• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kuminas šiame patiekale groja pirmuoju smuiku ir yra patiekalo pagrindinis akcentas. Be jo šis patiekalas tiesiog netektų prasmės.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 400 gramų kiaulės faršo
  • 80 mililitrų raudonojo vyno (sausas)
  • 2 riekės duonos
  • 2 skiltelės česnakų (smulkinti)
  • 1 saujelė petražolių (smulkintos)
  • 1 arbatinis šaukštelis kumino (maltas)
  • 1 žiupsnelis jūros druskos
  • 1 žiupsnelis malti juodieji pipirai
  • Padažui:
  • 200 gramų konservuotų pomidorų
  • 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 0.5 arbatinio šaukštelio kumino (maltas)
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 žiupsnelis cukraus
  • 1 skiltelė česnakų

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 2

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Duonos riekes suplėšyti smulkiais gabaliukais ir užmerkti vyne kelioms minutėms.
  2. Nugręžti duoną, dėti ją į dubenį. Sudėti likusius ingredientus: maltą mėsą, smulkintą česnaką, smulkintas petražoles, druską, pipirus ir kuminą.
  3. Gerai išminkyti mėsą su visais ingredientais, uždengti dubenį maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą 30 min.
  4. Pamirkius rankas likusiame vyne suformuoti cepelino formos kotletukus. Kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje 30 min.
  5. Susmulkinti česnaką, pomidorus. Į puodą įpilti alyvuogių aliejaus, suberti česnakus, pomidorus, pagardinti cukrumi, druska ir kuminu. Kaitinti padažą, tol kol išgaruos skystis ir liks tirštas padažas.
  6. Patiekti su ryžiais, ant kotletų užpilti paruošto padažo.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų