenų (supjaustyti be sėklų)    0.5 arbatinio šaukštelio   druskos    750 gramų   žuvies (filė)    1 valgomasis šaukštas   mėtų (šviežia, smulkinta)    1 arbatinis šaukštelis   žaliųjų citrinų (žievelė, tarkuota)    1.5 arbatinio šaukštelio   kumino (maltas)    1 sauja   svogūnų laiškų    2 valgomieji šaukštai   sulčių (laimo, šviež...
                            
 Šį populiarų prieskonį kiti be reikalo nuvertina: jį vadino aukso gysla organizmui
                                Nors patys įvairiausi prieskoniai dažniausiai naudojami maistui gardinti, jie teikia ir visokeriopą naudą sveikatai. Šie pagardai stiprina organizmą, leidžia kovoti su antsvoriu, suteikia energijos bei geros nuotaikos, netgi žadina aistrą. Tokie jų privalumai ypač aktualūs šaltuoju metų periodu, kuomet norime jaustis aktyvūs, žvalūs, puikiai nusiteikę ir, žinoma, sveiki.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Rinkitės šį prieskonį: gerina virškinimą ir dar stiprina skrandį
                                Kmyninis kuminas – vienmetis salierinių šeimos augalas. Kumino sėklos yra pailgos ir gelsvai rudos, panašios į mums įprasto kmyno, tačiau stambesnės ir šviesesnės. Kuminas yra įaugęs į Indijos, Vidurio ir Artimosios Azijos, Pietų Europos, Šiaurės Afrikos bei Lotynų Amerikos virtuves. Jo aromatas šildantis, intensyvus, stiprus, šiek tiek karstelėjęs. Kmyninis kuminas gerina virškinimą, stiprina skrandį, padeda nuo vidurių pūtimo, žarnyno dieglių, virškinimo sutrikimų.
                            
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 