REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 180 gramų kopūstų
  • 1 vienetas morkų
  • 80 gramų sojos (faršas)
  • 0.5 vieneto svogūnų
  • 2 stiklinės kvietinių miltų
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus ((kepimui))
  • 1 stiklinė vandens
  • šiek tiek druskos
  • 1 vienetas sultinio (daržovių, kubelis)
  • šiek tiek kumino (maltas)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pradėjau koldūnų gaminimą nuo tešlos, kadangi esu skaičiusi, jog reikia pagamintą tešlą trumpam palikti brinkti.
    Į dubenį subėriau miltus ir druską.
    Pildama po truputį vandenį, intensyviai maišiau.
    Minkiau tešlą, kol pasidarė tąsi, uždengiau rankšluostuku ir palikau ant palangės.
    Tuo metu išviriau soją vandenyje su ištirpintu daržovių sultinio kubeliu.
    Viriau apie 15 minučių.
    Burokine tarka sutarkuotą nuskustą morką, kopūstą, nuluptą svogūną sudėjau į keptuvę (kurioje prieš tai alyvuogių aliejuje pakepinau kuminą) ir kepinau, kol suminkštėjo.
    Tada į keptuvę sudėjau faršą ir kepiau apie 5 min.
    Prieš baigdama kepti, subėriau pipirus ir druską.
    Visas šis įdaras turi būti pakankamai sausas.
    Aušinau faršą ir per tą laiką ruošiau tešlos apskritimus.
    Atsignybusi tešlos gabalėlį, jį kočiojau, kol gavau ploną lakštą.
    Su dideliu kavos puodeliu išspaudžiau apskritimus.
    Į apskritimą dėjau po šaukštelį faršo ir tvirtai pirštais užspaudžiau kraštelius.
    Į puodą su verdančiu vandeniu ir žiupsneliu druskos sudėjau virtinius ir viriau dar apie 10 minučių.
    Virtinius gardinau grietine ir česnako granulėmis.
    Likusius koldūnus apvoliojau miltuose ir sudėjusi ant skardos, užšaldžiau kitai dienai.
    Skanaus!

Autorius: Vicky

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 180 gramų kopūstų
  • 1 vienetas morkų
  • 80 gramų sojos (faršas)
  • 0.5 vieneto svogūnų
  • 2 stiklinės kvietinių miltų
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus ((kepimui))
  • 1 stiklinė vandens
  • šiek tiek druskos
  • 1 vienetas sultinio (daržovių, kubelis)
  • šiek tiek kumino (maltas)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pradėjau koldūnų gaminimą nuo tešlos, kadangi esu skaičiusi, jog reikia pagamintą tešlą trumpam palikti brinkti.
    Į dubenį subėriau miltus ir druską.
    Pildama po truputį vandenį, intensyviai maišiau.
    Minkiau tešlą, kol pasidarė tąsi, uždengiau rankšluostuku ir palikau ant palangės.
    Tuo metu išviriau soją vandenyje su ištirpintu daržovių sultinio kubeliu.
    Viriau apie 15 minučių.
    Burokine tarka sutarkuotą nuskustą morką, kopūstą, nuluptą svogūną sudėjau į keptuvę (kurioje prieš tai alyvuogių aliejuje pakepinau kuminą) ir kepinau, kol suminkštėjo.
    Tada į keptuvę sudėjau faršą ir kepiau apie 5 min.
    Prieš baigdama kepti, subėriau pipirus ir druską.
    Visas šis įdaras turi būti pakankamai sausas.
    Aušinau faršą ir per tą laiką ruošiau tešlos apskritimus.
    Atsignybusi tešlos gabalėlį, jį kočiojau, kol gavau ploną lakštą.
    Su dideliu kavos puodeliu išspaudžiau apskritimus.
    Į apskritimą dėjau po šaukštelį faršo ir tvirtai pirštais užspaudžiau kraštelius.
    Į puodą su verdančiu vandeniu ir žiupsneliu druskos sudėjau virtinius ir viriau dar apie 10 minučių.
    Virtinius gardinau grietine ir česnako granulėmis.
    Likusius koldūnus apvoliojau miltuose ir sudėjusi ant skardos, užšaldžiau kitai dienai.
    Skanaus!

Autorius: Vicky

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų