REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tai egzotiškas ir aštrus Afrikos patiekalas. Mano nuomone, kalendros (tiek šviežios, tiek maltos) yra pačios nuostabiausios žolelės pasaulyje, nes jos bet kuriam patiekalui suteikia nepakartojamą aromatą ir skonį, tad jų galima dėti ir daugiau nei vieną žiupsnelį. Vištieną galima pjaustyti norimo dydžio kubeliais ir naudoti šlauneles ar blauzdeles pagal norą. Prie šio egzotiško aromato taip pat prisideda imbieras ir kuminas. Ir šis nuostabus kvapas dar ilgai tvyros namuose ir toliau žadindamas apetitą.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 800 gramų vištos filė
  • 500 mililitrų vištienos sultinys
  • 340 gramų sviesto
  • 200 gramų pomidorų tyrė
  • 1 stiklinė žaliųjų alyvuogių (be kauliukų)
  • 1 vienetas citrinų
  • 1 pundelis petražolių
  • 3 valgomieji šaukštai rapsų aliejaus
  • 3 valgomieji šaukštai malto imbiero
  • 3 arbatiniai šaukšteliai kumino (maltas)
  • 1 arbatinis šaukštelis kajeno pipirų (malti)
  • 1 arbatinis šaukštelis maltos aitriosios paprikos
  • 2 vienetai laurų lapų
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 žiupsnelis malti juodieji pipirai
  • 1 žiupsnelis maltos kalendros

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 4

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Išvirti sultinį. Į jį sudėti smulkiai pjaustytą sviestą ir, nuolat maišant, gerai ištirpinti.
  2. Į puodą įpilti aliejaus ir sudėti supjaustytus mėsos gabalėlius. Tuomet suberti imbierą, Kajeno pipirus, pipirus, druską, kalendrą, kuminą, aitriąją papriką. Įmesti Lauro lapelius. Nuolat maišant, kepti mėsą tol, kol gražiai iškeps. Tuomet supilti pomidorų tyrę ir gerai išmaišyti.
  3. Tuomet mėsą su padažu perkelti į puodą su sultiniu ir sviestu. Sudėti griežinėliais pjaustytą citriną ir smulkintas petražoles bei per pusę perpjautas alyvuoges. Troškinti 40 min. vis pamaišant.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų