• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šie kepsneliai puikiai tinka žmonėms, kurie netoleruoja glitimo, tačiau patinka visiems. Kepsnelius galima formuoti įvairiais pavidalais, valgyti kaip suvožtinius ar kaip šiltą patiekalą su padažu bei garnyru. Recepto autorė - L. Kozlovienė.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 500 mililitrų vandens (virinto, karšto)
  • 200 gramų avinžirniai
  • 3 valgomieji šaukštai avinžirnių miltų
  • 2 valgomieji šaukštai sojų miltų (arba grikių)
  • 1 arbatinis šaukštelis himalajų druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis ciberžolės
  • 1 arbatinis šaukštelis kumino (arba kajeno)
  • Kepimui:
  • 2 valgomieji šaukštai nerafinuoto alyvuogių aliejaus

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 8

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Avinžirnius sumalti kavamale: kad lengviau susimaltų, dėti po šaukštą. Visus sausus ingredientus suberti į dubenį, gerai išmaišyti. Palaipsniui pilti karštą vandenį ir maišyti, kol neliks sausų miltų – turėtų gautis minkšta masė. Masę uždengti ir palikti apie 30 minučių brinkti.
  2. Rankas sudrėkinti vandeniu, formuoti kepsnelius ar rutuliukus, papildomai dar pavilgyti aliejumi.
  3. Kepsnelius kepti keptuvėje arba iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, ant kepimo popieriaus. Po 35 minučių kepsnelius apversti ir dar 5 minutes palaikyti neišėmus iš orkaitės. Skanaus!

Autorius: Agnė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų