Šie kepsneliai puikiai tinka žmonėms, kurie netoleruoja glitimo, tačiau patinka visiems. Kepsnelius galima formuoti įvairiais pavidalais, valgyti kaip suvožtinius ar kaip šiltą patiekalą su padažu bei garnyru. Recepto autorė - L. Kozlovienė.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 500 mililitrų vandens (virinto, karšto)
- 200 gramų avinžirniai
- 3 valgomieji šaukštai avinžirnių miltų
- 2 valgomieji šaukštai sojų miltų (arba grikių)
- 1 arbatinis šaukštelis himalajų druskos
- 1 arbatinis šaukštelis ciberžolės
- 1 arbatinis šaukštelis kumino (arba kajeno)
- Kepimui:
- 2 valgomieji šaukštai nerafinuoto alyvuogių aliejaus
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 8
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Avinžirnius sumalti kavamale: kad lengviau susimaltų, dėti po šaukštą. Visus sausus ingredientus suberti į dubenį, gerai išmaišyti. Palaipsniui pilti karštą vandenį ir maišyti, kol neliks sausų miltų – turėtų gautis minkšta masė. Masę uždengti ir palikti apie 30 minučių brinkti.
- Rankas sudrėkinti vandeniu, formuoti kepsnelius ar rutuliukus, papildomai dar pavilgyti aliejumi.
- Kepsnelius kepti keptuvėje arba iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, ant kepimo popieriaus. Po 35 minučių kepsnelius apversti ir dar 5 minutes palaikyti neišėmus iš orkaitės. Skanaus!
REKLAMA