juodieji serbentai
                    Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „juodieji serbentai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „juodieji serbentai“.
            
 Nepamirškite to padaryti serbentams: sulauksite gausesnio derliaus
                                Vasaros serbentų genėjimas dažnai sukelia karštas diskusijas tarp sodininkų. Vieni teigia, kad to daryti nereikia, kiti, priešingai, kad būtent vasaros genėjimas padeda krūmams geriau derėti kitais metais.  
Pažiūrėkime, ar ši procedūra reikalinga ir kaip bei kada genėti serbentus vasaros sezonu, jei vis dėlto nusprendei tai daryti.
                            
 Ši gudrybė padės sulaukti didesnių serbentų uogų: išbandykite
                                Juodieji serbentai turi daug vitaminų, tad jais tiesiog privaloma mėgautis vasarą. O ką reikia žinoti apie jų auginimą? 
Apie juoduosius serbentus sunku pasakyti ką nors ypatingo – agrotechnika paprasta ir, atrodo, visiems žinoma. Deramai rūpinantis serbentais nuo krūmo galima priskinti kibirą uogų. Bet ar daugeliui tai pavyksta? Dalinamės keliais patyrusių agronomų patarimais. 
Serbentus reikia sodinti pačioje drėgniausioje, žemiausioje sklypo vietoje.
                            
 Šias uogas vadina aukso gysla organizmui: mažina net aukštą cholesterolį
                                Vienas tyrimas parodė, kad kasdien valgant vienos rūšies uogas, sumažėja cholesterolio kiekis. Daugybė žmonių gyvena su padidėjusiu cholesterolio kiekiu, o tai kelia grėsmę susidurti su rimtomis sveikatos problemomis. Dėl šios priežasties medikai ragina valgyti juoduosius serbentus. 
Jei cholesterolio kiekis yra per didelis, tai reiškia, kad jūsų kraujyje yra per daug riebiosios medžiagos, vadinamos cholesteroliu.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Taip dažyti kiaušiniai nustebins ir visko mačiusius: visi klaus, kaip pavyko
                                Socialiniame tinkle „Tik Tok“ kiaušinių marginimo būdu pasidalinusi Eglė Bložienė nustebino ir visko mačiusius. Moteris dalinasi netradiciniais kiaušinių dažymo būdais, kuriems reikalingus ingredientus daugelis turi savo namuose. Sužinokite, kaip galite artimuosius nustebinti margučiais, kurie dažyti juodaisiais serbentais.  
Būdą, kaip dažyti kiaušinius juodaisiais serbentais, socialiniuose tinkluose aktyvi Eglė Bložienė sako atradusi visai netikėtai.
                            
 Receptas. Juodujų serbentų uogienė
                                INGREDIENTAI:    3 kilogramai   juodųjų serbentų    2 kilogramai   cukraus    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 5   PARUOŠIMO BŪDAS:   Uogas švariai nuplauti ir supilti į puodą.Užpilti cukrumi,išmaišyti.Virti apie 30 min nuo užvirimo.Išvirtą uogienę dar karštą išpilstyti į stiklainius ir uždaryti.     Autorius: Jolanta.
                            
 Receptas. Greitos bandelės
                                INGREDIENTAI:    100 gramų   abrikosų (marmeladas)    100 gramų   juodųjų serbentų (marmeladas)    400 gramų   tešlos (sluoksniuota, bemielė)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Sluoksniuotą tešlą supjaustome kvadračiukais. Kampukus užlenkiam, kad neišbėgtų įdaras. Dedame po šaukštą marmelado. Į vieną - serbentų marmelado, į kitą - abrikosų. Kepame 200 laipsniu orkiatėje 12 - 15 min.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Receptas. Juodieji serbentai savo sultyse
                                INGREDIENTAI:    700 gramų   cukraus    1 kilogramas   juodųjų serbentų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Paruoštus serbentus suberkite į puodą, truputį sumaigykite, apibarstykite cukrumi ir palikite 6 val. Tada virkite ant labai mažos ugnies išlaikydami 80°C temperatūrą 7 min. Tuoj pat išpilstykite į stiklainius ir sandariai uždarykite. Stiklainius apverskite, užklokite ir lėtai atvėsinkite.
                            
 Receptas. Juodųjų serbentų likeris
                                INGREDIENTAI:    1 kilogramas   cukraus    1 kilogramas   juodųjų serbentų    1 litras   spirito     PARUOŠIMO BŪDAS:   Spiritą su cukrumi išmaišykite ir užpilkite serbentus, uždarykite inde ir laikykite tamsioje, vėsioje vietoje mėnesį. Po to perkoškite, supilstykite į butelius ir galite iš karto vartoti. Skaniau bus, jei palaikysite gėrimą dar mėnesį ir daugiau.
                            
 Receptas. Gaivus tortas "Širdele mano"
                                INGREDIENTAI:    2.5 lapo   tešlos (šaldyta, bemielė)    1 pakelis   želės (aviečių skonio)    1 pakelis   želės (braškių skonio)    10 valgomųjų šaukštų   juodųjų serbentų (trinti su cukrumi)    5 valgomieji šaukštai   braškių (trintos su cukrumi)    3 vienetai   braškių (šaldytos)    5 valgomieji šaukštai   aviečių (šaldytos)    10 valgomųjų šaukštų   sirupo ((aviečių))    Paruošimo laikas: Apie 1 val.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
   
  Receptas. Juoduogių putėsiai
                                INGREDIENTAI:    6 valgomieji šaukštai   cukraus    200 gramų   juodųjų serbentų    šiek tiek   migdolų    2 stiklinės   pieno    5 valgomieji šaukštai   manų kruopų    šiek tiek   kokosų (drožlės)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Manų kruopos ant silpnos ugnies išverdamos su 3 šaukštais cukraus. Blenderio pagalba sutrinami juodieji serbentai su trimis šaukštais cukraus. Juodieji serbentai sumaišomi su atvėsinta manų mase ir plakama, kol virsta putomis, papuošiama ir atšaldoma.
                            
 Receptas. Burokėlių salotos su serbentais
                                INGREDIENTAI:    1 arbatinis šaukštelis   cukraus    2 saujos   graikinių riešutų    2 valgomieji šaukštai   juodųjų serbentų    1 sauja   krapų    2 valgomieji šaukštai   alyvuogių aliejaus    2 vienetai   burokėlių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Burokėlius išvirti, atvėsinti ir supjaustyti šiaudeliais. Riešutus susmulkinti. Serbentus sutrinti su cukrumi. Sumaišyti burokėlius, riešutus, aliejų ir krapus. Tada užpilti serbentų padažu ir atsargiai išmaišyti.
                            
 Receptas. Rauginti pomidorai
                                INGREDIENTAI:    2 vienetai   česnakų (galvos)    10 vienetų   juodųjų serbentų (lapai)    10 vienetų   krapų    10 vienetų   krienų (lapai)    10 kilogramų   pomidorų pastos    10 vienetų   vyšnių (lapai)    10 litrų   vandens    700 gramų   druskos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Rauginimui tinka užaugę žali, rausvi, rožiniai arba raudoni, bet nepernokę pomidorai. Pomidorai rauginami stiklainiuose, kibiruose arba statinaitėse.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Kokosų pyragas
                                INGREDIENTAI:    150 gramų   cukraus    100 gramų   juodųjų serbentų (arba raudonieji/geltonieji)    200 gramų   margarino    5 vienetai   kiaušinių    300 gramų   kvietinių miltų    100 gramų   kokosų (drožlės)    2 arbatiniai šaukšteliai   kepimo miltelių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Kambario temperatūros margariną išsukti iki purumo.
                            
 Receptas. Rauginti agurkai
                                INGREDIENTAI:    10 kilogramų   agurkų    2 vienetai   česnakų    20 vienetų   juodųjų serbentų (lapai)    15 vienetų   krapų (su stiebais)    15 vienetų   krienų (lapai)    4 valgomieji šaukštai   garstyčių (grūdeliai)    30 vienetų   vyšnių (lapai)    10 litrų   vandens    650 gramų   druskos    10 vienetų   ąžuolo (lapai)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Rauginimui parenkami rudeninių veislių žali, 9—12 cm ilgio, nelygaus paviršiaus ir neprinokę mažomis sėklomis agurkai.
                            
 Receptas. Koldūnai su kepenėlėmis ir kopūstais
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    šiek tiek   juodųjų serbentų (lapeliai, džiovinti ir smulkinti)    250 gramų   kopūstų    3 vienetai   svogūnų    250 gramų   jautienos kepenų    2 vienetai   kiaušinių    3 stiklinės   kvietinių miltų    1.5 stiklinės   vandens    šiek tiek   druskos    šiek tiek   prieskonių (jautienai)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Iš 1 kiaušinio, vandens, šiek tiek druskos bei miltų užminkome tešlą koldūnams ir padedame į šalį.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Juodųjų serbentų kompotas žiemai
                                INGREDIENTAI:    1 kilogramas   cukraus    šiek tiek   juodųjų serbentų    3 litrai   vandens     PARUOŠIMO BŪDAS:   Uogas nuplauname ir supilame į švarius stiklainius. Išverdame sirupą iš vandens ir cukraus ir verdančiu užpilame uogas. Stiklainius gerai užsukame metaliniais dangteliais.
                            
 Gamtininkas Obelevičius išdavė 3 vaistažoles: jos – aukso gysla organizmui
                                Anykščių meras, gamtininkas Sigutis Obelevičius turi svajonę Anykščius paversti alternatyvios medicinos centru. Sako, pagrindą tam jau kloja daugybė sveikuolių ir žolininkų. Dirbti sode, rinkti vaistažoles, valgomus augalus, grybus, domėtis jų savybėmis ir jas aprašyti – senas biologo, gamtos mylėtojo pomėgis. Naujausi jo tyrinėjimai ir pastebėjimai sugulė į knygą „Imunitetą stiprinantys augalai“, rašoma pranešime spaudai.
                            
 Receptas. Vyšnių ir juodųjų serbentų kompotas
                                INGREDIENTAI:    300 gramų   cukraus    100 gramų   juodųjų serbentų    1 kilogramas   vyšnių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Vyšnias ir serbentus nuplaukite, apdžiovinkite ir sudėkite į iškaitintus stiklainius. Užpilkite karštu sirupu ir sterilizuokite 20 min. Sirupas: 1 litrui vandens reikia 300 gramų cukraus.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Žiemos vitamininis gėrimas
                                INGREDIENTAI:    1 stiklinė   cukraus    šiek tiek   čiobrelių (džiovinti)    šiek tiek   juodųjų serbentų (lapai,džiovinti)    1 stiklinė   mėlinių (šaldytos)    2 vienetai   slyvų (šaldytos)    1 stiklinė   žemuogių (šaldytos)    5 litrai   vandens    šiek tiek   likerio (Rigas Balzams)    1 vienetas   žaliųjų citrinų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Į šaltą vandenį sudedame supjaustytą laimos citriną, šaldytų mėlynių, žemuogių, slyvų, cukraus, džiovintų čiobrelių, džiovintų juodųjų serbentų lapų.
                            
 Receptas. Juodųjų serbentų džemas
                                INGREDIENTAI:    1 ir 1/4 kilogramo   cukraus    1 kilogramas   juodųjų serbentų    3/4 stiklinės   vandens     PARUOŠIMO BŪDAS:   Džemui skirtos uogos perrenkamos, nuplaunamos ir nubraukiamos nuo kotelių. Tada užpilamos iš vandens ir 1/3 cukraus pagamintu sirupu ir verdamos (5—10 min.), kol uogų odelė suminkštėja. Tada sudedamas visas likusis cukrus, ir viskas verdama (dar apie 20—25 min.), kol atšalęs gaminys virsta drebučiais.
                            
 Receptas. Tortas su varške ir juodaisiais serbentais
                                INGREDIENTAI:    1 stiklinė   cukraus (+ 2 šaukštai)    1.5 stiklinės   juodųjų serbentų (šaldyti/švieži)    1 vienetas   kiaušinių    2 valgomieji šaukštai   kvietinių miltų    2 valgomieji šaukštai   vandens    200 gramų   grietinėlės (35 % riebumo)    400 gramų   varškės    1 valgomasis šaukštas   aliejaus    1 ir 3/4 valgomojo šaukšto   želatinos    0.5 arbatinio šaukštelio   kepimo miltelių    1 arbatinis šaukštelis   vanilinio cukraus     PARUOŠIMO BŪDAS:   Biskvitui plakti kiaušinius su 2...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Agurkai „Nėščiosios svajonė“
                                INGREDIENTAI:    1.5 litro   vandens (šaltas)    2 kilogramai   agurkų    3 valgomieji šaukštai   druskos    2 vienetai   laurų lapų (lapai)    5 vienetai   pipirai (žirneliai)    3 skiltelės   česnakų    1 vienetas   krienų (lapai)    5 vienetai   juodųjų serbentų (lapai)    2 vienetai   krapų (viršūnėlės)    2 stiklinės   vyšnių (lapai)    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 10   PARUOŠIMO BŪDAS:   Visus žalumynus, česnaką, pipirus sudedam į švarų 3-jų litrų stiklainį.
                            
 Receptas. Migdolinis juodųjų serbentų tortas
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   cinamono    80 gramų   cukraus    200 gramų   cukraus (viršutiniam sluoksniui)    750 gramų   juodųjų serbentų (viršutiniam sluoksniui)    80 gramų   migdolų (malti)    4 vienetai   kiaušinių    40 gramų   džiūvesėlių    150 mililitrų   grietinėlės (viršutiniam sluoksniui)    50 gramų   juodojo šokolado (viršutiniam sluoksniui)    100 gramų   varškės    šiek tiek   druskos    16 gramų   želatinos (viršutiniam sluoksniui)    1 valgomasis šaukštas   romo    1 vienetas ...
                            
 Receptas. Aš Arminas
                                INGREDIENTAI:    1 arbatinis šaukštelis   cinamono    šiek tiek   cukraus pudros    1 stiklinė   cukraus    3 stiklinės   juodųjų serbentų    250 gramų   margarino    1 vienetas   kiaušinių    3 stiklinės   kvietinių miltų    3/4 stiklinės   vandens (parūgštintas)    100 gramų   sviesto     PARUOŠIMO BŪDAS:   Iš tešlai skirtų produktų paruošiame sluoksnuotą tešlą. Ją 2 val. šaldome. Tuomet iškočiojame 4 mm storio kvadratą. Iš kraštų atpjauname 5-7 mm storio juosteles ir supiname pynutes.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Inesos raugint agurkai
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   agurkų    šiek tiek   bazilikų    1   česnakų    šiek tiek   juodųjų serbentų (lapai)    šiek tiek   krapų    1 vienetas   krienų (šaknis)    šiek tiek   vyšnių (lapai)    5 litrai   vandens    10 valgomųjų šaukštų   druskos    šiek tiek   ąžuolo (lapai)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Į 3- jų litrų talpos stiklainį įdėti pagal skonį prieskonius: riekelės krienų šaknies, česnako skiltelė, krapų, po keletą vyšnių, ąžuolo, juodųjų serbentų lapų, baziliką.
                            
 Receptas. Rauginti agurkai žiemai
                                INGREDIENTAI:    1.5 kilogramo   agurkų    2 valgomieji šaukštai   cukraus    3 vienetai   česnakų (skiltelės)    3 vienetai   juodųjų serbentų (lapai)    1 sauja   krapų    šiek tiek   krienų (lapai)    3 vienetai   vyšnių (lapai)    3 valgomieji šaukštai   druskos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Į švarų 3 litrų stiklainį dėkite pusę kiekio krapų, česnakus, visus lapus ir sudėkite išplautus agurkus. Stiklainio viršuje, ant agurkų, sudėkite likusius krapus.
                            
 Receptas. Kakavinis juodųjų serbentų pyragas
                                INGREDIENTAI:    2 arbatiniai šaukšteliai   cinamono (maltas)    80 gramų   cukraus    1.5 stiklinės   juodųjų serbentų (šaldyti/švieži)    1.5 valgomojo šaukšto   kakavos    1 vienetas   kiaušinių    130 gramų   kvietinių miltų    100 mililitrų   pieno    35 gramai   aliejaus    0.5 arbatinio šaukštelio   kepimo miltelių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros. Įmuškite į dubenį kiaušinį, supilkite pieną, aliejų ir sumaišykite su kakava, cinamonu bei cukrumi.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Džiovinti juodieji serbentai
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų serbentų    Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Džiovinimui tinka sveikos, neaprūgusios, nesutrintos uogos. Jos nuraškomos nuo kotelių ir laikomos paskleistos plonu sluoksniu ant popieriaus pavėsyje 2—3 dienas. Per tą laiką jos ne tik suvysta, bet ir apdžiūva. Baigiamos džiovinti šiltoje orkaitėje. Išdžiovintos uogos laikomos medžiaginiuose maišeliuose. Naudojamos kompotams, arbatoms, antpilams.
                            
 Receptas. Pyragas su juodųjų serbentų uogomis
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   citrinų    1 stiklinė   cukraus (1 stiklinė apie 220 ml)    3 saujos   juodųjų serbentų (tinka mėlynės ar spanguolės)    3 vienetai   kiaušinių (dideli)    1.5 stiklinės   kvietinių miltų    125 gramai   jogurto    0.5 arbatinio šaukštelio   sodos    1 valgomasis šaukštas   brendžio    šiek tiek   druskos    1 valgomasis šaukštas   aliejaus    3 arbatiniai šaukšteliai   vanilinio cukraus    1.5 stiklinės   kukurūzų miltų     PARUOŠIMO BŪDAS:   1. Kiaušinius išplakia...
                            
 Receptas. Varškės tortas su juodaisiais serbentais
                                INGREDIENTAI:    50 gramų   cukraus    45 gramai   cukraus (biskvitui)    50 gramų   cukraus (užpilui)    200 gramų   juodųjų serbentų (šaldyti, užpilui)    1 vienetas   kiaušinių (biskvitui)    35 gramai   kvietinių miltų (biskvitui)    2 valgomieji šaukštai   vandens (užpilui)    200 gramų   grietinėlės (35 %, kremui)    15 gramų   aliejaus (biskvitui)    15 gramų   želatinos    10 gramų   želatinos (užpilui)    0.5 arbatinio šaukštelio   kepimo miltelių (biskvitui)    1 arbatinis šaukštelis  ...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Pieno kokteilis su juodais serbentais
                                INGREDIENTAI:    2 vienetai   bananų    3 valgomieji šaukštai   juodųjų serbentų    300 mililitrų   pieno    šiek tiek   kokosų (drožlės)    šiek tiek   baltojo šokolado     PARUOŠIMO BŪDAS:   Šaltą pieną, bananų gabaliukus, šokoladą, juoduosius serbentus suplakti su blenderiu. Kokteilinių taurių kraštus įmerkti į braškių sirupą, po to į kokoso drožles. Supilstyti kokteilį į taures, apibarstyti kokoso drožlėmis. Skanaus.
                            
 Receptas. Kepti obuoliai su varškės ir medaus įdaru
                                INGREDIENTAI:    0.5 kilogramo   obuolių    250 gramų   varškės    1 valgomasis šaukštas   grietinės    1 saujelė   razinų    1 saujelė   aguonų    2 valgomieji šaukštai   cukraus    1 arbatinis šaukštelis   vanilinio cukraus    6 arbatiniai šaukšteliai   medaus    1 saujelė   juodųjų serbentų    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 6   PARUOŠIMO BŪDAS:   Obuolius nuplauti, nupjauti viršų. Išskobti vidų.
                            
 Receptas. Šernienos kepsnys
                                INGREDIENTAI:    2 valgomieji šaukštai   aviečių (sultys)    3 vienetai   gvazdikėlių    2 vienetai   juodųjų pipirų    2 valgomieji šaukštai   juodųjų serbentų (sultys)    1 arbatinis šaukštelis   krakmolo    1 vienetas   svogūnų    125 gramai   kiaulės lašinių    1 vienetas   juodos duonos (plutelė)    1 stiklinė   raudonojo vyno    šiek tiek   druskos    250 gramų   sviesto    1 stiklinė   sultinio    4 vienetai   kadagio uogų    5 kilogramai   šernienos (kumpis)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Kumpio...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Rauginti grybai
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   česnakų    šiek tiek   juodųjų serbentų (lapai)    šiek tiek   krapų    šiek tiek   petražolių    šiek tiek   druskos    šiek tiek   grybų (įvairūs, be kotų)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Rauginti galima visų rūšių grybus, bet tik jaunus ir be kotų. Nuvalyti ir nuplauti grybai kepurėlių apačia į viršų sluoksniuojami eilutėmis, tarp kurių pridedama juodųjų serbentų lapų, krapų, česnako, petražolės ir pabarstoma druska.
                            
 Receptas. Kakavinio vyniotinio tortas ,Kelmas'' su varške ir juodaisiais serbentais
                                Gaminau mamai, Motinos dienos proga. Skonis, o ir vaizdas patiko ne tik jai. Naudojau šaldytus serbentus, nes šviežių dar nėra.  
 INGREDIENTAI:    Tešlai:     6 vienetai   kiaušinių    6 valgomieji šaukštai   cukraus    3 valgomieji šaukštai   kvietinių miltų    3 valgomieji šaukštai   kakavos    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių (nebūtina)    1 žiupsnelis   druskos    Pertepimui:     300 gramų   juodųjų serbentų (šviežių arba šaldytų)    1 valgomasis šaukštas   cukraus    1 arbatinis ša...
                            
 Receptas. Kakavinis pyragas su juodaisiais sertbentais
                                INGREDIENTAI:    400 gramų   miltai    100 gramų   cukraus    200 gramų   sviesto    4 valgomieji šaukštai   kakavos    3 valgomieji šaukštai   grietinės    800 gramų   varškės    250 gramų   cukraus    5   kiaušinių    2 valgomieji šaukštai   krakmolo    300 gramų   juodųjų serbentų    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 8   PARUOŠIMO BŪDAS:   Tešlai sviestą sutarkuoti su cukrumi, berti miltis ir kakavą, suformuoti rutulį ir dėti į šaldytuvą.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Margas ir gaivus špinatinis tortas
                                Tai tikrai vienas geriausių mano gaminamų tortų, jau ne kartą gaminau, gaminsiu ir toliau, nes nekaloringas, gaivus, spalvingas ir... skanus! Papuošti galima ir kitaip, bet, jei gaminau rudenį... pasitaikė obuoliukas, tiesiog rudeniškas akcentas. Aš tortą gaminau 24 cm silikoninėje formoje stikliniu dugnu. Joje labai patogu ir kepti.
                            
 Receptas. Tinginių kokteilis
                                INGREDIENTAI:    1 sauja   aviečių    2 vienetai   bananų    1 sauja   juodųjų serbentų    0.5 litro   pieno    1 vienetas   ledų (vaniliniai, porcija)    1 sauja   uogų (šilauogės)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Bananus supjaustome, suberiame uogas , sudedame ledus ir supilame pieną. Viską suplakame.
                            
 Receptas. Juodųjų serbentų pyragas su varške
                                Pyragą gyrė visi, kas paragavo. Labai labai skanu su bet kokiu pienu. Dėl pektino, esančio juoduosiuose serbentuose, uogų sluoksnis įgauna džemo/želė konsistenciją.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Pyragas ,,Vasaros uoga"
                                Biskvitinis pyragas su braškėmis bei juodaisiais serbentais.  
 INGREDIENTAI:    6 vienetai   kiaušinių    1.5 stiklinės   miltai    1 stiklinė   cukraus    1 stiklinė   juodųjų serbentų    8 vienetai   braškių    2 saujelės   cukraus pudros    2 valgomieji šaukštai   krakmolo    1 arbatinis šaukštelis   vanilės ekstraktas    Paruošimo laikas: Apie 45 min.
                            
 Receptas. Tortas „Vasara“
                                INGREDIENTAI:    3 valgomieji šaukštai   cukraus    380 gramų   juodųjų serbentų    100 gramų   margarino    2 vienetai   kiaušinių    3 valgomieji šaukštai   kvietinių miltų    450 gramų   grietinėlės    400 gramų   varškės    250 gramų   braškių    5 valgomieji šaukštai   kokosų (drožlės)    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    100 gramų   uogienės (braškių)    100 gramų   uogienės (juodųjų serbentų)    1 valgomasis šaukštas   vanilinio cukraus    540 gramų   želė cukraus „multi“     PA...
                            
 Receptas. Gaivi silkė su juodaisiais serbentais
                                INGREDIENTAI:    250 gramų   silkių (ZIGMO file)    150 gramų   grietinės    2 arbatiniai šaukšteliai   medaus    1 galva   svogūnų    1 pundelis   krapų    100 gramų   juodųjų serbentų (šaldyti)    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Smulkiai supjaustyti svogūnus, o silkę - nedideliais gabalėliais.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Šias uogas vadina aukso gysla organizmui: gali padėti numesti svorio
                                Visceraliniai riebalai laikomi vienais nuodingiausių organizmui riebalų, nes jie į kraują išskiria kenksmingas chemines medžiagas. Kuo ilgiau tai paliekama savieigai, tuo didesnė širdies priepuolio rizika. Logiškiausias būdas atsikratyti riebalų yra mankšta, tačiau tam tikri maisto produktai taip pat gali palengvinti riebalų deginimą.
                            
 Juodųjų serbentų kaina išaugo 50 proc.
                                Šalčiai, nuniokoję Lenkijos juodųjų serbentų uogynus, išėjo į naudą lietuvių augintojams. Šių uogų kaina šoktelėjo net 50 proc.
  Tuo metu obelys Lietuvoje nespėjo atsigauti po užpraėjusios žiemos šalčių. Sodininkai sako, kad šie metai geresni, tačiau derlius – vidutinis, praneša LTV „Šiandien“.
  Dar prieš keletą metų juodųjų serbentų augintojai išgyveno sunkius laikus. Buvo metų, kai už kilogramą šių uogų supirkėjai ūkininkams siūlydavo vos 30 centų.
                            
 